Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Förlust i Umeå

17 januari 2020 21:13
Matchrapport

Timrå kom upp till Umeå med förhoppning om att rubba Björklöven och länge såg det möjligt ut. Timrå hängde med i den första och andra perioden, trots att hemmalaget hade spelövertag. Inför den tredje låg man under med ett mål och hade tidigt chans på kvittering. Men sedan tappade man matchen.


Två snabba mål innebär lika resultat

Lagen inleder i en hög intensitet där Timrå ser något piggare ut. Man är även nära göra matchens första mål bara en och en halv minut in i matchen när Erik Walli Walterholm missar ett backhandslag mot öppen bur med bara en centimeter. Det blir inget mål där och istället får Timrå någon minut senare sätta sig i utvisningsbåset. Matchens första utvisning och boxplay för Timrås del.

Timrå är duktiga i boxplay, det är sedan gammalt och visar sig även inledningsvis i detta boxplay. Man lyckas i princip döda en hel minut av utvisningen innan Björklöven kommer in i zonen ordentligt. Dock så skapar Björklöven ett riktigt bra läge strax efter att man etablerat sig. Det är små marginaler så här långt och även det läget handlar om små marginaler. Det blir inte så mycket mer av det numerära överläget för Björklöven.

Timrå blir fulltaliga i samma veva så tappar Weigle i Björklöven kylan och drämmer till Albin Carlson i ansiktet. Det resulterar i Björklövens första utvisning och första numerära överläge för Timrå. Björklöven gör det dock inte lätt för oss. Även här kastas nästan en hel minut bort, denna gång då pucken limmas fast i ena sarghörnet under en lång period. Timrå skapar ett halvläge men i övrigt så flyger pucken ut ur zon lika snabbt som den kommer in. Inget mål där.

Därefter tar Björklöven över mer och mer. Man skapar ett par riktigt bra målchanser strax efter att Björklöven blir fulltaliga men man klarar sig den gången. Målnollan blir dock inte långvarig efter det. Cirka åtta minuter in i matchen kommer Fredrik Weigle på högerkanten med pucken och slänger in den till Emil Lundberg som i sin tur kan lägga pucken i nätet bakom Victor Brattström.

Timrå fortsätter därefter att ha det tungt och får kämpa för varje sekunds puckinnehav. Efter ett par minuters kämpande börjar man dock få någorlunda kontroll men med 4:34 kvar av perioden skickar Kristoffer Söder i Björklöven iväg en slumppuck mot Brattström som hittar in via ribbkrysset från nästan ingen vinkel alls. Tungt nu men det är mycket tid kvar!

Inte för att det behövdes någon tid för att komma ikapp. Knappt två minuter senare drar Björklövens Weigel återigen på sig en utvisning. Tio sekunder in i det numerära överläget hittar Jonathan Dahlén en lucka bakom Joe Cannata i Björklövenmålet. Men det var inte slut där. Bara sekunder efter tekning i offensiv zon är det dags igen. Dahlén fångar direkt efter tekningen och glider med pucken till vänster tekningscirkel och får gått om tid på sig att sikta in sig – varpå han förvaltar chansen maximalt! Efter en lång laddning drar han iväg ett snärtigt dragskott som innebar att matchen är kvitterad med nästan en och en halv minut kvar av perioden.

I det här läget skulle man kunna tro att spänningen skulle avta men icke. Timrå får spela i numerärt underläge under periodens sista 40 sekunder. Om Björklöven var bleka i sitt första powerplay var det tvärtom nu. Brattström och boxplay-teamet kämpar febrilt för att hålla matchen jämn inför den andra perioden. Björklöven borde kanske ha kunnat slänga in en puck men efter ett fantastiskt uppoffrande spel går lagen till periodvila med 2-2 på resultattavlan.

Målsnålt, trots flera chanser

Timrå inleder i boxplay men ser betydligt piggare ut än i slutet på föregående period. Man spelar av det numerära underläget utan problem. Därefter fortsätter man något piggare än Björklöven, dock är det lite svängigt med puckinnehavet mellan lagen inledningsvis. Men Björklöven tar sakta över perioden mer och mer. Lagen turas om att hålla pucken men den stora skillnaden är att Björklöven är farligare än Timrå just nu. Man har radat upp 3 – 4 riktigt farliga målchanser och just nu är man med i matchen mycket tack vare snabbt agerande av backar och Brattström.

Efter ett tag orkar inte Timrå mer och drar på sig en utvisning. Det blir snabbt farligt i det numerära underläget. Björklöven håller i en enormt hård press igenom i princip hela deras numerära överläge men efter några svettiga räddningar och blockeringar av boxplay-teamet så klarar man av att döda denna utvisning. Direkt därpå kommer ett välbehövligt powerbreak.

Därefter följer ett par intensiva minuter. Timrå höjer sig något men fortfarande är det Björklöven som kontrollerar spelet. Framförallt står man för ett riktigt snyggt försvarsjobb. Dock så innebär längre perioder i defensiv zon oftast att man drar på sig en utvisnings så småningom, och det gör vi igen. Med strax under sju minuter kvar av perioden är det spel i numerärt underläge igen. Timrå håller ut i över halva tiden men till slut orkar inte laget. Björklövens Sebastian Selin hittar en lucka och pillar in pucken vilket återigen innebär att Timrå får jaga.

Det blir en kort jakt, trodde många. Filip Westerlund slänger iväg en puck som styrs in i målet av en grön spelare. Dock rings det på målet och döms bort, till synes då domaren anser att Erik Walli Walterholm är i målgården. Fortsätta jaga som gäller nu då!

Strax efter det blir det gruff mellan lagen och det delas ut en utvisning var. Fyra mot fyra i slutet av perioden men lagen går till periodvila med tre hemmamål mot två bortamål.

Det rinner iväg

Timrå kommer ut till perioden med en revanschlust! Dom är rejält på hugget och ligger tidigt på för en kvittering. Efter ett par minuters total kontroll är Dahlén på mållinjen för att hattrick. Cannata går ut och ska rensa men tappar pucken varpå Dahlén fångar upp pucken bakom mål och försöker lägga in den från dålig vinkel i ett öppet mål. Dock så glider pucken förbi målet.

Det är i stora tag ett lag på isen inledningsvis i den andra perioden men när det har gått sju minuter av perioden tappas pucken till Björklövens Wiklund som skickar pucken till en fri Sebastian Selin som inte gör några misstag. Inte ens en minut senare bryter Alex Hutchings in och utökar ytterligare.

Nu börjar det bli stökigt i matchen. Björklöven går ytterligare ett mål och strax efter tekningen åker Björklövens Selin på en kneeing av Ragnarsson. Det blir rejält tjafsigt mellan spelarna och så pass långt att att Boyce och Hellström får lämna matchen samt att Ragnarsson får lämna för sin tackling. Ett numerärt underläge väntar Timrå i fem minuter. Två minuter tar det innan Björklöven gör sitt sjunde mål i matchen.

Trots femmålunderläge är det inget utav lagen som bara spelar av matchen. Båda lagen kör på som vanligt under dom resterande tio minuterna och både Timrå och Björklöven har ett och ett annat läge som skulle kunna bli mål. Men i slutändan blir det inga fler mål i matchen utan den slutar 7-2 till hemmalaget.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på onsdag och då är det Kristianstads tur att gästa NHK Arena. Timrå IK tillsammans med samarbetspartners bjuder på entrén - Det är dags för årets Gratismatch! Mer information om det hittar du här

Biljetterna är släppta - Säkra din plats på tik.ebiljett.nu