Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Smakstart och 3 nya poäng

5 februari 2020 21:25
Matchrapport

Timrå fick en smakstart i onsdagskvällens bortamatch mot Karlskrona med ett ledningsmål redan efter 24 sekunder vilket följdes upp av 2-0 i slutet av den första perioden. Båda målen signerade Jonathan Dahlén vilket innebar att han klev upp som Timrå IK:s bästa poängplockare genom tiderna. Mittperioden var en händelsefattig historia som såg ut att sluta mållöst men efter slarv i egen zon i slutminuten, som gav hemmalaget ett straffslag, gick Timrå ut till pausvila med endast en uddamålsledning. Trots en bra inledning av Karlskrona i den tredje perioden kunde Timrå till slut vinna matchen rättvist och komfortabelt med 5-1.


Dahlén poängbäst redan efter 24 sekunder!

24 sekunder var spelade i NKT Arena när 0-1 kom upp på matchklockan. Ett tafatt försvarsspel av hemmalaget gjorde att Albin Lundin kunde servera Jonathan Dahlén en passning som gav honom öppet mål att sätta pucken i och Timrå hade fått en kanonstart på matchen. Målet innebar att Dahlén klev upp som bästa poängplockare under en säsong i Timrå IK genom alla tider i och med sin 62:a poäng. När signalen för powerbreak ljöd efter drygt halva den första perioden var spelet ganska jämt och av de halvchanser som skapades stod Karlskrona för de bästa men Victor Brattström såg till att Timrås ledning stod sig genom några bra räddningar. En allt för tuff tackling på Emil Berglund efter 12.19 renderade Kevin Ekman-Larsson 2+10 minuter för checking to the head och Timrå fick spela fem mot fyra. Timrå parkerade i anfallszonen men hamnade mestadels ute längs sargerna och hade svårt att komma till skott och hemmalaget kunde klara av boxplayet utan att släppa in något mål. Med 3.38 kvar av perioden presenterade sig nummer 54 ännu en gång genom en riktig kanon som letade sig in i karlskronamålvakten Jaillets vänstra kryss till 0-2. Direkt på tekningen efter målet utvisades Sebastian Olsson för en hög klubba och Karlskrona fick en första chans i powerplay men Timrås försvarsuppställningar gjorde ett bra jobb framför Brattström och 2-0 stod sig perioden ut. Skotten i perioden vanns av Timrå med 10-6 vilket speglade händelserna på isen ganska väl.

Slarv gav hemmalaget häng igen

Mittenakten bjöd till en början på ganska fartfyllt spel men målchanserna var lätträknade då passningsspelet från de båda lagen lämnade en hel del i övrigt att önska. I takt med att minuterna gick tog Timrå över spelet mer och mer samtidigt som puckarna hittade rätt klubbor i allt större utsträckning. Karlskrona var dock nära att reducera till 1-2 efter drygt sju minuters spel efter att pucken studsat lite märkligt några gånger i Timrås försvarszon, men Victor Brattström var med på noterna och kunde hindra målet från påhälsning. Strax innan den andra periodens powerbreak tryckte Timrå tillbaka Karlskrona rejält i egen zon och bara ett bra målvaktsspel av hemmalagets kanadensiske målman såg till att inga fler mål trillade in. Med 42 sekunder kvar av den andra perioden slarvade Filip Lander å det grövsta i egen zon vilket skapade ett friläge för Karlskrona där hemmaspelaren drogs ner och domaren gjorde tecknet för straff. Straffskytt var Jonatan Harju som inte gjorde något misstag utan satte säkert 1-2 med ett rappt skott till vänster om Brattström och Karlskrona hade fått kontakt i målprotokollet igen. Skottstatistiken vanns av hemmalaget med 9-8 i en period som inte innehöll några större farligheter åt något håll förutom straffslaget i slutminuten.

Stark avslutning gav 3 poäng.

Karlskrona inledde den tredje perioden klart starkast och kände väl att en kvittering låg inom räckhåll. Nytt slarv i egen zon, den här gången av Filip Westerlund, gav hemmalaget en jättechans att kvittera men Axel Lindström i Karlskrona lyckades på något vis missa det öppna målet då Victor Brattström var helt överspelad. När publiken i NKT Arena satt och väntade på en kvittering fick man istället se hur Timrås Marcus Hardegård gjorde 3-1 för Timrå. Tobias Lindberg fångade upp en misslyckad rensning från hemmalaget och hittade Hardegård som smugit upp från sin backplats och via ett hårt skott ribba in hade Timrå återigen ett tvåmålsförsprång i matchen. Dryga minuten efter målet utvisades Filip Wiberg i Karlskrona för en hög klubba och Timrå skickade in sin första powerplayuppställning. Chanser saknades inte men målen uteblev och när hemmalaget blivit fulltaliga lyckades Karlskrona sånär reducera ännu en gång men Jonathan Carlsson stoppade detta, dock med otillåtna medel, och powerplay väntade för Karlskrona. Farligaste chansen i detta powerplay stod dock firma Madsen-Ohlsson för då man stack upp i en kontring i numerärt underläge men Madsens skott gick strax utanför. Med 4.06 kvar av den tredje perioden drog Linus Cronholm på sig ett matchstraff för en checkning to the head på Sebastian Hartman som omskakad kunde ta sig av isen för egen maskin. Hartmann spelade dock inget mer i matchen och det återstår att se vad följderna blir. Marcus Hardegård stod upp för sin lagkamrat och drog på sig en utvisning för roughing i samma sekvens och det blev spel fyra mot fyra i två minuter. Karlskrona tog timeout och satte allt på ett kort då man tog ut målvakten för att få spela fem mot fyra, men istället kunde Sebastian Ohlsson sätta 1-4 i tom kasse och punktera matchen. Timrå fick avsluta matchen i powerplay, då Cronholms utvisning räckte perioden ut, och Filip Westerlund kunde till slut fastställa slutresultatet till 1-5 med ett skott från backplats som Jaillet inte såg på grund av trafiken framför målet.

Jakten fortsätter på måndag (Nästa hemmamatch)

På måndag kväll fortsätter jakten på en hockeyallsvensk finalplats då BIK Karlskoga kommer på besök till NHK Arena för match i den 44:e omgången. Avståndet till Modo ovanför strecket krympte något i och med Ö-vikslagets överraskande förlust hemma mot Södertälje ikväll och är nu bara sex poäng. Säkra din plats redan nu och heja fram de rödvita krigarna på måndag kväll. Biljetter köper du på tik.ebiljett.nu