Hemma
HV71
HV71
Borta
Timrå
TIK

Fredrik inför HV71

2 november 2018 13:47
Inför match

Efter två förluster mot Luleå ser vi framåt och mot Jönköping där HV71 väntar imorgon - Ett HV71 som så sent som för en vecka sedan fick se sig besegrade av just Timrå IK


Det är två lag som har gått tungt denna säsong och ligger på samma poäng, 17 poäng, efter 14 spelade matcher. Det enda som skiljer lagen åt är målskillnaden där HV71 ligger på -6 och Timrå på -12.

Både Timrå och HV71 kommer från förluster senast. HV71 förlorade mot Örebro med 5-1 samtidigt som Timrå förlorade mot Luleå med 3-2. Timrå och HV71 mötte varandra för en vecka sedan i NHK Arena, där och då var Timrå det bättre laget och kunde gå vinnandes ur matchen med 2-1. Får vi se en repris imorgon?

Vi tog oss ett snack med Fredrik Andersson där han fick sammanfatta gårdagens match och vad som gick fel samt gå igenom vad man behöver göra mot HV71 för att vinna.

Ni fick en bra inledning på matchen, vad hände sedan i andra som du ser det?

- Vi Fick den start vi ville ha och skaffar oss ett bra utgångsläge efter första perioden. Men i andra är vi inte konsekventa i vårt spel, i framförallt neutral zon, vilket gör att vi bjuder in Luleå i matchen och ger dom energi efter deras 1a mål.

Om du sammanfattar matchen, hur låter det då?

- Jag tycker att vi får bra utdelning på våra chanser i den första perioden. Men sen blir vi lite överambitiösa och tar några dålig beslut som gör att vi tappar matchen. De känns surt att vi inte kunde stänga ner matchen och de måste vi jobba vidare på.

HV71 står för motståndet imorgon. Vad säger du om dom?

- Dom spelar med hög fart och vi vet att dom är starka på hemmplan. Av sina sex vinster är fyra av dom på hemmaplan. Så de blir en tuff utmaning att med oss tre poäng hem.

Vad är nyckeln till 3 poäng mot hv?

- De gäller att ha ett bra försvarsspel och vara effektiva när vi får våra lägen. Dessutom måste alla göra sina roller till 100% i 60 minuter. Vi får inte bli nöjda mitt i matchen utan måste kämpa och göra jobbet hela matchen.

Blir det samma laguppställning som mot Luleå eller blir det några förändringar?

- Vi avvaktar med laget tills på lördag morgon då vi vet om Filip Hållander är tillgänglig. Vi har även en del små skavanker efter Luleå matchen som vi måste se över innan vi sätter laget till lördag.

Cmore

Är du inte på plats i Jönköping så ser du matchen på Cmore. Köper du abbonnemang eller ser matchen via denna länk går en del av pengarna till Timrå IK

TIK-aktien

Ni vet väl att ni kan bli delägare i Timrå IK? Köp din TIK-aktie idag på pepins.com

Vinn Bilen

Nu drar vi igång Volvolotteriet igen! Köp en lott av tusen och var med i dragningen av Volvo XC60 som står i NHK Arenas entréhall. Klicka på bannern nedan för mer information

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.

Nästa hemmamatch

Nu väntar novemberuppehållet innan det är dags för hemmamatch igen. Tisdagen den 13 november gästar Djurgården NHK Arena. Stödet från publiken är ovärderlig - Ta med alla ni känner till arenan. Köp din biljett på tik.ebiljett.nu.