Information om Viktor Lodin

10 september 2020 13:46
Information

Efter Viktor Lodins användning av narkotika har mycket skett inom föreningen. Vi tar detta på allvar. Vår tydliga policy mot droger och för rent spel gäller likt tidigare.


Viktor Lodin har brutit mot våra regler och svikit såväl laget som sig själv. En händelse som inte får passera obemärkt förbi. Efter att ha arbetat tätt med Viktor den senaste tiden har jag bevittnat att han har fått ett straff av stor valör. Timrå IKs största prioritet just nu är att hjälpa Viktor. För att kunna göra detta framgångsrikt har vi inom Timrå IK försett honom med de verktyg han behöver. Samtidigt är ishockeyn en hörnsten i hans rehabilitering.

Vi har haft tät kontakt med Svensk Antidoping. Just nu finns det ingen pågående utredning på honom gällande dopingbrott.

Att utdela vidare intern bestraffning i nuläget kommer att förvärra situationen för Viktor. Vi kämpar för hans välmående. Eftersom ishockeyn är så viktig för hans hälsa, samtidigt som det inte föreligger någon utredning på honom i nuläget har vi därför valt att låta honom fortsätta spela ishockey under dessa omständigheter.

Christian Johansson Lagläkare Timrå IK

Vid frågor vänligen kontakta klubbchef Jonas Torines