Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Timrå
TIK

Övertidsförlust trots offensivt övertag

11 december 2019 21:30
Efter match

Ett Timrå fyllt med självförtroende gästade Tingsryd denna onsdag. Timrå går upp i ledning efter en bra inledande period, men får ingen utdelning i andra perioden när man har ett av de mest påtagliga anfallsövertagen vi sett hittills denna säsong. Istället lyckas Tingsryd hålla undan och får till ett straffavgörande.


Knappt övertag för Timrå

Timrå kom ner till Tingsryd under onsdagen med tre raka segrar i bagaget. Hittills under säsongen har man spelat bra mot Tingsryd och hoppas kunna fortsätta på det spåret. Timrå öppnar också matchen bäst och får matchens första läge när Morten Madsen är nära att få pucken förbi Ljunggren med ett dragskott efter dryga minuten. Timrå följer upp detta läge med flera fartfyllda anfall där de vid pucktapp direkt sätter hög press på Tingsryds försvarare. Ohre som vaktar kassen under kvällen har inte haft mycket att göra när vi spelat 5 minuter, men Timrås höga intensitet ger kanske inte heller de där riktigt farliga lägena som laget vill åt. När Timrå inte förvaltar sitt miniövertag passar Tingsryd på att kontra. Ett två mot ett läge efter en snabb uppåkning resulterar i ett öppet mål men pucken hoppar över Stål-Lyrenäs klubba istället för in i mål. Tingsryd har efter detta ett bra offensivt spel och sätter lite press på Timrå, men Ohre står sig stabil.

När vi spelat halva perioden har matchen tappat lite identitet och inget lag har till synes taktpinnen längre. Lagen går på vartannat anfall och det blir öppna ytor åt bägge håll. När drygt 6 minuter återstår kommer Timrå till ett friläge och Lööke blir nerriven i skottögonblicket. Lundin är framme och vill ha straff men domarna dömer utvisning för hakning. Det ska dock inte spela någon roll vilken kompensation Timrå får för mål blir det i alla fall. Hardegård avlossar ett backskott från blå som Ljunggren i målet inte kan hålla, och Hartmann är snabbt framme på returen framför mål. 1-0 till Timrå med 5.11 kvar av perioden. Strax efter målet är det Timrås tur att dra på sig ett numerärt underläge. Lander åker ut för en slashing i egen zon. Tingsryd har till en början svårt att etablera powerplayspel, och Timrå går istället på kontringsanfall med en man mindre. Tingsryd får dock ordning på sitt spel och avslutande minut i powerplay är Timrå under rejäl press. Ohre visar sig då stabil och motar allt han ställs inför. Perioden slutar med Timråledning med ett mål!

Kvittering trots Timrådominans

Perioden hinner knappt börja innan Tingsryd kvitterar. Det tar endast 19 sekunder innan Stål-Lyrenäs kommer relativt ren på vänsterkanten. Han har passningsmöjlighet men väljer att avsluta själv, och skottet lurar Ohre. 1-1 i inledningen på andra. Timrå svarar bra på denna chockinledning och det tar inte lång tid innan Madsen har ett bra läge som Ljunggren gör en fin räddning på. När vi spelat 2 minuter kommer också ett jätteläge när Hartmann avlossar ett direktskott efter en läcker passning från bakom förlängd mållinje, och returen lämnar öppet mål för Wersterlund men pucken kommer lite för nära honom och han kan inte gå på direktskott. Även efter detta läge fortsätter Timrås kavalkad. Tingsryd kommer inte alls ur zon i detta skede och Timrå bäddar för flera grymma lägen genom bl.a. Dahlén och Kaijser. När vi når 7 minuter spelade har spelet böljat ut lite och även Tingsryd har fått lite offensiv tid, men det farligaste lägena har fortfarande Timrå och när Tim Wahlgren bryter en passning offensivt har han fritt läge men pucken sitter tyvärr på benskyddet.

När klockan vält över för halva matchen spelad är det fortfarande massivt övertag Timrå. Det är chans efter chans, både via egna initiativ och fina spelöppningar. Men pucken vill verkligen inte in. Timrå parkerar stundom i Tingsryds zon och de lägen Tingsryd skapar är oftast via stötanfall och kontringar. När man egentligen bara vänta på att Timrå ska få in pucken efter en offensiv uppåkning som heter duga, så går Tingsryd på ett av sina kontringsanfall då 3 minuter återstår. Denna gång är det Timrå som klarar sig undan med hjärtat i halsgropen då Felix Olsson frispelas och har tid på sig, samt HELT öppet mål. Men på något sätt lyckas han lägga pucken längs med mållinjen och missar således målet. Avslutande minuter blir något lugnare och perioden slutar 1-0 till Tingsryd och resultatet således 1-1 i matchen.

Ställningskrig i avslutningen

Timrå tar tag i den offensiva taktpinnen direkt och kämpar sig envist in i Tingsryds zon. Det är dock sparsamt med chanser och de spelar istället runt och kämpar längs sargen. Farligast läge i perioden kommer efter 2 minuter och en fin passning bakom ryggen när Timrå sånär forcerar in en ledningspuck. Spelet vänder därefter och Tingsryd skapar lite tumult framför Timrås mål när 5 minuter är spelade, men Ohre är kvick längs isen och håller pucken borta från mål. Fjärdekedjan i Timrå står för nästa läge när Kaijser i liggande position vinner pucken offensivt och får fram den till Boyce som har ett identiskt läge med det som Stål-Lyrenäs gjorde 1-1 på i andra, men tyvärr sitter skottet i magen på Ljunggren. Om detta var ett läge många trodde det skulle bli mål så kommer ett ännu värre minuten efter när en fantastisk fin passning av Albin Karlsson ger Dahlén ett friläge, dragningen får ner Ljunggren som på något vänster ändå lyckas rädda pucken som flyger upp över målet när 7 minuter är spealde. Tingsryd vill inte vara sämre med att skapa dramatik, och bara något anfall efter Dahléns läge kommer man relativt ren längs vänsterkanten när Joseph Jonsson forcerar fram. Ett stenhårt slagskott sitter klockrent i stolpen bakom en cahnslös Ohre. Fortsatt likaläge.

Freddan eldar på Timrå i powerbreaket och det märks att han vill ha utdelning av deras kontinuerliga anfallsmomentum. När matchen återupptas och c:a 8 minuter återstår är det två lite avvaktande lag som finns på isen. Timrå står fortfarande för mest tid i anfallszon men det är mest växlande passningsspel utan några reella lägen. Ställningskrig dominerar avslutande minuter och det märks att inget av lagen vill göra några misstag. Det blir lite tillknäppt och känslan är att detta kommer bli övertidsspel när 3 minuter återstår. Timrå gör ett sista försök när man etablerar pucken via hård forecheck, Söderberg står för ett tungt backskott och Lundin för returen. Men Ljunggren är tät och det blir inga fler mål i perioden.

Förlängning

Timrå får första läget när Ohlsson kommer längs högerkanten, men dragskottet styr Ljunggren utanför. Timrå tappar sen pucken i defensivt läge och 3 mot 3 spelet ger Tingsryd öppna ytor när spelarna inte är samlade, och ett skott för en skymd Ohre går precis utanför stolpen. Tingsryd kommer till ett ypperligt läge igen minuten senare när en flippassning når fram till framstormande Tingsrydsspelare, men Ohre lyckas i liggande läge avvärja ett till synes solklart mål. Timrå hinner få två frilägen innan förlängningen är över, men varken Westerlund och Dahlén får ordning på pucken i det avgörande läget. Straffar får istället avgöra matchen!

Straffar

Timrås första straff läggs av Lööke, men inbromsningen framför mål lurar inte Söderblom som räddar skottet. Tingsryds första straff är fartfylld och skottet sitter klockrent i kryssribban bakom Ohre. Dahlén lägger Timrås nästa straff, farten är bra och dragningen är lång men Söderblom är envis i sin sidledsförflyttning och räddar backhandskottet längs isen. Tingsryds målskytt Stål-Lyrenäs lägger deras andra straff, och kanske är det självförtroende från målet i andra perioden som ger honom kraft för målet sitter som en smäck. Timrås sista straffskytt är Albin Lundin som är tvungen att sätta den, men Söderblom är för svår och Tingsryd tar extrapoängen!

Sett till 60 minuter vill nog många Timråfans ha 3 poäng en sådan match där man stundom har ett massivt offensivt övertag. Men det är målen som räknas och idag ville inte pucken in. Nya tag på fredag då vi tar emot Karlskrona i hemmaborgen. Tack för allt stöd ikväll!