Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Oskarshamn kvitterade efter ny stor dramatik

29 mars 2019 22:30
Efter match

Återigen var Timrå uträknat i slutet av matchen, återigen kom de ikapp i sista stund. Men väl i förlängningen var det Oskarshamn som drog det längsta strået. Efter segern med 3-2 är det nu 1-1 i matchserien.


Period 1

Ett uppenbart revanschsuget Oskarhamn går ut hårt och ligger på hårt i offensiv zon. Trots det testas Svedberg inte alltför hårt, mycjet tack vare ett gitt Timråförsvar. När spelet vänder och Timrå tar kommandot gäller detsamma för Rifalk som motar allt han behöver. Matchen tar ionte riktigt fart från början och det mräks att det är två lag som spelat över 80 minuter hockey bara två dagar tidigare. Jacob Olofsson får matchens hetaste chans när han sånär snurrar bort Rifalk på en riktigt fins passning från Ohlsson. Efter det tar matchen fart och båda lagens målvakter får svettas rejält. Matchen är jämn och lagen turas om att utbyta superchanser med varandra. Trots det får vi inget mål i den första perioden. En utvisning blir det däremot precis på slutsignalen så Timrå inleder den andra perioden i powerplay. Den första blir mållös.

Period 2

Matchns första powerplay får inleda den andra perioden och det är Timrå som är i besittning av det. De trycker på och Wedin är nära att spräcka nollan flera gånger om. Oskarhamn klarar sig dock undan men matchen har öppnat upp sig rejält. Lägena avlöser varandra och Svedberg står för en fantastisk räddning på ett friläge. I andravågen får Joakim Hilding stå lite för fri och skjuter in 1-0 till hemmalaget. Matchen fortsätter i ett rasande tempo och för Timrå går det kanske lite för fort när de har sex spelare på isen och får spela boxplay. Oskarhamn har tryck mot mål men en Svedberg i storform tänker inte låta de blåröda dra ifrån. Timrå håller undan och blir fulltaligt. Oskarhamn tar och håller kommandot i matchen och Timrå har svårt att komma till chanser. Efter en tilltrasslad situation drbbas Oskarshamn av en utvisning och Timrå får återigen chansen i powerplay. Bortsett från ett välplacerat men undanvärjt skott från Kinnvall skapar Timrå inte speciellt mycket och IKO kan bli fulltaligt igen. Med halvminuten kvar på Johannes Salmonsson en otäck smäll efter en olycklig situation och blir liggande kvar på isen. Han hjälps ut på bår och det är det sista som händer i perioden. Vi har 1-0 till Oskarshamn efter 40 minuter.

Period 3

Matchen inleds något avvaktande men det är tydligt att Timrå jobbar för att ta sig ikapp och om. De stöter på ett litet gupp i vägen sedan Jalasvaara blivit utvisad. Svedberg fortsätter storspela och håller Oskarshamn på ett mål även efter den här utvisningen, Timrås jakt på kvittering återupptas. Det vill sig dock inte riktigt för Timrå och det är snarare hemmalaget som för spelet och trycker på för ännu ett mål. Men så kommer ändå det där läget från ingenstans och då gör Filip Hållander precis det har får betalt för. Han kliver fram när det behövs som mest och kvitterar till 1-1. Kort därpå utvisas Vilmos Gallo för en tripping och det läget tar Oskarshamn. De återtar ledningen med 2-1 i powerplay och Timrå är återigen pressat. Men vi vet sedan länge att det här inte är vilket lag som helst. Med halvminuten kvar kliver Anton Wedin fram och sätter kvitteringen till 2-2, matchen går till förlängning.

Period 4

Som brukligt är i en förlängning vågar inget av lagen gå för fullt men nu är det mer Timrås match än Oskarshamns. Johan Persson får förlängningens första riktigt farliga chans men återigen står Rifalk pall för såväl det skottet som returen. Trots att Timrå för första gången i matchen har kommandot är det Oskarshamn som ska komma att lämna den andra matchen med en seger i bagaget. Efter ungefär sju minuter avgör hemmalaget och kvitterar till 1-1 i matcher.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas söndagen den 31 Mars. Match 3 i direktkvalet drar igång kl 18:30. Biljetter till matchen hittar du på tik.ebiljett.nu. Skynda att säkra din plats, biljetterna går åt fort!

Hjälp oss att färga NHK Arena röd igen - Ta på er den röda tröjan så kör vi ett rött hav igen!

Hockeybussarna

Vi fortsätter att underlätta transporten till och från NHK Arena i form av fler hockeybussar som tar er till och från arenan från Sundsvall. Dessa hockeybussar är helt gratis vid uppvisande av någon form av biljett till matchen! Ävend den vanliga hockeybussen från Sundsvall och Härnösand kommer att gå som vanligt, även den är gratis. Läs mer i artikeln ovan/till höger.

Boka bord i Arenarestaurangen

Restaurangen håller som vanligt öppet under matcherna. Kombinera hockeyn med en god matbit. Information om hur du bokar bord hittar du här

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.