Hemma
Mora
MIK
Borta
Timrå
TIK

Förlust i grundseriens sista match

14 mars 2019 21:18
Efter match

Det var en match mellan två lag som inte hade något att spela för, rent sportsligt. Det viktiga för båda lagen var att hitta formen och undvika skador inför det kommande kvalet. Timrå inledde starkast och hade en ledning inför den andra perioden men där och då tog Mora över matchen och gick upp i ledning. En ledning Timrå aldrig orkade hämta ikapp, trots bortdömda mål.


Jansson presenterar sig!

Tidigt i matchen får vi se ett ställningskrig där inget utav lagen vill riskera för mycket. Men överlag så inleder Mora matchen piggare och har vid ett par tillfällen bra möjligheter att ta ledning men Niklas Svedberg och backspelet håller emot. Men med cirka sju spelade minuter fångar Timrås Drugge pucken och för fram den mot offensiv zon. Han skickar iväg pucken till Boyce som i sin tur drar iväg pucken till Christoffer Jansson som inte gör några misstag! Han sprätter in sitt första mål i Timråtröjan och sitt första SHL mål i karriären!

Glädjen såg ut att dubblas bara några minuter senare när Albin Carlson drar iväg ett slagskott mot Moras mål som Boyce styr in bakom Janne Juvonen i målet men efter en kort videogranskning konstaterar domaren att det var hög klubba och målet döms bort. Istället får vi se bara någon minut senare en Morakvittering som går via John Perssons (Johan Perssons bror) klubba.

Tempot dör av något därefter och lagen spelar fortsatt dicplinerat och underviker onödiga risker. Så småningom öppnar det upp för Sebastian Ohlsson som kan skrinna upp i offensiv zon, hitta Christoffer Jansson som sprätter in sitt andra mål i krysset bakom Juvonen! Från noll SHL/Timråmål till två på 10 minuter!

Mora kämpar för en kvittering mot slutet men Timrå håller emot och lagen går till periodvila med 2-1 till Timrå.

Svedberg håller kvar Timrå i perioden

Perioden hinner knappt börja innan Mora har skapat sin första målchans i perioden. Michael Haga går köksvägen och på kamerabilderna ser det helt omöjligt ut för Svedberg att rädda men han hinner över och hinner stänga igen den luckan som fanns där. Mora fortsätter att vara det starkare laget i perioden och sätter press på Timrå. Det ger även resultat efter fem minuters spel då Marek Daloga på assist från Mathias Bromé får ett helt öppet mål och enkelt kan pricka nätet.

Perioden fortsätter att gå tungt för Timrå då man efter 8.30 in i perioden får spela med en man mindre. Andreas Molinder åker på matchens första utvisning. I det numerära underläget fortsätter Mora att mala på men försvaret och Svedberg håller emot bra och lyckas efter lite om och men fäkta bort två minuters numerärt underläge utan att släppa något mål.

Bara sekunder efter att Timrå är fulltaligt är det omvända roller. Moras Jonathan Carlsson åker på Moras första utvisning. Timrå försöker men har det ruskigt svårt att etablera ett spel i offensiv zon. Efter två minuters spel konstaterar vi att även Timrås powerplay blir mållöst.

Därefter fortsätter Mora att vara det bättre laget. Man ställer backarna och Svedberg på prov gång på gång där Svedberg lyckas göra ett par riktiga benparader och svettiga räddningar. Timrå hålls kvar i matchen mycket tag vare Svedberg. Trots att man är illa ute flertalet gånger håller man ut tills perioden är över och går till vila med ett likaresultat.

Timrå orkar inte hämta upp

Timrå kommer ut med betydligt bättre fart i den tredje perioden inledningsvis. Men tyvärr blir det utdeling från fel håll. Efter 2.30 in i perioden får Mora ett två mot ett-läge som Michael Haga förvaltar på bästa sätt när han sprätter upp Moras ledningsmål i krysset bakom Svedberg.

Därefter fortsätter det att gå tungt för Timrå. Mora styr spelet och ett mål ligger i luften länge. Mål blir det dessutom. Efter sju spelade minuter laddar Moras lagkapten Adam Masuhr upp och avlossar ett stenhårt skott som Svedberg inte hinner ta. Mora utökar till 4-2.

Efter ett par tunga minuter hittar Timrå tilbaka till sitt spel och börjar sätta press på Mora. Med över 3.18 kvar av matchen lämnar Niklas Svedberg kassen så att Timrå kan spela med sex spelare. Det ger genast utdelning. Vilmos Gallo styr in ett skott från Rickard Palmberg och vi har match igen.

Bara sekunder senare ser det ut som att Timrå kvitterat matchen. Jansson lyckas böka in pucken i mål men efter en kort videogranskning blåser domaren bort målet och vi får fortsätta jaga kvitteringen. Men tyvärr sätter istället Mora spiken i kistan när Hilmerson slänger iväg ett långskott som hittar in i det öppna målet. Matchen slutar 5-3 till Mora.

Trots förlusten glädjs vi åt Christoffer Janssons två första mål i SHL/Timrå och laddar om inför det stundande kvalet som inleds den 27 mars. Vilket motståndet blir spelas det fortfarande om!

Nästa hemmamatch

Kvällens match var den sista innan kvalspelet som drar igång den 27 mars. AIK eller Oskarshamn blir våra kvalmotståndarna - Det är nu det gäller som mest! Vi behöver ditt stöd i det stundande kvalet! Biljettsläppet sker onsdagen den 20 mars - Håll utkik på tik.ebiljett.nu då!