Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
AIK
AIK
Borta
Timrå
TIK

Vinst efter uppehållet!

13 november 2019 21:40
Efter match

Timrå hade en tung period innan uppehållet och var nog duktigt revanschsugna när man gästade AIK på Hovet under onsdagskvällen. Det skulle visa sig att man inte vilat trots matchuppehåll, utan istället tränat på att sätta lägena.


Nya kedjeformationer

Timrå kom till Hovet med ganska rejäla omkastningar i kedjeformationerna. Förstalinan med Dahlén-Nässén-Lindberg börjar rätt omgående att känna på varandra offensivt och visar att man är spelsugna. Men efter 1.30 kommer ett jätteläge för AIK som kommer i ett 3 mot 2-anfall. Brattström visar sig i detta läge inte vara ringrostig från uppehållet och gör en kalasräddning i sittande position och håller pucken utanför mål. Matchen böljar lite efter detta och Timrå har svårt att etablera offensiv press. Istället kommer AIK i ett farligt läge när Timrå slarvar på offensiv blå, men Westerlund skrinnar ursnabbt ikapp och kan avvärja ett potentiellt friläge. Efter detta gaskar Timrå upp sig och biter sig fast på riktigt, framförallt genom förstalinan. AIK är tvungna att slå iväg till icing, och på efterföljande tekning skulle ytterligare en ny formation visa sig heta. Det är firma Ohlsson-Lundin-Lööke som snirklar runt offensivt och pucken hittar fram till en fri Ohlsson framför mål som inte gör några misstag. 1-0 Timrå efter 7.35. Timrå spelar till en början självsäkert efter målet men en snabb omställning från AIK gör att man till slut får pucken till Drugge som drar iväg ett fös-slagskott där Brattström precis hinner toucha med plocken och pucken går i stolpen.

Minuten efter AIKs chans får Timrå med sig ett powerplay när Wahlgren får en klubba i ansiktet. Det hinner inte ens gå 30 sekunder av powerplayspelet innan Timrå har en trippelchans att utöka. Men Jönsson i AIKs mål är bra med och håller pucken utanför mål. AIK klarar av det numerära underläget även om Timrå har ett tryck som mycket väl kunnat resultera i ett mål. När vi närmar oss periodpaus har spelet avtagit lite och mycket puckar fastnar i mittzon. Något häpnadsväckande händer inte förrän 4 minuter återstår då Timrå drar på sig en utvisning. Det är till en början något långsamt powerplayspel från AIK men med sekunden kvar får Porsberger ett fint läge, dock viner skottet utanför och stenhårt i sargen. AIK får även ett sista läge när 50 sekunder återstår då de kämpar till sig ett 2 mot 1 läge, som också blir ett halvt friläge för Svensson, men han lägger pucken precis utanför.

AIK bjuder upp till match

Det är AIK som öppnar andra bäst och de biter sig fast i Timråzonen. Det är också nära att ge utdelning när pucken studsar fram till en helt ren Wassenius, men innan han uppfattar att han har pucken har Brattström skrinnat ut och dyker på mage för att lyckas slå undan pucken som sedan kan rensas bort. Timrå verkar lite tagna av AIKs fart och kan inte bjuda upp till samma offensiva standard inledningsvis. AIK är återigen nära att reducera när vi spelat 5 minuter av perioden, och Brattström får bjuda på en till kalasfin räddning. När vi spelat 7 minuter börjar Timrå etablera anfallsspel och då biter man sig också fast. Timrås absolut farligaste chans så långt kommer i denna sekvens när en hårt jobbande Ohlsson får fast pucken, och den landar hos Lööke som i sin tur hittar Lundin med mer eller mindre öppet mål. Albin får dock inte klockren träff på pucken och styrningen går millimeter utanför.

Timrå får powerplay när halva perioden är spelad. De kommer lätt in i zon med en man mer och spelar runt fint offensivt. Det finns också ett par lägen att göra mål, t.ex. när Dahlén sånär kan peta in en retur, men inga mål denna gång. Periodens senare hälft är tillknäppt och lite irriterad, vilket visar sig när Berglund i Timrå och Jacobsson i AIK drar på sig varsin utvisning efter gruff. Spelet 4 mot 4 ser till en början ut att passa Timrå som genom snabba förmågor som Dahlén, Lundin och Nielsen skapar bra ytor i separata sekvenser. Om AIK började perioden bäst så är det Timrå som försöker mest i slutet, även om det inte bjuds på några livsfarliga chanser. Men med 53 sekunder kvar visar Johan Lindholm vad hårt jobb kan reslutera i. Han kämpar febrilt kvar pucken vid sidan av offensiv målbur och serverar Boyce-Rotevall som i sin tur stänker upp pucken i krysset och 2-0 till Timrå! Vilket också blir slutresultatet efter andra perioden.

Rejäl urladdning av bortalaget

Timrå river igång tredje med andra periodens sena mål som en självförtroendeboost. Innan minuten är spelad har man skapat ett par farliga chanser, främst en styrning som retsamt glider utanför. Efterföljande anfall är intensivt och fartfyllt vilket också visar sig genom att AIK blir nedtryckta djupt i egen zon. När de väl ska gå på anfall snor Hartmann i Timrå elegant åt sig pucken och serverar Madsen strax innanför offensiv blå som drar iväg en kanon stolpe in. 3-0 till Timrå och nu är AIK riktigt illa ute. Timrå fortsätter att spela innovativt och med finess, och vissa dragningar vi ser brukar man få vända sig till NHL-lir för att få skåda. När halva perioden är spelad har AIK inte direkt återhämtat sig från Timrås rivstart. De lägen de skapar har Brattström full koll på, vilket han mer eller mindre haft hela matchen.

AIK etablerar dock lite tryck och inser att en reduceringspuck bör komma snabbt om man vill göra match av saken. Timrå reder i sin tur ut den defensiva press AIK sätter dem i och börjar slå av på tempot. Man trycker fast pucken i sargerna och letar hellre hemåtpass än snabba offensiva omställningar. AIK börjar spela mer desperat och får jaga mycket puck. Deras desperation ska visa sig skaka lite liv i matchen. AIK går på ett anfall efter en snabb omställning, något de visat sig vassa på tidigare i matchen. Denna gång går det vägen när Henrik Rommel sprätter dit deras reduceringspuck och 1-3 på tavlan när 6.35 återstår. Timrå låter inte detta påverka dem speciellt mycket och när 5 minuter återstår tar AIK en timeout och passar även på att ta ut målvakten för att satsa allt framåt. Det dröjer endast 1 minut innan det nästan ger utdelning för stockholmarna. Det är en puck som wobblar bakom Brattström och glider längs med mållinjen där den sånär hittar in, men Timrå rensar iväg pucken och den landar hos Berglund som gör ett förlösande mål i öppen kasse. 4-1 till Timrå! Nu går luften ur AIK något och Timrå känns självsäkra. Det ska dock visa sig att man har lite mer att ge, för när 7 sekunder återstår hittar Lööke fram till Dahlén längs högerkanten i offensiv zon. Med ett stenhårt slagskott cementerar Jonte slutresultatet till 1-5!

Timrå visar att man är starka i år, och att svackor är till för att övervinnas. Stort tack till den stora skaran fans på plats, samt alla som hejar på framför skärmarna. Nästa match är på fredag 15 november då vi gästar Västervik. Röd och vit, hockeydynamit!