Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
AIK
AIK

Timrå körde över bottenlaget AIK

27 december 2019 21:40

Efter en veckas juluppehåll så var det dags för hemma match mot jumbon AIK.

Tredje mötet mot huvudstadslaget men båda föregående har varit på bortaplan.

Idag hade Timrå enorm islossning vad gäller målskyttet och kunde vinna komfortabelt med 6-1


Tidigt mål och effektivitet i skyttet av Timrå första 20

Gästande AIK kom till spel med match så sent som igår (3-2 förlust efter straffar mot Södertälje) och fick matchens första stora möjlighet. En frispelning i mittzon som Brattström räddar med axeln. Bara en liten stund senare så ska Timrå ta tag i taktpinnen, efter en vunnen tekning i offensiv zon driver Jens Lööke längs förlängd mållinje och hittar med en flippass Tobias Lindberg som drar till direkt och pucken stänker in precis innanför Järvinens högra stolpe. 1-0 till Timrå efter 1.26. Timrå åker på en utvisning och blir lite tillbaka pressade men när Timrå är fulltaliga startar man upp offensiven igen och det ger utdelning tämligen omgående. Sebastian Ohlsson jobbar hårt i offensiva forechecken och lyckas vinna pucken så den glider till en ren Albin Lundin som är ensam med Järvinen. Han gör inga misstag och 2-0 till Timrå efter 7 spelade minuter. Nu är Timrå definitivt i förarsätet och fortsatt offensivt spel ger hemmalaget ett powerplayläge kort efter målet. Det fullkomligt viner pucken om AIK-målisen när Dahlén och c:o trycker på för ytterligare mål. Otroligt nog blir det inga mål trots att man bara väntade på att målklockan skulle ringa vid flertalet tillfällen.

Timrå innehar fortsatt det offensiva spelet när vi klivit över halva perioden spelad. Det är dock inte några jättelägen som skapas och AIK lyckas även dem anfalla ett par gånger. Timrå rivs ner i neutral zon när 6.30 återstår och ytterligare ett PP för rött och vitt. Detta överläge är inte lika övertygande som Timrås första, men vad gör det när man ändå utnyttjar lägena? Tim Wahlgren avlossar ett skott som fastnar framför mål, Madsen försöker trä in den men pucken tar på benskyddet och glider ut till en hårdjobbande Sebastian Ohlsson som rakar in 3-0. Känslan är efter detta mål att Timrå vill dra ner speltempot lite och hålla sin ledning till periodpaus då endast 3 minuter återstår. Men så blir det inte. Ett anfall när 2.30 återstår resulterar i att Filip Westerlund drar iväg ett backskott från blå. Jens Lööke står bra positionerad framför kassen och knackar till pucken i luften så den styrs in och 4-0 på tavlan. Det händer inte speciellt mycket utöver detta och avslutande minuter bärs Timrå fram av en mycket nöjd publik som verkligen fått se en period av högsta klass!

Fortsatt spelövertag för Timrå

Andra perioden startar i stil med hur den första slutade, ett enormt Timrå övertag och det tar inte ens fem minuter innan det smäller igen. AIK fick en tidig utvisning som inte resulterade men direkt efter att de blivit fulltaliga så åker de på en ny utvisning och denna gången var det 2+2 som väntade och det tog exakt 1 minut innan det femte målet var ett faktum. Återigen så var det Tobias Lindberg som höll sig framme och gjorde sitt andra mål för matchen.

När 5-0 stod på tavlan så var det som att Timrå slappnade av något och AIK kunde ta över lite av spelet och så även målchanserna. Kort efter målet så kom en ribbträff och när Jansson åkte på en utvisning så skulle Brattströms nolla spricka. Med ett fåtal sekunder kvar så bjuder AIK:s Samuel Sjölund på en soloprestation och får upp pucken över axeln på Brattström som fick kapitulera. Målet fick igång Timrå igen som bara 2 minuter senare återtog 5-måls ledningen efter att Jens Lööke frispelat en fristående Sebastian Hartmann och distinkt tryckte in 6-1 vilket stod sig perioden ut.

Komfortabel resa sista 20

Stora siffror inför tredje och det visade sig i spelet. Timrå var det som trots det snälla och avvaktande spelet fick fram periodens hetaste målchanser. Tobias Lindberg blev frispelad och ville sätta sitt hattrick men utan framgång halvvägs in i perioden. Emil Berglund fick hetaste chansen i perioden när han blir helt ensam efter en att han blivit frispelad efter sin avverkade utvisning, men August Hedlund som blivit inbytt i AIK målet visade på snabba reflexer och höll siffrorna nere i den tredje perioden.

Timrå går alltså segrande ur matchen med 6-1 efter juluppehållet. Nu väntar nytt derby mot MODO på bortais på söndag. Vi tackar alla er som kom till NHK Arena ikväll och stöttade fram oss till ytterligare en seger! Tillsammans är vi röd och vita Timrå IK!