Filip Westerlund är klar för Timrå IK

19 augusti 2019 10:25
Lagbygget

Timrå IK kan idag meddela att Filip Westerlund ansluter till laget på ett korttidskontrakt.


Filip är en Härnösandsgrabb och har AIK Härnösand som moderklubb. Men han flyttade cirka 80 mil söderut säsongen 2015/2016 till Göteborg för spel med Frölunda HC. Totalt blev det 71 matcher i Frölunda under sin tid där.

Filip Westerlund anslöt sedan till Timrå IK i våras efter det omtalade "spelarbytet" där Frölunda fick David Printz och vi fick Filip Westerlund. Sejouren i Timrå IK blev dock inte vad han eller Timrå hade tänkt sig och efter fyra matcher (2+0 poäng) drog han på sig en skada som avslutade säsongen för hans del.

Efter säsongen som var blev han klubblös och under sommaren har han letat en ny klubbadress. Nu står det klart att han återvänder till Timrå IK.

- Att Filip kommer till oss nu passar oss jättebra. Marcus Hardegård är som bekant inte spelklar och blir det först i början av oktober. Vi vet vad vi får av Filip sedan han var här i våras och jag tror att detta blir bra för både oss och Filip, kommenterar Kent Norberg.

- Jag kom ju hit i vintras/våras så jag vet ju vad jag har här i Timrå. Överlag så känns det väldigt bra att få komma tillbaka hit och i varje fall starta upp säsongen här, kommenterar Filip Westerlund.

Kontraktet är skrivet till 2019-09-30 och han kommer att spela i nummer 85.