Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Timrå
TIK

Vinst i premiären

20 september 2019 22:40
Efter match

Vita Hästen inledde överraskande med en bortavinst mot AIK i öppningsmatchen. Det gav en viss osäkerhet för vilket motstånd Timrå kunde vänta i sin premiärmatch under fredagskvällen. Efter en rejäl islossning i andra perioden kan vi konstatera att Timrå är redo för Hockeyallsvenskan.


Händelsefattig inledning

Första perioden vittnade om två lag som var något tafatta framåt, och stabila bakåt. När Dahlén i Timrå så när blir frispelad efter fyra minuter så var hjärtat i halsgropen, men pucken studsar över bladet och läget rinner av. Istället kontrar Vita Hästen och har 2-3 farliga chanser där Brattström plockar både skott och retur. Efter det följer ett spel som vittnar om två lag som inte riktigt vill ta initiativet. Timrå har en vilja till offensiv men de fina sekvenserna med forecheck vi sett under försäsongen är inte riktigt i samma kaliber.

Efter ganska precis halva perioden får Vita Hästen ett powerplay när Filip Lander åker ut 2 minuter. Hästen söker kontinuerligt slottpassningarna och har faktiskt ett riktigt bra tryck. Dock täcker Timrå bra och Brattströms positionering gör att de farliga chansningarna uteblir. Med fullt lag efter powerbreak kommer Timrå ut heta, men spetsen är inte där. Perioden är bitvis oinspirerande och när plexiglaset går sönder efter c:a 13 minuter in talar pausen väldigt mycket om periodens känsla. Väntan. Med c:a 3 minuter kvar har Hästen ett friläge, men Brattström är otroligt stabil. Hästen har även en bra period i slutet. Men det är Timrå som avslutar hetast när Berglund får ett friläge med 30 sekunder kvar. Det skottet sitter dock i magen.

Utdelning i andra

Timrå tar ledningen direkt i upptakten av andra perioden genom Lundin. Dahlén hittar en passning genom slottet som Lundin tar emot och mottar in i bortre krysset. En bättre start kan man knappast drömma om. Vita Hästen svarar dock bra och har ett friläge efter minuten spelad, men där är Brattström återigen med. Timrå åker på en utvisning i samband med friläget och en kvittering ligger lite i luften. Vita Hästen powerplay är fortfarande bra och ihoptryckt, men Timrås box står emot och lyckas klara av det ännu en gång. Timrå växer in i perioden och börjar spela med mer självförtroende. När man även får med sig en utvisning visar man på att spelet finns där. Innan utvisningen är slut lyckas Jonathan Dahlén utöka ledningen till 2-0 i Poweplay. Målet var tvunget att videogranskas, men godkändes till slut.

Hästen är hungriga efter detta och försöker verkligen komma till en snabb reducering. De får även ett powerplay där känslan är att det kommer vara en massiv press mot Brattström. Det är dock Timrå som spelar kontrollerat och visar på disciplin under hela utvisningen. Ohlsson lyckas till och med göra 3-0 innan Timrå är fulltaliga, vilket vittnar om Timrås självförtroende under denna period. Timrå spelar otroligt kontrollerat i slutet och lyckas göra 4-0 med 2 sekunder kvar. Denna gång är det Dahlén som visar på sitt målsinne när han bara väntar på att tekningen i offensiv ska landa på bladet, och skottet sitter som en smäck.

Vita Hästen kommer ikapp

Den som trodde att tredje perioden skulle spelas av med enkelhet hade helt fel. Dahlén är mer eller mindre fri i tidigt skede, men lyckas inte göra mål. Istället växer Hästen in i perioden, och efter 6 minuter får de till en reducering till 1-4. Även om det inte kändes speciellt farligt vid detta skede så blev det värre ett par sekunder efteråt. Vita Hästen gör 2-4 43 sekunder senare, och nu smyger en viss nervositet in. Timrå tar timeout och det verkar stabilisera läget.

Timrå tar kommando efter sin timeout och matchen är under ganska bra kontroll. När powerbreaket är över efter drygt halva perioden syns det att Vita Hästen försöker gnugga igång en slutoffensiv. En dubbelutvisning lämnar spelsekvensen 4 mot 4, men Timrå lyckas dra på sig en utvisning utöver detta. Under det efterföljande 4 mot 3 spelet för Vita Hästen är Timrå under massivt tryck. Utan en stabil Brattström hade 3-4 kommit betydligt tidigare. Dock kommer ett sådant mål med 2.45 kvar när Vita Hästen spelar 6 mot 4 efter ytterligare en Timråutvisning. Här är Vita Hästen i förarsätet och en kavalkad av slutforcering kan väntas. Det är ett par nagelbitande minuter i slutet, och Brattström visar här vilken kaliber han besitter när han motar skott efter skott. Timrå står pall, och säsongens första match resulterar i 3 poäng för Timrå!

Tack för allt stöd på plats och framför skärmarna. Nu hoppas vi att alla laddar inför hemmapremiär på söndag mot Södertälje. Vi ses där!