Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Timrå
TIK

Viktig poäng på Hovet i målsnål tillställning

12 februari 2019 21:59
Efter match

Efter att de tre tidigare matcherna bjudit på hela 29 mål lagen emellan så blev tisdagskvällens möte en målsnål historia. 1-1 efter 60 minuter blev till slut 2-1 för Djurgården efter ett omdiskuterat segermål av Marcus Davidsson i förlängningen som gjorde timråmålvakten Niklas Svedberg så rosenrasande att han snackade till sig ett matchstraff. Timrå hade annars tidigare i matchen haft bland annat två ramträffar och man svarade för en helgjuten insats men lyckades bara få med sig en poäng från Hovet. En mycket viktig sådan dock.


Safety First

Timrå startade matchen med fyra hela formationer och det var den fjärde kedjan med Boyce-Berglund-Gallo som inledningsvis skapade mest oreda i hemmalagets försvarszon.

Efter tre tidigare möten som tillsammans bjudit på inte mindre än 29 fullträffar verkade det som tränarna predikat ”Safety first” för perioden inleddes något avvaktande från båda lagen.

11.13 in i perioden bjöd djurgårdsbacken Uhrbom Johan Persson på ett friläge men Adam Reideborn vann den duellen då han följde med Perssons dragning och med benskyddet stoppade pucken efter isen. Minuten senare fick Filip Hållander ett jätteläge att ge Timrå ledningen men Reideborn, som för ett tag var satt ur spel, hann tillbaka och rädda det till synes övergivna målet. Daniel Brodin och hans kedjekamrater Jacob Josefsson och Jakob Lilja var den formation som skapade det mesta och det bästa för hemmalaget, men Niklas Svedberg agerade lugnt och säkert i timråmålet genom hela den första perioden.

Drygt fem minuter före periodslutet utvisades Jakob Lilja för en hög klubba på Rickard Palmberg och Timrå fick spela fem mot fyra. Endast några sekunder hade spelats av det numerära överläget när Henrik Thörnqvist prickade ribban med ett rungande slagskott och halvminuten senare sköt även Johan Persson pucken strax över djurgårdskeeperns ribba men den målmässiga utdelningen uteblev. Under Timrås powerplay hann även Djurgården med en kontring genom vindsnabbe Axel Jonsson-Fjällby men Hampus Larsson täckte förtjänstfullt skottet utan att Niklas Svedberg behövde ingripa. Efter en trevande start på perioden så öppnade spelet upp sig mot slutet och skottstatistiken blev till slut 8-6 i Djurgårdsfavör.

Mer och mer Djurgården.

Det lite mera öppnare spelet från avslutningen av den första perioden fortsatte även i början av mittenakten, och knappt fyra minuter in i perioden var det dags för ramträff nummer två för Timrå när Alexander Falks skott prickade ribban via en djurgårdsback.

Det var lite ”raggarhockey” med böljande spel fram och tillbaka och det var Timrå som stod för de bästa chanserna även om Djurgården också hade några möjligheter att spräcka målnollan i matchen. Drygt halva perioden var spelad när Alexander Falk höll fast en djurgårdsforward på ett ojuste sätt och fick två minuter på botbänken för detta och hemmalaget fick spela fem mot fyra. Djurgårdens powerplay var riktigt bra ända fram till att det var dags för avslut då man krånglade till det i onödan och ett vilt kämpande Timrå kunde stå emot pressen och ställningen var fortsatt mållös.

Hemmalaget hade dock skaffat sig ett spelmässigt övertag i kraft av utvisningen och mitt i ett timråbyte kom Djurgården i en spelvändning och Marcus Davidsson hittade Dick Axelsson som fri med Niklas Svedberg kunde sätta 1-0 för Djurgården. Domarteamet ville dock videogranska målet då Axelssons skridsko var sist på pucken innan den gick över mållinjen, men man bedömde att djurgårdsforwarden inte utfört någon medveten sparkrörelse för att sätta pucken i mål och godkände målet. Timrå var med bra i början av perioden men ju längre den led desto mera fick Djurgården att säga till om vilket också skottstatistiken 10-3 vittnade om.

Kvitterat

2.40 in i den tredje perioden hittade Alexander Holtz den skridskosnabbe Axel Jonsson-Fjällby som var på väg igenom i ett friläge men hakades av Janne Jalasvaara som utvisades två minuter för detta.

Djurgården tryckte på rejält och timråmålvakten Niklas Svedberg fick göra rätt för gaget denna kväll. Man brukar prata om att ishockey är de små marginalernas sport och detta besannades även denna kväll, då Timrå mitt i djurgårdspressen stack upp i en kontring och utnyttjade ett misstag av djurgårdsbacken Garrison.Rickard Palmberg stal pucken av Garrison bakom hemmakassen och serverade Johannes Kinnvall som inte gjorde något misstag utan satte 1-1 bakom Adam Reideborn. Djurgården lät sig inte nedslås av detta utan hade sånär återtagit ledningen genom Niklas Bergfors bara minuten efter kvitteringen men han fick inte riktig träff och skottet gick utanför Svedbergs vänstra stolpe.

Även Timrå fick ny luft under vingarna efter kvitteringen och skapade några bra lägen att ta ledningen men 1-1 stod sig fortsättningsvis.

Slutskedet av perioden blev dramatiskt då båda lagen, med ett litet plus för Timrå, gick framåt för att få med sig alla tre poängen och man skapade flera heta målchanser utan att kunna avgöra. Trots detta blev Timrås kvitteringsmål periodens enda och en förlängning tog vid på Hovet.

Overtime

Det var Timrå som inledningsvis skapade mest under förlängningen men det bästa läget att avgöra fick djurgårdsbacken Garrison som i ett bra läge mitt i banan sköt ett mäktigt slagskott som Niklas Svedberg gjorde en monsterräddning med plockhandsken på. Efter en situation i Timrås anfallszon med halvminuten kvar där Henrik Thörnqvist drogs ner utan åtgärd från domarna, kom Marcus Davidsson fri med Svedberg och sköt 2-1 för Djurgården.

Nästa match

Närmast väntar två raka hemmamatcher i NHK Arena då Frölunda gästar på torsdag kväll och Brynäs åker de 22 milen norrut för match på lördag kväll i en match som börjar 18.00. Se till att få den plats du vill ha och gå in på tik.ebiljett.nu och gör din bokning redan idag. Välkomna till två rafflande matcher i grundseriens sista fjärdedel!