Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Ytterligare en inkasserad vinst

27 september 2019 21:55
Efter match

Timrå fortsätter att gå starkt i inledningen av denna säsongens allsvenska.

Mot Karlskrona så bärgade man sin fjärde raka seger.

En svår bortamatch som vi vinner med 2-4.


Timrådominans efter trevande start

Passiv inledning med två lag som kände på varandra. När det kom till farliga chanser så var det inte så många inledningsvis. Men efter elva minuter så kom första målet och det var Jonathan Dahlén som hittade nät på ett oerhört vackert sätt. Efter att ha haft en utvisning och precis blivit fulltaligt så vänder Sebastian Ohlsson längst sargen och hittar till Andreas Söderberg som i sin tur hittar Dahlén som sprätter upp en backhand över målvakten och upp i nättaket. Timråledning efter första 20 och det var bud på mer.

Målvaktsbyte och enormt defensivt tryck

I andra perioden så tvingades Karlskrona till ett målvaktsbyte och Timrå satte full fart för att testa honom. Men när vi inte får hål på honom så får Karlskrona lite energi som gör att de tar över matchbilden. De pressar tillbaka oss och vi får inte spelet att stämma. Detta leder till att Freddan tar en time out för att försöka få bukt på spelet men istället så kommer 1-1 målet en knapp minut efter avbrottet. Vi tappar puck i egen zon som Karlskrona utnyttjar till fullo och straffar oss effektivt. Vi håller resultatet vid likaläge till periodpausen och vilan verkade komma väl för våran del.

Livsfarligt och effektivt powerplay

Tredje perioden hade knappt börjat innan Timrå återtar ledningen och det är Morten Madsen som distikt trycker in en passning från Sebastian Ohlsson upp i krysset bakom den nye Karlskrona målvakten. Det talade för att Timrå skulle kunna gå bekvämt genom resterande men oj vad man hade fel. Tre minuter efter Timrås ledningsmål så kommer återigen kvitteringen. Det är Timråbekantingen Lukas Enqvist som efter en retur från Brattström lyckas trycka in den vid första stolpen. Efter ett gäng utvisningar så ser det ut att sluta lika men Timrå ska visa att man är livsfarliga i powerplay denna säsongen. Med 1,5 minut kvar på ordinarie tid och Timrå avlöst sin utvisning efter ett 4-mot-4 så har vi 30 sekunders powerplay och vi utnyttjar det. Albin Lundin trycker in en målvaktsretur och en minut senare så gör han även mål i tom kasse vilket innebar hans femte och sjätte mål för denna säsongen.