De unga visade vägen för Timrå

27 december 2017 20:06

Det var stundtals bländande hockey och stundtals väldigt händelsefattigt. När matchen summerades kunde ändå Timrå räkna hem seger, bland annat efter två mål av 17-årige Filip Hållander.


Pigg start efter julen

Trots en något trevande inledning behöver vi inte vänta länge innan det rasslar till i Tingsryds kasse. Erik Karlsson får en fin passning av Alexandre Lavoie och kan ostört prickskjuta in 1–0. Den trevande inledningen förbyts därefter i en tempofylld och offensiv match. Lagen turas om att kontra på varandra men Timrå har ett knappt övertag. Tingsryd får sin bästa chans dittills i matchen genom ett friläge efter 13 minuter. Henrik Haukeland står för en fenomenal räddning men i momentet efter drabbas Didrik Strömberg av en utvisning och Tingsryd får matchens första powerplay. Timrå gör det bra i boxplay och håller undan väl. Kort därefter får också målskytten Erik Karlsson en utvisning och hemmalaget får ytterligare en kvitteringschans i form av powerplay. Det vill sig dock inte den här gången heller när ett kompakt Timråförsvar står stabilt. Istället kan Filip Hållander chocka smålänningarna med att göra 2–0 med 18 sekunder kvar av perioden.

Händelsefattig mittperiod

Om den första perioden inleds trevande finns det inte så mycket bättre sätt än så att även beskriva inledningen den andra perioden på. Här får vi dock inte se några tidiga mål utan istället drabbas Timrå av sin tredje utvisning i match när de är för många spelare på isen. Trots triss i utvisningar fortsätter bortalaget vara stabila i numerärt underläge och kan avstyra alla eventuella chanser för Tingsryd. Matchen fortgår i samma tempo fram till dess att Timrå får sin första chans i powerplay för kvällen. Efter en minut i spelformen kan de börja ställa upp med ett lite mer organiserat powerplay. Även om laget skapar fler goda chanser så lyckas de inte få hål på Tingsryds målvakt. Resten av perioden spelas i stort sett av och 2–0 står sig.

17-åringen blir tvåmålsskytt

Jeremy Boyce-Rotevall åker på en utvisning tidigt i den tredje perioden men med ett boxplay så pass solitt som Timrås blir det inga mål den här gången heller. I övrigt är inledningen av perioden lika avvaktande som tidigare i matchen men när Fredrik Andersson tar en timeout lyckas han väcka liv i laget som nästan omgående utökar till 3–0. Jacob Olofsson står för en fantastisk passning till Filip Hållander när den senare gör sitt andra mål för kvällen. Timrå får sedan ytterligare en powerplaychans utan att kunna skapa så speciellt mycket. Bortsett från ett friläge för Vilmos Gallo spelar båda lagen mest av matchens sista minuter. Timrå tar en komfortabel 3-0-seger med sig hem till Medelpad.

Statistik:

Mål: 0-3
Skott: 32-34
Utvisningsminuter: 4-8
Tekningar: 34-26

____________________________________________________________

NÄSTA HEMMAMATCH

Fredag 29 december
NHK Arena kl 19:00
BOKA BORD I ARENAN