Hemma
Malmö
MIF
Borta
Timrå
TIK

Timrå poänglösa i Malmö

18 november 2018 16:22
Efter match

Timrå åkte ner till Malmö för att ta med sig tre nya poäng hem. Länge såg det ut att bli en målsnål match efter att den första perioden slutat mållös men i mitten av den andra gjorde Malmö två snabba mål och därefter kunde Timrå aldrig resa sig.


Mållös första period

Matchen får en avvaktande inledning där båda lagen turas om att föra pucken utan att skapa speciellt mycket. Man känner på varandra inledningsvis helt enkelt. Det dröjer nästan fem minuter innan matchens första läge dyker upp och då är det Malmö som är ytterst nära att styra pucken mot ett relativt öppet Timråmål. Brattström ser dock ut att hinna över men pucken styrs utanför oavsett.

Det blir mer Malmö allt eftersom och det resulterar i matchens första utvisning. Ludvig Rensfeldt river ner en Malmöspelare i defensiv zon och får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Tidigt i boxplayspelet får Malmö en rejäl chans att sätta matchens första mål men Victor Brattström i målet är vaken i målet! Malmö skapar någon mer bra chans som Brattström kan ta men utöver det blev det inte mycket mer. Timrå försvarade sig bra i boxplay och dödade den utvisning utan några större problem.

Malmö fortsätter därefter att vara det bättre laget. Man pressar på Timråförsvaret under långa perioder men Timrå håller Malmö borta från dom där riktigt bra lägena. När Timrå väl får pucken blir det korta försök till anfall med något undantag då Anton Wedin och Morten Madsen kommer två mot en – Men Wedin når inte pucken från Madsens passning.

Timrå får med fem minuter kvar av perioden till ett längre anfall. Men anfallet avslutas abrupt efter att Morten Madsen råkat fälla en Malmöspelare. Det är dags för matchens andra boxplay. Det blir tidigt farligt då Marcus Sylvegård prickar stolpen! Men direkt därpå fångar Timrå pucken och dödar nästan 30 sekunder av Malmös powerplay. Det är Jeremy Boyce som är och flänger i Malmös zon med pucken och likt den första utvisningen försvarar Timrå sig bra och kan döda utvisningen utan några större svårigheter.

Timrå får därefter lite andrum från Malmös enorma press under hela matchen. Fredrik Händemark i Malmö sliter i Filip Hållander och får åka och sätta sig i utvisningsbåset med en minut kvar av perioden. Timrå får dock inte riktigt ordning på spelet under den kvarvarande minuten. Istället går vi till periodvila med 0-0 på resultattavlan.

Perioden har dock varit Malmös period från start och det visar sig i skottstatistiken. Det blev hela 14-4 i skottstatistiken till Malmös favör.

Målnållan spräcks

Timrå inleder den andra perioden i powerplay. Timrå cementerar sig i Malmös zon och skapar två riktigt bra lägen. Men Oscar Alsenfeldt i Malmömålet plockar dom båda. Det hinner inte hända så mycket mer utan Timrå går mållösa ur detta powerplay – Men strax därpå skapar Timrå ytterligare en riktigt bra målchans strax efter att Malmö är fulltaliga. Men likt dom tidigare chanserna blir det inget mål.

Istället blir det någon minut senare boxplay igen för Timrås del efter att Marcus Hardegård dragit ner en Malmöspelare. Powerplay i denna match har än så länge inte varit något glädjeämne för något utav lagen och det fortsätter att vara mållöst i spelformen (och matchen) även denna gång. Noterbart är att Malmö inte ens har skjutit ett skott på mål när man närmar sig åttaminuterssträcket – Trots två minuter i powerplay.

Timrå har hängt med väldigt mycket bättre än i första så här långt in i perioden. Men det blir snabbt en annan matchbild när Malmö strax efter att powerbreaket är avverkat lirkar in matchens första mål och sedan endast en minut senare är Malmö framme igen och utökar till 2-0. Tung mittensekvens av matchen för Timrås del.

Ett par minuters spelväxlande väntar innan det återigen är dags för powerplay för Timrå med två minuter kvar av perioden. Det är dock ett något slarvigt powerplay vi får se inledningsvis men efter lite drygt en minut fälls Filip Hållander i anfallszon och vi får spela fem mot tre. Timrå avlossar någon raket och skapar lite i slutskedet av perioden men 5 mot 3-läget genererar inte någon reducering och vi går återigen till pausvila under ett powerplay.

Förlust trots en enorm press i slutskedet

Timrå inleder den tredje perioden i powerplay och det dröjer 40 sekunder innan vi fått se matchens första powerplaymål! Rickard Palmberg prickar in Timrås första mål och reducerar till 2-1.

Det tidiga målet gav Timrå en energi man kanske inte sett tidigare. Det är ett Timrå som är det bättre laget på isen och sätter en enorm press på Malmömålet för att även få in kvitteringen! Man kontrollerar matchen i fem – sex minuter innan det återigen är dags för att försvara sig under en period.

Malmö totalt biter sig fast i Timrås zon under en tvåminutersperiod där Timråspelarna är rejält tillbakatrycka och tvingas till slut slänga iväg en icingpuck för att få lite andrum. Malmö fortsätter att pressa på men när matchen börjar närma sig matchens sista powerbreak lyckas Timrå komma loss och ta sig bort till anfallszon igen.

Väl där kontrollerar man pucken igen under en lång sekvens innan det är dags för powerbreak med åtta minuter kvar av perioden. Direkt efter att matchen slås igång igen fångar Malmö upp pucken och lyckas få ett friläge som Brattström räddar!

I anfallet därpå är Timrå ytterst nära att kvittera efter att Hampus Larsson slängt in pucken mot mål där Rensfeldt fångade upp returen och är väldigt nära att få in pucken bakom Alsenfeldt. Timrå fortsätter därefter att trycka på för en kvittering och är en än gång väldigt nära när pucken ligger helt fri framför mållinjen, men innan en Timråspelare lyckas nå pucken är Alsenfeldt framme med armen. Men mitt i pressen får Malmö ett superläge att utöka - Oscar Drugge drar iväg ett slagskott från blålinjen som olyckligt träffar en Malmöspelare som fångar upp pucken och får ett friläge mot Brattström! Men innan Brattström behöver göra något lyckas Drugge rädda upp situationen.

Med strax över tre minuter kvar av perioden får Malmö ytterligare en spelvändning och tvingar Timrå att dra på sig en utvisning. Ett boxplay som kom ytterst olägligt. Med strax under två minuter kvar av perioden utökar även Malmö till 3-1. Men skam den som ger sig, Victor Brattström åker direkt ut till båset för att spela sex mot fem. Men det blir ingen utdelning för Tirmå utan istället kan Emil Sylvegård göra sitt tredje mål för kvällen i öppen kasse.

Timrå får se sig besegrade idag nere i Malmö med 4-1.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas torsdagen den 22 november. Skellefteå AIK gästar NHK Arena! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu