Hemma
Timrå
TIK
Borta
Örebro
ÖRE

Formstarkt Örebro besegrar Timrå

5 mars 2019 21:24
Efter match

Timrå tog emot ett formstarkt Örebro som nu på allvar har chans att ta sig till slutspel. Timrå kom återigen till spel med en hel del spelare på skadelistan. Det blev dock en ganska jämn tillställning där Timrå var med i matchen ända fram till de sista sekunderna då Örebro satte 3-5 i tom bur.


Örebro bombar på med skott

Örebro startar matchen lite piggare än Timrå. Framförallt avlossar man massor av skott mot Brattström i målet. De flesta skapar inga större problem för Brattström men när Nick Eberts skickar iväg ett riktigt hårt skott mot plockhandskrysset så får han tänja ut rejält och bjuda publiken på en riktig tv-spels räddning.

Efter 13.40 utvisas Örebros Jere Sallinen för en tripping. Powerplay för Timrå och där behöver man bara 8 sekunder innan Henrik Törnqvist hittar Vilmos Gallo snett framför mål, Gallo avlossar ett direktskott som sitter snyggt bakom Örebros keeper Jhonas Enroth.

Örebro fortsätter dock att skicka in skott på mål och skapar också tryck på Timrå, såpass att Timrå drar på sig en avvaktande utvisning och med en man mer på isen kvitterar Örebro. Det blir det sista av värde som händer under den första perioden. En period där Örebro vinner skotten med hela 19-5.

44 sekunder målkavalkad

Den första halvan av den andra perioden påminner om den föregående perioden. Örebro fortsätter att skicka puckar på mål när man får chansen, men skotten som går igenom skapar ingen större oro hos Brattström. Brattström måste ändå ge vika när Rodrigo Abols får ett läge halvvägs in i perioden och sätter ledningspucken för gästerna. De är starten på 44 händelserika sekunder. Direkt efter Örebros ledningsmål tar sig Ludvig Rensfeldt igenom och kvitterar för Timrå med ett fint skott bakom Enroth. Glädjen blir kortvarig för bara 34 sekunder senare återtar Örebro ledningen genom Tyler Spink. Efter det målet tar Timrå över matchbilden, och nu är det istället hemmalaget som öser på med skott mot mål. Timrå får också några riktigt bra chanser till en kvittering, främst genom Vilmos Gallo som har två fina lägen men lyckas inte överlista Enroth.

Timrå jagar men kommer inte ikapp

Timrå hamnar i ett tvåmålsunderläge sju minuter in i den tredje perioden då Oskar Drugge rensar en puck bakom mål som får en olycklig sargstuds. Pucken hamnar hos Glenn Gustafsson i Örebro som rundar Brattström och lyfter in en backhand i mål. Timrå viker inte ner sig utan istället gör Rensfeldt sitt andra mål för kvällen och reducerar till 3-4 då han håller sig framme på en retur efter skott av Filip Hållander.

Timrå fortsätter att jaga en kvittering och skapar bra tryck de sista minuterna. Med två minuter kvar lämnar Brattström målet men trots några fina lägen till kvittering så slutar det med att Örebro sätter 3-5 i tom bur.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på lördag den 9 mars! Malmö gästar NHK Arena och vi behöver ditt stöd! Hämta din plats till matchen på tik.ebiljett.nu

Sportlovspriser

Passa på att gå på hockey nu under sportlovet när vi sänker priserna under de två matcherna som spelas under sportlovet! Köp hem din biljett på tik.ebiljett.nu

  • Långsida: 150kr (100kr för ungdom/pensionär)
  • Kortsida: 100kr (100kr för ungdom/pensionär)
  • Västra stå: 50kr (50kr för ungdom/pensionär)
  • Rullstolsläktaren: 100 kr
  • Rad 1 & 2 i hela arenan: 100 kr

Ta med dig en vän på Västra stå

För dig med säsongskort på Västra stå får du även denna match ta med dig en vän kostnadsfritt! Mer information kommer ut inom kort.

Volvolotteriet

Ikväll avslutas årets Volvolotteri (Sista chansen att vara med är nu, skicka isåfall mail till [email protected]). På lördag sker dragningen live ute på isen i den första periodpausen! Missa inte detta.

Reselotteriet

I den första periodpausen drogs årets vinnare i reselotteriet. Vinnarna hittar du här