Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Mora
MIK
Borta
Timrå
TIK

Tre färska poäng efter en tajt match mot Mora!

19 oktober 2019 20:27
Efter match

Vi fick se en spännande och tajt match i JALAS Arena ikväll. Båda lagen gick för fullt för tre poäng men i slutändan kunde inte Mora likt så många andra lag stå emot Timrås effektiva powerplay. Tre nya poäng in på kontot och med det är vi fortsatt på samma poäng som Björklöven.


Stark start och ledning för Timrå IK

Timrå inleder matchen klarast och tvingar ett i vanliga fall diciplinerat Mora att ta matchens första utvisning redan efter 90 sekunder. Trots Timrås otroliga målfarlighet i numerärt överläge får man inte riktigt till det som man brukar och istället för ett mål så tickar utvisningen ut och Mora blir fulltaliga utan några större svårigheter.

Det är dock Timrå som fortsätter att hålla i taktpinnen. Man pressar på Mora och är ytterst nära ett ledningsmål. Marcus Hardegård fångar upp pucken helt fri med bara några meter ifrån målet och dundrar upp ett stenhårt skott som tyvärr går på ribban och ut.

Med ca 11 minuter kvar av perioden är det Timrås tur att få sätta sig i utvisningsbåset. Jakob Ragnarsson åker på Timrås första utvisning. Mora har väldigt svårt att etablera sitt spel och för varje gång som dom försöker ta sig in i Timråzonen blir dom utcheckade och tappar pucken varpa Timrå rensar. Det dröjer ända tills det är 20 sekunder kvar av deras powerplay innan den första målchansen dyker upp. Dock inget som skapar någon större oreda och strax därefter är Timrå fulltaligt.

Därefter jämnar sig spelet ut sig något dock med lite färgade ögon så är Timrå fortsatt i förarsätet och efter ett par minuters intensivt spel tvingas Mora ta ytterligare en utvisning. Denna gång är utgången inte lika rolig för Moraögon men väldigt härlig för Timråögon. Det dröjer en minut in i powerplay innan Dahlén får pucken av Lundin och enkelt kliver in mellan Morabackarna och in framför Isak Wallin i Moramålet. Väl där slänger han in matchens första mål och ledning för Timrå IK med 4:30 kvar av perioden.

Timrå fortsätter därefter att ånga på i resterande del av perioden innan hesa Fredrik tjuter för periodvila. Timrå har varit klart bäst på isen under första perioden men Mora har stundtals bjudit upp till kamp. Framförallt har Mora haft ett bra målvaktsspel som stundtals håller kvar dom i matchen.Men vi har ett ettmåls övertag för Timrå inför den andra perioden.

Sen kvittering för Mora IK

Moras disciplinära facit från tidigare matcher är inte något som fortsatt under denna match. Redan en minut in i den andra perioden får Moras Daniel Ljunggren åka och sätta sig i utvisningsbåset. Moras tredje så här långt in i matchen. En ypperlig chans för Timrå IK att utöka sin ledning och man försöker. Men man får inte riktigt till något ordentligt spel. Mora klarar sig denna gång från ett nytt baklängesmål.

Timrå fortsätter dock att vara spelförande i långa perioder. Mora får någon enstaka målchans men Timrå äger pucken och sätter ständigt press på Morabackarna och Isak Wallin i målet.

Med fyra minuter kvar av perioden får Boyce åka och sätta sig i utvisningsbåset. Timrå försvarar sig bra och håller Mora borta från några farliga chanser. Man håller bort Mora såpass bra att Mora drar på sig en utvisning vilket innebär fyra mot fyra i strax över en minut. Under den perioden är Timrå ytterst nära att göra ett nytt mål men icke. I samband med att Timrå blir fulltaliga och får spela powerplay hittar Moras Filip Lennström en liten lucka mellan Brattström och krysset och har med det kvitterat matchen.

Med 45 sekunder kvar av perioden åker Marcus Hardegård på en utvisning men det händer inte speciellt mycket mer innan lagen går ut för periodvilan.

Timrå går återigen upp i ledningen och håller därefter emot!

Timrå inleder perioden i boxplay men spelar enkelt av den. Men efter det så är det mycket Mora på planen. Timrå är i lite brygga under ett par minuter men räddas av att Moras målskytt Filip Lännström lobbar pucken över plexit och får sätta sig i utvisningsbåset för en puck out.

Timrås målfarlighet i powerplay. Den har nog de flesta snappat upp så här långt in på säsongen. Det dröjer en halv minut innan Dahlen, Lööke och Lundin är framme igen och sätter Timrå i förarsätet igen. Lundin gör sitt 11e mål på lika många matcher för säsongen.

Efter målet tar Timrå över matchen totalt och har Mora i rejäl brygga och är otroligt nära att utöka bara minuten efter att man tagit ledning. Målchanser radas upp och återigen är det Isak Wallin i Moramålet som håller kvar laget i matchen.

MEd åtta minuter kvar av perioden är det återigen dags för powerplay. Moras Måns Carlsson åker ut för en tripping. Snabbt etablerar man sitt spel i offensiv zon och snabbt börjar man skapa målchanser. Men trots ett hårt tryck på Moras mål lyckas Mora med nöd och näppe undvika ett nytt baklängesmål.

Timrå fortsätter att sätta press på Mora även i fem mot fem därefter och gör så fram till slutminuterna. Men med tre minuter kvar åker Jonathan Carlsson ut på en interferenceutvisning. Mora tar timeout i samband med utvisningen och Isak Wallin lämnar målet med en gång. I princip direkt på tekning tappar Leon Lerebäck sin klubba så Mora får i princip spela sex mot tre i nästan en minut innan Timrå lyckas få till en avblåsning.

Mora fortsätter att trycka på för en kvittering men är aldrig riktigt nära under dom två sista minuterna. Timrå åker hem med tre nya färska poäng!

Nästa hemmamatch

Nu väntar ytterligare en bortamatch (Björklöven) innan det är match i NHK Arena igen. HockeyAllsvenska nykomlingen Kristianstads IK gästar NHK Arena. Säkra din plats på tik.ebiljett.nu.