Hemma
Timrå
TIK
Borta
Färjestad
FBK

Timrå är fortsatt obesegrade på hemmaplan

27 september 2018 21:03
Efter match

Ikväll fick vi se en ruggigt spännande match där två lag spelade diciplinerat och defensivt. Det var dött löpp i 52 minuter innan Timrå kunde gör matchens enda mål i powerplay. Timrå håller ut och plockar hem sin andra trepoängare på hemmaplan denna säsong


Avvaktande inledning

Matchen inleds med ett riktigt bra läge för Färjestads Sebastian Erixon (med Timrå IK som moderklubb) som får en öppen gata framför Svedberg i Timrås mål, men lyckligtvis missar Erixon målet. Timrå skärper till sig direkt och kommer in i spelet. Man utdelar småchanser i den större delen av första halvan av perioden utan att något lag skapar ett riktigt farligt läge. När vi går in den andra halvan av perioden går det fort däremot. Första skapar Färjestad ett potentiellt riktigt farligt läge och endast några sekunder senare är Timrå framme och har öppet mål, men pucken ligger inte riktigt rätt till för Collberg som inte får tag på pucken.

Med åtta minuter kvar av den första perioden är det dags för matchens första utvisning. Det är Timrås Kinnvall som får åka och sätta sig. Trots en hård press från Färjestads håll i två minuter lyckas Timrå kämpa sig igenom utvisningen utan att släppa till ett mål. Strax efter att Timrå är fulltaligt är det Timrås tur att sätta press på Färjestad. Men likt Timrå kämpar man sig kvar i matchen och tillslut så avslutas perioden relativt jämn och utan några större händelser. Första perioden slutar 0-0.

Dominans av Timrå

Timrå kommer ut i den andra perioden med ny energi och sätter direkt press på Färjestad. Man skapar både två och tre bra chanser inom loppet av tre minuter. Man fortsätter att sätta en enorm press på Färjestad och ett mål hänger i luften. Wedin bryter in men blir bortplockad på ett tveksamt sätt, Blomberg kommer fri från sidan och missar precis krysset. Chanserna trillar in en efter en för Timrå men Marcus Svensson i Färjestads mål lyckas hålla kvar Färjestad i matchen. Perioden är totalt Timrås och efter att laget har näst intill bombarderat Färjestads mål i 12 minuter drar Färjestad på sig sin första utvisning för matchen. Timrås enorma press fortsätter i powerplayspelet men Färjestads målvakt är fortsatt stabil mellan stolparna!

Efter utvisningen förändras matchbilden något. Färjestad kommer in i matchen och är ytterst nära på att ta ledningen ett par gånger. Svedberg och laget gör ett helt gäng svettiga räddningar under de sista fem minuterna. Timrå håller emot perioden ut. Den andra perioden slutar likt den första, 0-0 efter att Timrå har haft kommandot i den större delen av perioden men fått se Färjestad komma igen i slutet.

Timrå håller ut!

Direkt i förstat bytet kommer Färjestad in på mål och får två-tre skott som är ytterst nära att resultera i ett mål, men Svedberg räddar pucken och laget rensar ut. Därefter växer Timrå och man är det spelförande laget stundtals. Efter att man har skapat ett par bra lägen drar Färjestad på sig sin andra utvisning för matchen. Timrå fortsätter sin press och får in ett stenhårt skott rakt i stolpen! Närmare än så har ingen varit denna match.

Därefter händer något och det börjar slarvas och man får inte till något spel alls mitt i powerplayspelet. Man är dessutom ytterst nära på att ge bort ledningen till Färjestad när kommunikationen brister framför Svedberg. Timrå är rejält tillbakapressade i ett par minuter men mitt i allt kommer Galló och Törnqvist loss i ett 2 mot 1 läge, men Färjestads back blockerar Gallós passning och tillintetgör målchansen.

Efter halva perioden spelad drar Färjestads Mikael Wikstrand på sig Färjestads tredje utvisning. Denna gång går detTimrås väg och Sebastian Collberg spräcker matchens målnolla! Timrå tar ledningen efter 52:26 minuter spelade! Efter det är satsar Färjestad såklart stenhårt på att kvittera. Man plockar ut Marcus Svensson och spelar med sex spelare. Timrå är rejält tillbakatryckta i slutminuterna och med 1.30 kvar av matchen tar även Färjestad timeout för att prata ihop sig. Färjestad lägger en enorm press på Timrå men laget offrar sig som aldrig förr och håller ut! Timrå vinner med 1-0 och är obesegrade på hemmaplan!