Lööke tar plats på kanten

6 april 2016 12:02


Timrå IK kan idag meddela att forwarden JENS LÖÖKE skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

Valbo-fostrade Jens Lööke är född 11 april 1997 och har under större delen av sin karriär tillhört Brynäs IF, och det var också därifrån han lånades ut till Almtuna under säsongen 2015-2016. Han draftades i 2015 års NHL-draft av Arizona Coyotes i den tredje rundan som 83:a totalt.
Jens har också tillhört pojk- och juniorlandslagen sedan 2011 och har spelat ett J18-VM och två J20-VM.
Säsongen 2014-2015 spelade han 43 SHL-matcher med Brynäs innan han lånades ut till Almtuna inför den nyss avslutade säsongen. På 30 matcher i Almtuna i grundserien och svarade han på dessa matcher för 3 mål och 8 assist. I Meca Hockey Race blev facit 1 mål och 1 assist.
Hans styrka ligger i det offensiva spelet och kanske i synnerhet i passningsspelet.

För tredje dagen i rad presenterar Timrå IK:s sportchef Kent Norberg en spelare för den kommande säsongen och övergången av Jens Lööke kommenterar han så här;
- Det känns kul att Jens väljer att fortsätta sin hockeymässiga utveckling i Timrå IK och att han tror att Timrå IK är rätt miljö för att ta nästa steg. Jag tror att vi kommer att få stor nytta av Jens den kommande säsongen och att han dessutom är högerskytt gör att vi får fler alternativ i bland annat powerplay.

Jens Lööke själv ser fram emot att representera Timrå den kommande säsongen;
- Ja, det känns jättespännande att få spela i Timrå IK till hösten.

Hur kom det sig att valet föll på just Timrå?
- Det är en bra klubb som gjorde bra ifrån sig förra året i Hockeyallsvenskan. Sedan känner jag Jonathan Dahlén mycket bra efter våra landslagsuppdrag genom åren och det är
alltid kul att känna någon när man kommer till ett nytt lag.

När kommer Du upp till Timrå?
- Vi har inte riktigt bestämt detta men kring den 18 april har vi pratat om, men jag kommer att stämma av det mera exakt med Kent (Nubben) lite senare.

Välkommen till Timrå IK!
- Tack !

Timrå 160406