Hemma
Timrå
TIK
Borta
Malmö
MIF

Timrå föll efter tungt tapp

19 januari 2019 17:45
Efter match

Trots tvåmålsledning i den tredje perioden föll Timrå hemma mot Malmö med 3-4 efter förlängning sedan Malmö snabbt hämtat upp och vänt matchen.


Malmö vinnare i avvaktande period

Det är två lag med dålig form som ställs mot varandra och som brukligt är i sådana matcher inleds eftermiddagsmatchen mot Malmö i lugnt tempo. Timrå får en fribiljett in i matchen när Malmö Lerby utvisas. Hemmalaget får till et fint tryck kring Malmökassen men spetsen saknas för att kuna förvalta lägena. Malmö blir fulltaliga utan att Timrå lyckats spräckas nollan. Laget lyckas ändå behålla självförtroende i det offensiva spelet och fortsätter trycka på. Det slår dock tillbaka när Malmö ställer om snabbt, Molider hamnar på efterkälken och åker ut två minuter för hooking. Malmö får till ett ganska bra tryck mot mål men lyckas inte förvalta det.

Efter utvisningarna lugnar det återigen ner sig något men nu har Malmö ett litet övertag och testar Svedberg i Timråkassen hårt. Till slut ger det också utdelning när Händemark kan spräcka nollan i matchen, ett mål som ger Malmö sjävförtroende och tillåter dem att fortsätta trycka på. Det renderar också i en utvisning på Timrås lagkapten Hampus Larsson. Den är gången står Timrå upp riktigt bra och låter inte Malmö skapa speciellt mycket.I stället vänder det åt andra hållet när Malmö har sex spelare på isen och får ytterligare en utvisning. Timrå trycker återigen på bra men har verkligen inte marginalerna på sin sida. Första perioden slutar 0-1.

Kvittering och Hawaii-hockey

Timrå inleder den andra perioden i powerplay och snart nog kommer ytterligare en utvisning för too many players on ice. Timrå får spela fem mot tre under en kort period och Malmö hinner få in sin ena spelare från båset men Timrå hinner ändå förvalta sitt powerplay. Ludvig Rensfeldt kvitterar i spel fem mot fyra. Mål förändra matcher brukar det heta och det är definitivt ett faktum här. Matchen får en helt annan karaktär efter målet med Svedberg som storspelar och Hållander i friläge. Klassisk Hawaii-hocket i NHK Arena. Sebastian Ohlsson får även han ett friläge men återigen, Timrå har inte marginalerna till fullo på sin sida. Mot slutet av perioden får Emil Berglund en tvåminutersutvisning för puck-out. Timrå gör ett bra boxplay och låter inte ett frustrerat Malmö komma till några farliga lägen, Timrå blir snart nog fulltaligt. Då får i stället Malmös målskytt Händemark fem minuter+game för en huvudtackling som grankas i efterhand. På den korta period som är kvar i den andra perioden hinner de inte skapa något utan tar med sig 1-1 in i den tredje perioden.

En vunnen och tappad ledning

Timrå inleder den tredje perioden i powerplay i ytterligare 4.35. De inleder också piggt med superlägen för såväl Palmberg som Kinnvall. Utdelningen kommer till slut när Jocob Olofsson styr in ett skott och Timrå tar ledningen med 2-1. Timrå får dessutom med sig ytterligare en utvisning och ska spela två minuter i fem mot tre. De fortsätter trycka på men inte med riktigt samma intensitet som tidigare, det blir inte heller något mer mål trots lång tid i powerplay för Timrå. Målet kommer strax därpå i stället när Filip Hållander trycker in pucken till 3-1-ledning för Timrå som har fått nytt liv. Matchen lugnar ned sig något efter det och då hugger Malmö till med en reducering. 3-2 är ställningen när Svedberg körs på och Timrå får chansen i powerplay igen, dock resultatlöst. Malmö plockar målvakten och det ger resultat, med 30 sekunder kvar kvitterar de och tar det till förlängning.

Malmö avgör i förlängning

Väl där blir det seger för Malmö som avgör efter 1.35. Timrå får med sig en poäng efter att matchen slutat 3-4.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas lördagen den 26 januari! Då gästar Färjestad BK NHK Arena. Nu fortsätter vi att kämpa tillsammans i SHL! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu