Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västerås
VIK

Tillbaka på vinnarspåret efter klar seger mot Västerås

9 oktober 2019 21:45
Efter match

Timrå kommer tillbaka på vinnarspåret efter förlusten borta mot AIK.

Mot Västerås så var det aldrig något snack utan det blev en klar 5-2 seger.

Albin Lundin blev matchens lirare efter att ha gjort 4 poäng (1+3) i dagens match och går därmed upp i poängliga topp.


Återigen bevis på livsfarligt powerplay

Timrå inledde matchen ganska stillsamt och Västerås tog ett tidigt kommando om matchen. Men efter powerbreaket som kom halvvägs in i perioden så vaknade Timrå och 11.14 in så fick Jonathan Carlsson en fantastisk passning av Jens Lööke och bröt in framför Västerås målvakt och chipade in en backhand upp i taket bakom en chanslös Västerås målvakt. Timrå trycket fortsatte och i en minut efter målet så drog Västerås på sig en utvisning som hemmalaget återigen visar att man inte ska göra mot årets Timrå. Efter enkelt spel bakom mål så hittar Albin Lundin en lucka i Västerås försvar och i luckan står Sebastian Hartmann helt omarkerad och trycker in 2-0. Timrå fortsatte att hålla tempot uppe men fick inte mer utdelning under första perioden som slutade med två målsledning.

Första poängen för nyförvärvet Jakob Ragnarsson

Till andra perioden så kom Timrå ut lika starkt som man avslutat den första. Som bevis på det är väl att Timrås Sebastian Hartmann gjorde sitt andra och Timrås tredje mål redan efter en och en halv minut. Då blev han helt frispelad av Tim Wahlgren och visade prov på stor kyla när han efter några dragningar enkelt la in pucken mellan benen på Västeråsmålvakten. Timrå slog inte av på tempot trots lite utvisningar utan visade att man är starka även i boxplay. Just efter en utvisning och litet Västerås tryck så kontrade Timrå och boxplay specialisten Sebastian Ohlsson fick pucken vid offensiv tekningscirkel och tryckte in även fjärde målet för dagen. Assist till det målet gjordes bland annat av nyförvärvet Jakob Ragnarsson som idag gjorde sin första match och också sin första poäng för Timrå, stort grattis säger vi till Jakob. Vi såg ut att gå till pausvila med en 4-0 ledning men med 13 sekunder kvar så fick storspelande Victor Brattström se sig besegrad efter ett backhandskott som hittade bortre krysset.

Kan någon stoppa Timrås första kedja?

Inför dagens match så var Jonathan Dahlén poängbäst i Hockeyallsvenskan (15) med Albin Lundin (14) en poäng bakom sig och Jens Lööke (8) även med på topp tio listan. Just denna trio visade varför man är så högt upp i dagens match. Efter att Västerås byggt på sin energi efter det sena målet i andra perioden och reducerat ytterligare en gång tidigt i tredje så var det många som undrade vart detta skulle leda. Men då kom dem, första linan med Lööke, Lundin och Dahlén. En bruten puck i egen zon, snabbt pass upp till en offensiv Lööke, hittar en passning över centrallinjen via Dahlén till Lundin som trycker in 5-2 till Timrå och stänger matchen. Målet innebar Lundins fjärde poäng för matchen och Dahlén gjorde sitt andra. Vilket innebär att efter åtta spelade matcher så leder Albin Lundin hela Allsvenskans poängliga med 18 gjorda poäng före Dahlén som ligger på 17 närmast efter ligger på 13. Stora frågan man ställer sig nu är om det finns något lag som ska kunna stoppa denna smått otroliga trio som verkligen fått allt att stämma såhär långt in på säsongen.

Vi passar också på att tacka alla 2755 personer som tog sig till NHK Arena idag och hejade fram Timrå till ytterligare en seger. Nästa hemmamatch är om precis en vecka på onsdagen den 16:e oktober då Timrå tar sig an Almtuna.