Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Kristianstad
KIK

Andra raka förlusten för Timrå

25 oktober 2019 21:27
Efter match

Timrå kom till spel efter förlust senast borta mot Björklöven och hade revanschlusta. Men istället blev det en tung och svidande förlust mot Kristianstad. Gästerna gick segrande ur dagens match med 2-3


Bra start som tog stopp efter överkörningen av Brattström

Första perioden mellan Timrå och Kristianstad är en av de mest händelserika starterna såhär långt in på säsongen. Det var ett piggt Timrå som kom ut och ville visa vem som bestämde i NHK Arena. Efter två powerplay tätt inpå varandra så kom utdelningen. Jonathan Dahlén bryter det patenterade mönstret som Timrå har i sitt övertalsspel och bryter in på mål. Första skottet går insidan stolpen och han kan sen raka in ledningspucken för Timrå. Timrå pressen fortsatte fram tills Brattström mitt i perioden blir pååkt av gästerna så skiftar också matchbilden. Kristianstad får en kavalkad med chanser och Victor Brattström står för räddning efter räddning och håller Timråledningen perioden ut.

Gästernas press ger utdelning

Andra perioden kunde ha startat drömartat för Timrå då Jontahan Dahlén får ett läge vid offensiv tekningscirkel. Han drar ett hårt skott som verkligen förtjänade ett bättre öde, skottet sitter klockrent i stolpen och klingandet hörs över hela arenan. Istället för utökad ledning så kommer Kristianstads press att ge utdelning. Efter 6.20 så tappar Timeå en kamp vid egen blålinje, pucken studsar gästernas väg och fram till en centralt stående spelare som klipper på ett och Brattström hinner inte reagera. Kvitteringen var ett faktum och gästerna var ute efter mer. Timrå kommer inte upp i normal standard under andra perioden och gästerna kan med 1.30 kvar av andra även utöka. En 2-mot-1 kontring som resulterar i ytterligare ett mål bakåt och gästerna lyckas att vända matchen.

Specialteams är Timrås framgång

Timrås stora svårighet hittills i år har varit att göra mål 5-mot-5. Tredje perioden började fartfyllt från hemmalaget och en massa skott kom mot mål men utdelningen kom inte. Istället så kom kvitteringen efter en något tveksam utvisning på Marcus Hardegård. I boxplay så har Timrå sin snabbskrinnande specialist i Sebastian Ohlsson, han vinner puck och sätter direkt fart ner mot Kristianstads zon och trots att han blir fasthållen så kommer han loss och kan avlossa ett skott som går i precis rätt höjd, över benskyddet på målvakten och in i mål. Lyckan skulle inte bli långvarig för i absoluta slutsekunderna i samma boxplay så får även gästerna in en puck bakom Brattström som inte lyckas lokalisera pucken framför köttmuren som var placerad i ansiktet på honom. Trots ett massivt tryck mot slutet så kommer ingen ny kvittering utan gästerna kunde gå segrande ur matchen med 2-3

Timrå IK tackar alla er 3 025 personer som kom och gjorde sitt yttersta för att heja fram oss i dagens match och hälsar er alla välkomna till nästa match redan nu på söndag då vi tar oss an Vita Hästen.