Jonatan Nielsen - näste spelare att skriva på

8 april 2016 12:08


Timrå IK kan idag meddela att backen JONATAN NIELSEN skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

Jonatan Nielsen kommer närmast från tre säsonger i Troja/Ljungby och är en storväxt back, född 1993, som mäter 190 cm i strumplästen och vågen stannar på 83 kg. Han är född i Anderstorp och har Gislaved som sin moderklubb men gick inför säsongen 2009-2010 till Linköping för att gå hockeygymnasium och kom därmed att spela juniorhockey för LHC. Han har även spelat i landslaget från U16-J20 och har ett brons från U17 VM 2009-10. Säsongen 2011-2012 fick han avsluta med ett J20-guld för Linköping och fick även dra på sig A-lagströjan i en match under samma år.

Det är fjärde påskriften på lika många dagar för Timrå IK:s sportchef Kent Norberg som inte ligger på latsidan;
- Nej, det är som vanligt en hel del att göra vid den här tiden på året, men jag är nöjd med vad vi kunnat presentera så här långt.

Vad har Du för kommentarer kring Jonatan Nielsen?
- Det är en spelare vi har haft ögonen på i vinter och följt en hel del. Han är en spelartyp som vi känner att vi behöver i laget och som är duktig med pucken och en bra passningsspelare. Att han sedan är beredd att fortsätta utvecklas med oss i Timrå IK är något som jag tycker är mycket positivt.

Jonatan Nielsen själv känner sig redo att ta nästa steg i utvecklingen och tror att allsvenskt spel med Timrå är rätt väg att gå;
- Ja, visst är det så. Det blir en jäkla utmaning framför allt för mig själv att se till att man duger att spela även allsvenskt spel. Jag har i och för sig redan gjort det både i Södertälje och i Troja men det var något år sedan och tycker själv att jag utvecklats som spelare sedan dess.

Vad tycker Du själv är Dina starka sidor som hockeyspelare?
- Det är alltid jättesvårt att bedöma sig själv, men jag tycker att jag är en bra skridskoåkare och gillar att följa med upp i anfallen. Jag gillar även att stå på blå och skjuta och har fått spela en hel del powerplay med Troja, men fick även spela en hel del boxplay där.

Det låter ändå som att Du gillar det offensiva spelet mer?
- Ja, så är det helt klart och jag hoppas kunna bidra med detta den kommande säsongen.

Välkommen till Timrå IK!
- Tack !

Timrå 160408