Storseger för Timrå i SCA-Cupens avslutning

19 september 2020 19:37
Matchrapport

Det är dags för den sista matchen i detta års SCA Cup, och med det också försäsongens tredje möte med Modo. Värt att notera var de tappra supportrar som befann sig på läktaren, som trots sitt ringa antal skapade en högst efterlängtad ljudkuliss genom hela matchen. Spelmässigt skulle matchen komma att inledas svängigt, men i slutändan var Timrå både ett och två nummer för stora för Modo och hämtar hem en komfortabel 1-6-seger.


Svängig inledning

Matchen inleds piggt med chanser åt båda håll, och det är Timrå som får det bästa läget när Jonathan Dahlén fångar upp en retur, men Anthony Peters i Modomålet är bra med. Modo svarar på detta med att börja pressa högt och försöka tvinga fram ett Timrå-misstag men utan att lyckas.

Båda lagen vill spela hockey och byter halvchanser med varandra. Modo lyckas dock komma loss och hitta ett läge, vilket renderar i en Timråutvisning. Jakob Ragnarsson får två minuter för slashing.

Timrå visar prov på ett väldigt stabilt boxplay och släpper inte till någonting för Modo att jobba med, och två minuter har snart passerat. Fortsatt 0-0 på tavlan.

Istället är det Timrå som tar ledningen. Det är Marcus Hardegård som håller sig framme och slår in matchens första mål. Modo 0, Timrå 1.

Knappa minuten senare så blir Timrå tilldömda en straff efter att en Modospelare river ner Viktor Lodin som kommer fri med målvakten.

Det är just Viktor Lodin som slår straffen, och han försöker sig på en Kenta Nilsson-fint men lyckas inte få tillräcklig kontroll på pucken, utan lägger den en bit utanför Anthony Peters vänstra stolpe.

Trots att sju minuter återstår så händer det inte mycket mer än så, utan lagen spelar av de sista minuterna och vi går till periodpaus med Timråledning, 0-1.

Timrå växlar upp

Perioden hinner inte bli 90 sekunder gammal innan det är dags. Timrå ska försöka göra mesta möjliga av puckinnehavet under en avvaktande Modoutvisning. Marcus Hardegård skjuter, pucken tar i ribban, för att falla ned framför Morten Madsen som håller sig framme och slår in pucken. Timrå dubblerar sin ledning, 0-2.

Det är en helt annan matchbild i den andra perioden än vad det var i den första. Timrå kommer ut med enormt mycket mer energi än Modo, och sätter en oerhörd press på sina motståndare. Timrå ger inte Modo mycket utrymme alls, och Modo lyckas inte etablera något spel.

Men som en blixt från klar himmel så kommer också en reducering. Det är Kalle Jelvert som skjuter ett skott långt utanför Johanssons högra stolpe. Pucken studsar, till synes på ren slump, rakt till Modos Gustav Olhaver som tar chansen och sprätter in pucken bakom Johansson.

Timrå tar dock tillbaka taktpinnen per omgående och tre och en halv minut senare så återtar Timrå sin tvåmålsledning. Det är Per Svensson som tar ett skott strax innanför offensiv blå. Pucken studsar snett utåt och Filip Westerlund kommer helt ren och sätter dit den.

En och en halv minut senare får Timrå chansen i numerärt överläge, detta för första gången i matchen. Modos Aleksi Heponiemi blir utvisad i två minuter för en holding.

Timrå lyckas inte förvalta powerplayläget, utan väntar i fyra sekunder efter att Modo blivit fulltaligt med att utöka ledningen. Viktor Lodin bjuder på en soloshow och tar sig igenom tre försvarande Modospelare och lägger in pucken på Modomålvaktens högra sida.

I samband med målet så åker Modos Linus Petterson på en 2+10a efter en dispyt med domarteamet, och Timrå får ytterligare en chans i powerplay.

Timrå tackar och tar emot och nu är det dags för Sebastian Hartmann att få sitt namn noterat i målprotokollet efter ett oerhört fint klapp-klapp-spel och ett distinkt avslut. 1-5 på tavlan.

Efter Hartmanns mål så kontrollerar Timrå spelet nästintill perfekt. Med femton sekunder kvar av perioden åker Per Svensson ut i två minuter för en tripping, och Timrå får inleda den avslutande perioden i numerärt underläge.

Matchen spelas av

Matchens sista period är en ren ressträcka till mållinjen. En period som helt och hållet kontrolleras av Timrå, vilket får ses som representativt för matchen i stort. Modo lyckas aldrig organisera sig för att etablera något eget spel utan Timrås press renderar nästan alltid i ett direkt puckinnehav och kontroll av matchen.

Med drygt fem minuter kvar av matchen så är det Jens Löökes tur att göra mål. Albin Lundin hittar Jonathan Dahlén som drar till med en no-look-passning till Jens Lööke som prickskjuter in Timrås sjätte mål för kvällen.

De dryga fem återstående minuterna spelas av, där Timrå avslutar i boxplay men 1-6 står sig.