Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 24 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar

Tillsammans tar vi ställning!

23 november 2021 12:00
Orange the World

Tillsammans tar vi ställning för att mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer ska upphöra. Tjej- och kvinnojourer i Västernorrlands län, Kommunförbundet, Länsstyrelsen och Polisen i Västernorrland går samman med Timrå IK och Färjestads BK för att belysa den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor.


Varje år arrangeras en vecka fri från våld i landet. Veckan syftar till att sprida kunskap kring mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Budskapet är att våld går att förebygga. Här hittar du de programpunkter som erbjuds i länet - kostnadsfritt för dig som vill lära dig mer inom våldsområdet.

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Initiativet är skapat av Unizon och MÄN och stöds av Länsstyrelserna tillsammans med Sveriges kommuner och regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Under veckan inträffar även den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, den 25 november, även kallad Orange Day, som FN instiftat. Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våldet mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Detta uppmärksammar vi genom att lysa upp länet i färgen orange. Flera byggnader i länet kommer att belysas i färgen orange.

I Sverige uppmärksammas Orange Day under den nationella kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld, som fokuserar på hur myndigheter, kommuner, civilsamhälle och andra aktörer kan verka för att förebygga våld.

Under matchen mot Färjestads BK på torsdag finns Tjejjouren Skogsrå, Kvinnojouren Sundsvall, Polisen, Kommunförbunden och Länsstyrelsen Västernorrland på plats för att informera om respektive verksamheter.

På plats är också Sundsvalls Soroptimistklubb för att sälja den kalender som har tagits fram för 2022 där lokala manliga förebilder tar ställning mot mäns våld mot kvinnor, till förmån för Sundsvalls lokala tjej- och kvinnojourer.

Köp biljett till matchen genom att klicka här och dela en oförglömlig kväll med oss. Tillsammans tar vi ställning för att mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer ska upphöra.