Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Viljeseger till slut för Timrå i dagens match mot Vita Hästen

25 januari 2020 17:32

Inför dagens match hade Timrå tre raka hemmasegrar och 13 av 15 möjliga poäng på de senaste fem. Nu väntade sjätte placerade Vita Hästen som vi vunnit över med uddamålet i alla tre mötena denna säsongen. Så blev det också denna gången efter att Timrå vunnit med 3-2 efter förlängning.


Bittert slut på en i övrigt mjuk start

Första perioden mellan Timrå och Vita Hästen var en väldigt snäll och ärlig inledning. Inga utvisningar, 5-8 i skott på mål och väldigt få möjligheter. En period som man kan identifiera med klyschan om att "lagen kände på varandra inledningsvis".

Men kollar man till periodens utveckling så är det ändå Timrå som fick ett övertag om man kollar till möjligheterna. Timrå hade den absolut hetaste chansen efter att Erik Walli Walterholm släppt pucken in framför mål till en öppen Linus Nässén som i sin tur trycker pucken mot mål. Många runt om i NHK arena tror att pucken kommit in bakom Vita Hästens målvakt, men Viktor Kokman i gästernas mål höll tätt mellan benskydden och det var fortsatt 0-0.

Istället skulle det vara gästerna som skulle ta ledningen med 0,3 sekunder kvar av perioden. Efter en kamp i sargen så hittar pucken ut till Jakob Stridsberg som tryckte till direkt och tystade hela arenan.

0-1 underläge efter första perioden alltså.

Stark avslutning av Timrå på andra perioden efter en lugn inledning

Inledningen på den andra perioden kunde ha startat bättre. 49 sekunder in så åker Leon Lerebäck på en roughing utvisning och gästerna får spela nästan hela utvisningen i offensiv zon. Victor Brattström stod för ett par högklassiga räddningar och höll siffrorna nere.

När Timrå väl blir fulltaligt så går spelet tillbaka som det såg ut i stora delar av den första perioden. Ett gäng halvchanser men inte mycket som skrämde på något utav hållen.

Det är först när Timrå får sitt första powerplay som man börjar få ett något frekvent spel ner mot gästernas mål. Målet skulle också komma, sekunden efter att gästerna blivit fulltaligt så hittar pucken ner till Jonathan Dahlén som bryter in framför mål och hittar en öppning vid bortre stolpen.

Efter målet så börjar Timrå få lite momentum och får också nästan direkt ett 5-mot-3 spel i 1.11, men trots en mängd chanser så får man inte in pucken.

I slutsekunderna så kommer gästerna återigen till en farlig möjlighet och pucken hittar också nät. Efter videogranskning så ser man att signalen för periodslut hade hunnit gå. Kvitterat på ett efter den andra perioden.

Ovan poängräddare för Timrå och gammeldansken avgör i förlängning

Timrå kommer ut till den tredje perioden med en helt annan fart och fläkt. Pressar tillbaka gästerna men kommer inte in på mål.

Istället så är det gästande Vita Hästen som gör periodens första mål. Efter en brytning i mittzon så hittar pucken fram till en helt ensam Arvid Degerstedt som med en lång dragning får ner Brattström på mage och kan lägga in den i nät.

Timrå satsar på och försöker få till en kvittering och får också in pucken ett par gånger på mål men gästerna står pall länge. Det är först med 6 minuter kvar som den något oväntade Filip Lander drar in en puck mot mål och efter lite turliga studsar så kommer pucken in i mål och kvitterat läge står sig perioden ut.

Matchen går till förlängning och där är det den mer vane målskytten Morten Madsen som kliver fram efter enbart 28 sekunder och trycker distinkt in avgörandet intill första stolpen.

Timrå IK vill tacka alla er som tog sig ut till NHK Arena och dagens match och vill hälsa er välkomna åter den 31 januari då vi tar oss av Tingsryd.