Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Onsdag Ons 1 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Timrå
TIK

Hedersam förlust mot Färjestad

27 november 2018 21:37
Efter match

Timrå får en tuff start efter att Färjestad gjort ett rekordsnabbt straffmål men direkt därpå kämpar man sig in i matchen och tar över totalt. Men trots en riktigt bra match har man svårt att göra mål och får se sig besegrade med 2-1.


Dominanta trots en tuff start

Matchen hinner knappt gå igång innan Färjestads Michael Lindqvist bryter sig mellan Timrås backar och kommer fri mot Niklas Svedberg. Det blir dock inte ens ett avslut då Lindqvist rivs ner och domaren blåser för straff. 13 sekunder in i matchen slår Färjestad ett straffslag som går in bakom Niklas Svedberg. Tuff start för Timrå.

Men Timrå kommer in i matchen direkt därpå. Under de nästkommande minuterna är man det bättre laget och det blir bara bättre och bättre målchanser ju längre vi kommer i perioden. Med cirka 8 minuter kvar av perioden är man så pass nära att pucken nästan dansar på mållinjen innan en Färjestadsback rensar undan pucken. Strax därefter blåser domaren för matchens första utvisning – Färjestads Johan Ivarsson får åka och sätta sig i utvisningsbåset.

Det ska även tilläggas att även Färjestad hade en riktigt bra målchans där man slog en retur rätt in i stolpen som sedan studsade på en Timråspelare tillbaka mot målet. Men den chansen kunde Timrå slå iväg.

I matchens första powerplay får man inte riktigt till spelet som under resterande del av perioden. Färjestad plockar relativt lätt bort spelarna och kan spela av utvisningen utan större problem. Men direkt därpå så börjar Timrå skapa chanser igen och det fortsätter att vara Timrå större delen av perioden fram tills periodslut. Trots underläge lagom till periodvilan är det Timrå som är det bättre laget.

Fortsatt underläge trots kvittering

Timrå fortsätter likt den första perioden och pressar på för en kvittering och trots att Färjestad har det tungt undviker man ett baklängesmål. Dock tvingar Timrå Färjestad att dra på sig ytterliger en utvisning efter fyra spelade minuter.

Men likt den första utvisningen så höjer sig Färjestad i sin defensiv med en man kort. Timrå skapar något bättre chanser än den första men överlag så har man svårt att komma till avslut i spelformen och likt den första utvisningen kan Färjestad bli fulltaliga utan ett baklängesmål.

Det går någon minut efter att Färjestad blivit fulltaliga innan Henrik Törnqvist tar sig fram på vänsterkanten med pucken och slänger iväg den mot mål och därefter kan Filip Hållander fånga upp pucken och enkelt kvittera! Otroligt rättvist och välförtjänt mål sett till matchbilden.

Men målet gjorde något med Färjestad. Helt plötsligt är man med i matchen igen och utmanar Timrå på ett sätt man tidigare inte har gjort. Timrå får det tufft i ett par minuter och tillslut efter 11.41 spelade minuter kommer även ett mål för Färjestad som återtar ledningen i matchen.

Med uppförsbacke igen tar Timrå åter över matchen stundtals och sliter för att återigen kvittera. Trotsett par riktigt bra chanser går inte pucken igenom under de kvarvarande 8 minuterna av perioden.

Efter 8 minuter där Timrå har ett par riktigt bra chanser och Färjestad några chanser dom med går vi till pausvila med 2-1 i baken. Överlag har det varit en jämnare period än den första men fortsatt är Timrå det bättre laget på isen.

Timrå hittar inte nätet

Timrå kommer ut i den tredje perioden med ett glöd i ögonen. Nu ska vi kvittera och sedan ta hem detta. Man börjar även bra och tar kommandot i perioden direkt. Timrå ångar på för kvitteringen och skapar ett par riktigt bra chanser men Adam Werner i målet håller kvar Färjestads ledning med ett par svettiga räddningar. Timrå fortsätter att vara det bättre laget i ungefär 6 – 7 minuter innan Färjestad kämpar sig in i matchen.

Färjestad kommer in mer och mer i matchen ju längre det går och det visar säg även i en riktig svettig målchans. Färjestad träffar stolpen varpå pucken studsar på Svedberg och glider mot målet. Men med en benspark och med hjälp av en klubba (?) flyger pucken iväg från målområdet och situationen är avverkad. Efter den målchansen är matchen otroligt jämn där båda lagen styr spelet stundtals i de nästkommande tio minuterna.

När perioden närmar sig slutet växlar Timrå upp en växel och sliter på extra för att kvittera matchen. Med tre minuter kvar är man ännu en gång fruktansvärt nära att kvittera men Morten Madsens skott täcks av Adam Werner. Direkt efter det tar Fredrik och Johan timeout för att prata ihop laget i slutspurten och när Niklas Svedberg ska lämna kassen. Direkt efter timeouten får Timrå svårt att hålla i pucken och det dröjer tills det är 1.13 kvar av perioden innan Niklas Svedberg kan lämna kassen och direkt därpå skapar man sin första målchans med en man mer på isen.

Timrå pressar på för en kvittering men har i slutsekunderna svårt att hålla i pucken. Färjestad vinner tillslut med 2-1 men kvällens förlust är inget att skämmas över. Timrå spelade riktigt bra stundtals och sett till de senaste matcherna så har Timrå verkligen steppat upp ett par steg i sitt spel

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas nu på lördag. Örebro står som motståndare och det är bäddat för ett riktigt rysarmöte! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu