Hemma
Linköping
LHC
Borta
Timrå
TIK

Förlust i premiären mot Linköping

15 september 2018 17:40
Efter match

Premiären började bra när Sebastian Collberg tidigt ser till så att Timrå leder matchen. Men när den första perioden är över får vi se oss i underläge. Ett underläge laget inte klarade av att hämta upp utan fick se sig besegrade med 4-1 efter att Linköping gjort sista målet i öppen bur.


Collberg inleder Timrås målskytte

Timrå inleder starkt i perioden och pressar på Linköping från start. Detta resulterar även i att Broc Little drar på sig en utvisning efter cirka tre minuter. Under det efterföljande powerplayspelet tar Timrå kontroll över matchen och cementerar sig i offensiv zon. Det blir dock inte närmare än att Jacob Olofsson missar krysset med minsta möjliga. Direkt efter Linköpings utvisning är över tvingar motståndarna Niklas Svedberg att göra sin första svettiga räddning för säsongen där han får slänga ut vänster ben och göra en paradräddning. Det dröjer inte länge efter det innan Timrå gör säsongens första mål. Sebastian Collberg inleder målskyttet i SHL efter 06:47 in i perioden efter en kylig dragning där han kan lägga in pucken i öppet mål.

Timrå håller i taktpinnen en stund därefter men får se sig i försvarszonen efter att Alexander Falk fått åka och sätta sig i utvisningsbåset efter cirka nio minuter spelade. Man klarar sig utan ett baklängesmål men strax efter att Timrå är fulltaliga kan Linköpings Adam Brodecki hitta nätet bakom Niklas Svedberg och kvitteringen var ett faktum. Efter målet är det Linköping som är det mer puckförande laget och detta resulterar även i att dom lyckas vända matchen. Med fem minuter kvar av perioden har Linköping lyckats vända matchen till 2-1 genom Nick Sörensen. Det är även resultatet som står på tavlan när lagen går ut till periodvilan.

Svag andraperiod

Timrå kommer inte ut lika starkt i den andra perioden utan det är Linköping som trycker på för ett utökning. Efter fyra minuter spelade är Linköping ytterst nära att göra det där målet man är ute efter men misslyckas att få in pucken i målet efter att Sebastian Collberg tvingats dra på sig en utvisning. Timrå försvarar sig stabilt i boxplayspelet och lyckas döda utvisningen utan att släppa in ett mål. Men bara en minut senare missar man på en markering och Linköpings Johan Södergran kan dundra in 3-1 bakom Svedberg. Strax efter halva perioden har gått är Jeremy Boyce framme och styr in en puck backom Jonas Gustavsson i Linköpingsmålet men domaren signalerar fort för videogranskning. Efter en stund blåser domaren även för hög klubba på Boyce och målet döms bort. I slutskedet av perioden får Timrå en gyllene chans att reducera när Adam Ginning i Linköping fäller en Timråspelare och får åka ut till utvisningsbåset. Man lyckas dock inte få till något ordentligt spel och får gå ut till periodvilan med tre mål mot ett. Timrå har generellt sett väldigt svårt att etablera något spel genomgående under hela perioden. Den gången man däremot lyckas skapa något framåt blev det mål – som blev bortdömt.

Gott om målchanser, men målen saknas

Det märktes tidigt i perioden att Fredrik Andersson och Johan Thelin sagt något under periodvilan. Energin laget kom ut med tidigt var något helt annat jämfört med tidigare perioden. Trots att Timrå är som ett helt nytt lag är det snålt med målen. Man skapar ett par riktiga målchanser, likaså Linköping men både Niklas Svedberg och Jonas Gustavsson i vardera lags mål står stabilt. Spelet är sig likt mer eller mindre under hela perioden men med 2 minuter kvar av matchen tar Fredrik Andersson timeout och därefter lämnar Niklas Svedberg målet för 6 mot 5 spel. Det dröjer inte många sekunder innan Linköping bryter sig fri från egen zon och enkelt kan placera in 4-1 i öppen kasse. Detta blir även slutresultatet. Den tredje perioden saknade mål men lägen fanns det gott om. Det gäller bara att ta vara på dessa.

Hemmapremiär

På torsdag är det dags igen. Då tar vi emot Växjö Lakers hemma i NHK Arena. Hemmapremiär och vi behöver ditt stöd. Köp ditt säsongskort på länken nedan eller köp biljett till matchen på tik.ebiljett.nu