Söderberg & Kaijser förlänger med Timrå IK
Publicerad: 2019-05-17
Lagbygget
Timrå IK kan idag meddela att Andreas Söderberg och Sebastian Kaijser förlänger med klubben över säsongen 2019/2020.

Andreas Söderberg

Andreas är från Skellefteå och inledde sin karriär i Skellefteå AIK. Där vandrade han genom hela juniorleden innan han säsongen 2015/2016 blev utlånad till Vita Hästen och säsongen därpå blev det en permanent övergång till IK Pantern.

Efter två framgångsrika säsonger i IK Pantern kom Andreas till Timrå IK inför fjolårssäsongen. Nu står det klart att Andreas följer med Timrå IK till HockeyAllsvenskan.

- Andreas hade det tufft ifjol men jag övertygad om att han kommer att få en bättre säsong nu i vinter. Han gjorde det riktigt bra när han spelade i HockeyAllsvenskan sist och jag tror att han kommer att fortsätta att utvecklas och göra en bra säsong i Timrå, kommenterar Kent Norberg.

- Det känns oerhört roligt att representera Timrå IK i ett år till och spela inför den magiska publik som finns i NHK Arena. Vi har ett spännande lag med många duktiga spelare så jag tror att vi kommer att vara ett svårt lag att möta, framförallt hemma i NHK Arena, kommenterer Andreas Söderberg.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2019/2020.

Sebastian Kaijser

Sebastian har Stocksunds IF som moderklubb men spenderade sina tidiga ungdomsår i IFK Täby fram till säsongen 2014/2015 då flyttlasset gick till Timrå IK.

I Timrå har han klättrat genom juniorlagen och debuterade i A-laget och HockeyAllsvenskan 2017/2018. Säsongen därpå blev det även debut i SHL men han spenderade majoriteten av säsongen på lån i Borlänge HF och Division 1 där det blev 28(11+17) poäng på 41 matcher.

Nu fortsätter han i Timrå IK över säsongen 2019/2020.

- Sebastian är en så kallad powerforward som var utlånad till Borlänge ifjol. Där gjorde han det riktigt bra och mot slutet av säsongen så plockade vi hem honom igen. Väl hemma gjorde han det fortsatt bra och visade att han hade utvecklats en hel del så det kommer att bli spännande att fortsätta följa hans utveckling under säsongen som kommer, kommenterar Kent Norberg.

- Det känns väldigt bra att få fortsätta utvecklas i Timrå IK. Jag ser redan fram emot den kommande säsongen där jag tror att både jag och Timrå IK kommer att ta stora kliv, kommenterar Sebastian Kaijser.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2019/2020.

{!A}

David Åberg