Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Södertälje
SSK

Brattströms storspel gav Timrå seger mot Södertälje

22 september 2019 18:20
Efter match

Timrå vinner hemmapremiären mot Södertälje med 3-2 efter straffläggning.

Efter segern borta mot Vita Hästen för bara två dagar sedan, så inkasserar alltså Timrå ytterligare två poäng i dagens match.

Efter en magisk vändning i tredje perioden och ett målvaktsspel från Brattström som verkligen gav mersmak.


Het match mellan två lag som verkligen gjorde allt för vinna men en storspelande Victor Brattström spelade huvudroll i en match som Timrå vinner på straffar.

Passiv första period

Matchen var till en början passiv och lagen kände lite på varandra. Men 9.46 in i perioden så kom ändå första målet efter att Timrå haft ett försök offensivt. Man tappar pucken och Södertälje ställde om blixtsnabbt och fick ett 2-mot-2 läge som man förvaltade på bästa sätt. Pucken landade hos Hugo Gustafsson som fick hål på en i det läget chanslös Victor Brattström. Timrå hade sina möjligheter till mål i första perioden och närmast var det i med två och en halv minut kvar. Timrå sätter upp ett enormt tryck och Södertälje får inte ut pucken ur egen zon men får hjälp av Timrås Leon Lerebäck som blev för het och drog på sig en onödig utvisning just i det offeniva trycket. Skottstatistiken slutade 4-5 och det är ett klart tecken på att det inte skede direkt mycket under de första 20 minuterna.

En period präglad av utvisningar

Andra perioden kommer inte bli den mest minnesvärda perioden under denna säsongen då det haglade av utvisningar. Timrås hetaste chans kom mitt i den andra perioden då Sebastian Hartmann hittade en passning in centralt och snabbskrinande Jonathan Dahlén kom som skjuten ur en kanon framför mål men Södertäljes målvakt fick en touch på pucken och gick tätt över. Även om inte Timrå gjorde mål så gjorde inte heller Södertälje det, mycket på grund av storspelande Victor Brattström som flera gånger om hittade vägar för att kunna se spelet utan hinder och stod för flera räddningar. Trots alla utvisningar under den andra perioden så blev det inga mål och det var lätt frustrerat på många håll när man inte lyckades få något med sig offensivt. Totalt blev det hela 14 utvisningsminuter och spelet blev oerhört sönderryckt.

Stark avslutning av ett kämpande hemmalag

Ett helt nytt Timrå kom ut till den tredje perioden. Det var en otrolig forecheck som gjorde att Södertälje såg stressat ut flera gånger om och det skulle ge utdelning. I det sjätte powerplay försöket så kom äntligen målet. Filip Westerlund stod upp på offensiv blå och räddade kvar pucken. Hittade ner till Albin Lundin som sedan körde något slags cirkelspel med Dahlén och kom tillslut till ett öppen läge och drog ett tyst skott in vid första stolpen och 1-1 var ett faktum. Bara tre minuter senare och även detta i powerplay fullbordades också vändningen. Återigen stark återvinningsspel offensivt och Dahlén hittar in till Hartmann som ser en inskrinnande Jens Lööke i slottet som utan problem tryckte in ledningspucken. Högt jubel och trycket fortsatte i lite drygt 1,5 minut innan Timrå drog på sig en 5-mot-3:a och en time-out tagen av gästerna så kom kvitteringen då vi inte längre kunde stå emot. Efter det så blir det lite chanser på båda hållen men ingen lyckas sätta dit pucken utan 2-2 slutade det och förlängning blev det.

Förlängning och straffar

Förlängningen kunde ha startat bättre men en interference utvisninig på Morten Madsen efter 20 sekunder kunde ha varit jobbigare än vad det blev. Södertälje skapade mycket men inget skott blev direkt farligt för Brattström. Bortsett från utvisningen så hände inte direkt mycket i förlängningen utan straffar skulle komma att avgöra denna jämna match. Och här visade verkligen Timrå att man kommer bli farliga denna säsongen. Brattström mottade första straffen utan några större problem och när Jens Lööke kliver fram och nästan på Linus Omark manér drar upp pucken i krysset så var ledningen tillbaka. Södertälje kvitterade på sin andra straff men då kom han. Återvändaren och hemmahjälten Jonathan Dahlén, hans straff visade att hans självförtroende är långt ifrån botten, han får ner målvakten med en lång dragning och sätter upp den med en backhand upp i ribban och in i mål. När sen Brattström räddar Södertäljes tredje straff så var vinsten i hemmapremiären klar och 2 segrar på de 2 första matcherna ger verkligen mersmak för resterande säsongen.

Tack för stödet i dagens match och nästa hemmamatch är den 2:a oktober då vi har första derbyt för säsongen mot MoDo.