• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 24 Mars Mar
Fredag Fre 26 Mars Mar
Söndag Sön 28 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Söndag Sön 9 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Onsdag Ons 12 Maj Maj
Fredag Fre 13 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Örebro
ÖRE

Bonuspoäng till Timrå efter en hektisk förlängning

1 december 2018 17:37
Efter match

Vi såg fram emot en nervkittlande tillställning där båda lagen är ute på jakt efter tre otroligt viktiga poäng. Efter tre jämna perioder står det 1-1 på resultattavlan och matchen krävde förlängning för att avgöra. Väl där i slutsekunderna stänker kan Timrå hämta hem bonuspoängen!


Underläge trots långa powerplay

Det var ett bottenmöte av otrolig vikt. Båda lagen behöver desperat poängen ikväll. Timrå för att få ett försprång ifrån just Örebro och Örebro för att kliva över kvalstrecket. Till en början av matchen är det dock Örebro som är mer desperata och tar kontroll över matchen tidigt och håller i taktpinnen i större delen av första halva perioden. Timrå håller dock emot stabilt men efter 8.25 orkar laget inte längre och drar på sig en utvisning och det dröjer endast fyra sekunder in i utvisningen innan Aaron Palushaj kan pricka matchens första mål i krysset bakom Niklas Svedberg.

Timrå får sig lite ny energi efter målet och kämpar för att ta sig in i matchen igen. Efter ett tag får vi delvis utdelning när Örebro tvingas dra på sig sin första utvisning. Men Timrå har riktigt svårt att etablera spel i Örebros zon och lyckas inte heller göra mål. Men Timrå får direkt en ny chans i powerplay när Aaron Palushaj får 2+2 efter först en målvaktsinterference och sedan för abuse of officials.

Timrå har dock fortsatt svårt att etablera spel i Örebros zon. Istället blir det kamp i sarghörnen i större delen av det långa powerplayspelet. Man skapar dock sporadiskt några bra chanser men Eero Kilpeläinen i Örebromålet håller tätt och Timrå får ännu en gång gå mållösa ur ett powerplay.

Därefter är perioden nästan över och resultatet i den första slutar 0-1 till Örebro.

Hållander kvitterar!

Örebro kommer ut starkare inledningsvis av den andra perioden men Timrå arbetar sig in succesivt in i matchen. Efter ca 3 minuter drar Örebro på sig ytterligare en utvisning som ska visa sig bli kostsam. Efter en minut spelad i powerplay blir det en riktigt grötig situation i Örebromålet och mitt i gröten hittar Filip Hållander pucken som trycker in kvitteringen!

Timrå fortsätter därefter att vara det bättre laget och är ytterst nära att gå upp i ledning två gånger! aFörst fångar Salmonsson upp pucken i mittzon och slänger iväg den till Vilmos Galló som är helt fri mot Örebromålvakten – Tyvärr är Eero i målet snabb och parerar skottet. Men bara någon minut senare har Gallo chansen igen efter att Boyce snyggt hittat honom nästan helt fri. Men denna gång lyckas inte Gallo fånga upp pucken och målchansen försvinner.

Örebro kämpar sig tillbaka till matchen något och skapar sig ett par bra målchanser men överlag är det fortsatt Timrå som är det bättre laget i större delen av perioden. Man har en enorm press på Örebro i långa stunder men trots ett par riktigt bra målchanser har man svårt att hitta nätet.

Den andra perioden slutar med 1-1 på resultatavlan.

Otroligt spännande tredje period

Timrå kommer ut med en rejäl energi in i den tredje perioden. Det blir långa sekvenser utan avblåsning där Timrå håller i pucken i offensiv zon. Trots ett långt puckinnehav har man dock svårt att komma på mål och skapa något rejält. Örebro lyckas hindra Timrå i sista sekunden flertalet gånger.

Efter sex-sju minuter kommer Örebro in i matchen igen börjar sätta press på Timrå istället och likt Timrå så skapar man riktigt bra målchanser men i sista sekund så tappar man pucken eller så är Timrå framme och bryter målchansen.

Det är ett ställningskrig som heter duga ute på isen där båda lagen slåss desperat för att göra det där ledningsmålet. När halva perioden har gått så är det Örebro som dominerar isen. Timrå har det väldigt svårt att få ut pucken och samma kedja blir kvar på isen under en enorm press i flera minuter.

Med fyra minuter kvar av perioden är det dags för Timrå att sätta sig i utvisningsbåset igen. Örebro drar igång stenhårt i powerplay och Timrå har problem. Men efter ett fenomenalt defensivt arbete och en riktigt monsterräddning av Svedberg klarar man sig undan ett baklänesmål!

I slutskedet av perioden har vi ett extremt högt tempo där målchanserna duggar tätt mellan varandra. Både lagen kämpar in i det sista för att få med sig samtliga tre poäng men när ordinarie matchtid är över är det fortsatt likaläge!

Kinnvall avgör i slutsekunderna!

Det är en otroligt intensiv förlängning som vi fick se. Örebro börjar starkare men Timrå tar över totalt efter någon minut. Man skapar chanser efter chanser under större delen av förlängningen. Det dröjer dock till slutsekunderna. Efter en tilltrasslad situation kan Johannes Kinnvall stänka in det avgörande målet och ta hem bonuspoängen!

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 19 december. Frölunda står som motståndare! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu