Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Björklöven
IFB

Jämn match när Timrå föll mot serieledarna

29 november 2019 21:30
Efter match

Timrå tog emot Björklöven under fredagskvällen, och det var två lag som vittnar om ambition att sluta i serietoppen. Timrå öppnade bäst, men Björklöven visade varför man leder serien, och kunde till slut påvisa vilka som har kommandot.


Timrå ger förhoppningar

Matchen inleds med ett stort firande av Jeremy Boyce som på hemmaplan fick känna publikens kärlek när han gjort 500 matcher i Timråtröjan. När pucken väl släpps visar Timrå vilja från första sekund, och med hjälp av publikens tryck ger man allt i varenda närkamp. Serieledande Björklöven, som även är i storform, får börja matchen med att köra sporadiska anfall och när 3.5 minuter är spelade har de fortfarande inte etablerat någon längre anfallssekvens. Dock åker Timrå på en utvisning för tripping när vi närmar oss 4 minuter spelade, och lite slarv från Timrå leder fram till att Björklövens Pontus Andreasson får fri väg mot Brattström, och skottet sitter hårt nere vid vänstra stolpen, ledning för bortalaget. Timrå trampar igång direkt igen med fullt manskap, och låter inte Björklöven få något momentum av målet. Timrå anfaller med fart och innovation när man når fram till Cannata, men skotten är inte tillräckligt luriga för att det ska gå hål på en så pass het målvakt.

När vi spelat halva perioden har både Cannata och Brattström fått visa färg. Brattström främst genom en livsfarlig styrning framför mål, där han får visa sin spänst när han fäller ut benskyddet och räddar med tån. Cannata i sin tur har motat både direktskott och halvfriläge när han nyper ett skott med axelspetsen. Det blir lite ansträngt i anfallssekvenserna från bägge lagen när vi jobbar oss ner mot periodpaus, och det dröjer nästan 5 minuter innan vi får se någon ny kavalkad. Det är Timrå som biter sig fast offensivt och trycker på för en kvitteringspuck. Vi ser en våg av forecheck som trycker kvar pucken i Björklövens defensiva zon i över 1 minut! När 3 minuter återstår har Björklöven inte ens varit ovanför röd linje på ett bra tag, men även fast Timrå står för pressen så sätter man inte Joe Cannata i Björklövens mål på för svåra utmaningar.

Björklöven markerar

Björklöven inleder perioden klart bäst och trycker ner Timrå rejält i inledande minuter. Efter 1.10 har man ett 3 mot 1-läge som inte resulterar i ett mål endast tack vare Brattström. Björklöven fortsätter att trycka på, och spelet liknar mer powerplay än 5 mot 5-spel. När vi får periodens första avblåsning efter drygt 4 minuter hinner Timrå ladda om, och det verkade vara det som behövdes. Efter Björklövens chockstart tar Timrå över nästkommande minuter och det blir riktigt farligt framför Cannata, som ändå håller tätt. Det är en period av böljande spel, och efter Timrås kontraoffensiv så tar Björklöven över mer och mer. Brattström visar sig återigen stark när han motar 2 extremt farliga lägen på rad. Timrå får sitt första powerplay för matchen efter 8.26, men lyckas inte alls få till sitt stora powerplaytryck. Istället släpper åker man på ett lagstraff för för många spelare på isen. Björklöven tar vara på nästkommande tekning i offensiv zon, och efter en passning längs blålinjen gör utökar man sin ledning genom ett mycket distinkt skott av Hardy Häman Aktell.

0-2 målet skapar lite status quo i matchen, och efter powerbreak märks det att Björklöven känner en viss självsäkerhet. De anfaller distinkt och med pondus, och Timrå är inte alls där man vill vara, trots att spelarna verkligen krigar om varenda puck. Men med 6.28 kvar av perioden får Timrå utdelning! Man vinner en offensiv tekning, och efter lite tumult tar Dahlén hand om pucken där han drar iväg ett skott klockrent i högra krysset. 1-2 på tavlan! Timrå får en utvisning i snabb anslutning till målet och sätts under ganska hårt prov. Björklöven visar varför man är serieledare när man både en och två gånger borde göra mål via fint spel, men Timrå reder ut det och håller boxen tät resterande tid. Sista minuterna är Björklöven de som vill gå på anfall, men Timrå försvarar bra och Brattström agerar säkerheten själv. Perioden slutar 1-2 och skapar enorm spänning inför tredje.

Timrås jakt

Timrå inleder som första perioden och vittnar om att man är på jakt. Men en spelbrytning i mittzon ger Björklöven ett friläge när vi spelat 1 minut och det är Brattström som återigen visar att han är en spelare av absoluta toppklass när han sträcker ut sig och avvärjer läget i äkta Hasek-stil. Man tänker här att Björklöven bör bli passiva med tanke på deras ledning, men de spelar väldigt disciplinerat. Dock börjar matchen hetta till mer och mer, och efter 6.04 leder fult spel till en armbågstackling av Kristoffer Söder i Björklöven, och Timrå får powerplay. Det blir tyvärr inget mål trots bättre spel än första chansen de fick. När Timrå är fulltaliga går det inte många minuter innan Björklöven får samma chans i numerärt överläge. Timrå drar på sig en high sticking i anfallszon och Björklöven inleder PP:t som man kan förvänta sig av serieledare. Pucken går snabbt och det är många klubbor i luften som letar direktskott. Men Timrå avvärjer och resultatet står sig.

Det tar lång tid innan det blir en avblåsning efter utvisningen, Timrå får kontra i korta stötar och Björklöven gör detsamma. När Brattström gör en snygg plockräddning med 7.42 kvar så blir det powerbreak och lagen får återhämta sig och lägga upp taktik inför avslutande minuter. Björklöven inleder slutforceringen som att de ligger under, och sätter press mot Timrås hårt jobbande manskap. Timrå får dock ordning på spelet och kontrar med ett hederligt hårdjobb där Hardegård avslutar anfallet med ett tungt skott när 6 minuter återstår, men Cannata är snabbt uppe med plocken på skottet. Timrå har svårt att etablera en avslutande tryck när vi närmar oss 60 minuter spelade, och det ter sig inte konstigt när man möter serieledarna. Men med 3 minuter kvar tar hemmalaget time-out och passar på att även ta ut Brattström i målet. De lyckas etablera monumentalt tryck mot Björklövens mål, men när pucken studsar över bladet för en inrakning vittnar något om att det inte riktigt vill med sig. Björklöven gör istället 1-3 i öppen kasse efter en, enligt publiken, diskuterbar situation när Timråspelaren är väldigt uppvaktad. Björklöven gör även 1-4 i öppen kasse innan matchen hinner ta slut.

Det är med tunga steg man lämnar arenan ikväll. Timrå kanske förtjänade mer, men faller ändå med huvudet högt. Det är en bra match, med två bra lag. Ett mål hade skiljts åt om inte Björklöven gjort två i öppet mål. Tack för allt stöd på plats, ni fixade en magisk inramning!