• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 24 Mars Mar
Fredag Fre 26 Mars Mar
Söndag Sön 28 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Söndag Sön 9 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Onsdag Ons 12 Maj Maj
Fredag Fre 13 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Rögle
RBK

Tre färska poäng efter en stark förstaperiod

24 november 2018 17:36
Efter match

Timrå tog emot Rögle med förhoppningar att säkra tre nya poäng. Efter en otroligt stark första period kunde Timrå hålla ut och vinna med fyra mål mot två!


En stark förstaperiod

Tidigt i matchen visar Timrå att man vill bryta på förlustsviten och trycker på för ett tidigt mål. Man skapar även en riktigt bra målchans tidigt. Pressen på Röglemålet tvingar även Rögle att ta en tidig utvisning. Tidigt i utvisningen får man till ett riktigt snyggt klapp klapp spel som avslutas hos Rickard Palmberg som efter lite om och men kan trycka in matchens första mål!

Efter målet fortsätter Timrå att vara det bättre laget. Man cementerar sig i Rögles zon och fortsätter att ligga på för ytterligare ett mål i ett par minuter. Man skapar även flertalet riktigt bra målchanser. En flermålsledning efter halva perioden hade inte alls varit orättvis.

Men till slut orkar inte Rögle längre. Direkt efter en tekning i offensiv zon fångar Janne Jalasvaara upp pucken och dundrar in sitt första mål i Timråtröjan! En riktig kanon.

Om inte Rögle hade det tufft nog i den första perioden så får Rögle åka och sätta sig i utvisningsbåset igen någon minut efter målet. Trots ett tungt tryck under hela powerplayspelet dröjer det till sista sekunden innan Jeremy Boyce kommer fri och sprätter in matchens tredje mål! En riktig drömperiod. Efter målet byter Rögle ut sin målvakt. Justin Pogge lämnar kassen och in kommer Ville Kolppanen.

Lite effekt har bytet. Strax därefter åker Timrå på sin första utvisning. En relativt billig kan tyckas. Men det ska utjämnas på den fronten också så småningom. Rögle trycker på i en och en halv minut utan att lyckas spräcka Svedbergs nolla. Istället för fortsätt få spela powerplay ligger en Röglespelare och kramas med Svedberg och får därefter åka ut på en målvaktsinterference, även den relativt billig. Det innebär att Timrå får spela en och en halv minut i powerplay. Det resulterar dock inte i mål och vi går till pausvila med en 3-0 ledning.

Timrå håller ner siffrorna trots en tuff andraperiod

Den andra perioden börjar som alla andra med ett nedsläpp i mittzon och bara 30 sekunder senare åker Rögle på sin fjärde utvisning för matchen. Matchens andra utvisning på grund av ”unsportsmanlike conduct”. Rögle klarar av utvisningen och direkt därpå är det Timrås tur att få sätta sig i utvisningsbåset. Emil Berglund åker på en 2+10 för checking to the head.

Timrå klarar boxplay utan större problem. Rögle skapar någon bra chans men i övrigt ser det bra ut. Dock när det har gått 1:40 på utvisningen är det dags igen. Molinder åker ut på en hög klubba och Rögle får spela fem mot tre i 20 sekunder. Timrå klarar sig i fem mot tre men får kapitulera strax efter i fyra mot fem. Rögle reducerar till 3-1 fem minuter in i den andra perioden.

Det fortsätter gå tungt i den andra perioden. Bara en och en halv minut senare får vi spela boxplay ännu en gång. Trots ett hårt tryck från Rögle klarar sig Timrå från baklängesmål denna gång. Matchen fortsätter därefter i Rögles favör. Timrå är tillbakapressade och får när klockan står på 12.55 även kapitulera ännu en gång. Men endast 25 sekunder senare svarar man på målet! Andreas Söderberg drar iväg ett stenhårt skott som styrs av en Röglespelare in i mål och utökar till 4-2!

I slutminuterna av perioden av perioden skriker Rögle efter ett par utvisningar men får inget gehör från domarna. Istället spelas perioden av och vi har 4-2 i periodvilan.

Timrå håller undan

Inledningen av tredje perioden böljar fram och tillbaka. Timrå vill stänga matchen och Rögle vill komma ikapp tidigt för att komma in i matchen igen. Till en början är Rögle det bättre laget men Timrå kommer in mer och mer i perioden och har även en otroligt bra chans att utöka till 5-2. Timrå drar iväg ett stenhårt skott som tar i stolpen och studsar ut.

När vi närmar oss mittenakten av perioden har Rögle börjat spela mer på marginalerna. Man pressar på för en reducering på bekostnad av defensiven. Timrå får flera chanser att kontra men Rögle hinner hindra laget i sista sekund ett flertalet gånger.

Rögle fortsätter att trycka på för en reducering under hela den andra delen av perioden. Timrå varvar dock ett bra försvarsspel med spelvändningar. Inget utav lagen är dock riktigt nära på att göra mål. Stället med tre minuter kvar av matchen tar Rögle ut målvakten i ett sista försök att forcera in en reducering. Trots försök att få igång ett spel är det Timrå som äger pucken och är närmare att sätta den i öppen bur än vad Rögle är att reducera. Matchen slutar därmed på 4-2 till Timrå!

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas om en vecka. Lördagen 1 december. Örebro HK gästar NHK Arena! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu