Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Linköping
LHC

Spelmässigt övertag men inga poäng

26 februari 2019 21:29

Timrå hade tagit med sig den fina insatsen senast mot Färjestad och visade stundtals upp det spel som var vägvinnande tidigare under säsongen. Tyvärr fanns inte effektiviteten där när målchanserna dök upp och trots spel- och chansmässigt övertag så var det Linköping som tog med sig alla poängen denna kväll.


Bra förstaperiod…förutom 48 sekunder

Timrå startar matchen med samma energi som laget visade i den senaste bortamatchen mot Färjestad. Förutom en period under de första minuterna där Linköping skapar lite tryck och tvingar Timrå att dra på sig en utvisning så är det Timrå som är piggast, åker mest och skapar de flesta chanserna. Efter ca 15 minuter så visas Linköpings Adam Ginning ut för en holding och i det efterföljande powerplayet ger kapten Hampus Larsson Timrå ledningen när han skjuter ett skott från blålinjen som letar sig genom all trafik och in i mål. Tyvärr blir glädjen kortvarig då Linköping kvitterar efter bara 1.27. Därefter blir det några väldigt händelserika sekunder. Allt startar med att Emil Berglund har ett jätteläge att åter ge Timrå ledningen men Jonas Gustavsson i Linköpingsmålet gör en riktigt vass räddning på Berglunds skott. Istället vänder spelet Linköping kastar in en puck mot mål som styr på en Timråspelare och ställer Brattström i målet. 1-2 till Linköping på 48 sekunder.

Massor av chanser men inga mål

Den andra perioden rivstartar med en riktigt vass chans för Timrå och Sebastian Ohlsson. Kort därefter är det Linköping och Johan Södergran som får ett läge och så fortsätter det perioden ut. Lagen turas om att skapa massor av heta målchanser men målen uteblir. Närmast för Timrå är Sebastian Ohlsson som får ett nytt läge med någon minut kvar, men denna gången är stolpen i vägen för ett kvitteringsmål. Perioden slutar otroligt nog mållös.

Mer chanser men pucken vill inte in

Den tredje perioden fortsätter i samma stil som den föregående. Målchanserna avlöser varandra men pucken vill inte leta sig in i mål. Även i denna period har Timrå en puck i målramen. Den här gången är det Sebastian Collberg som skickar iväg ett mäktigt skott i stolpen. Timrå vinner skotten i den tredje perioden med 14-7 men periodens enda mål gör Linköping. Med två minuter kvar tar Timrå timeout och plockar ut Brattström ur målet för att spela 6 mot 5. Det ger tyvärr ingen utdelning utan istället kan Linköping avgöra matchen genom att sätta 1-3 i öppet mål.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på lördag den 2 mars! Luleå gästar NHK Arena och vi behöver ditt stöd! Hämta din plats till matchen på tik.ebiljett.nu