Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Målkalas när Timrå slog Västervik

22 februari 2020 17:25
Efter match

Timrå startade denna match med 6 raka vinster i bagaget, varav senaste i övertid mot Västerås. Det skulle visa sig att Timrå var fast beslutna att fortsätta i samma spår, och andra periodens målutdelning satte prägel på de målkalas som tog vid!


Mållöst men intensivt

Matchen börjar med ett lågt tempo, och vi får 3 avblåsningar inom 30 sekunder. När spelet väl börjar hålla i sig är det Timrå som kommer till första farligheten då Albin Lundin är en hårsmån från att få pucken över slottet och kunna mota mot öppet mål, men passningen är lite för snäv. Det dröjer dock bara 1 minut innan matchens första jätteläge kommer. Det är Timrås Sebastian Hartmann som får pucken fint när han störtar fram mot mål, han snärtar iväg pucken och den sitter klockrent i ribban! Timrå fortsätter att trumma på och har inledningsvis betydligt bättre fart än Västervik. De går på offensiva räder med stor målmedvetenhet, och det är också återigen extremt nära när vi spelat 3 minuter att ledningsmålet kommer när Boyce blir serverad pucken i slottet och drar till direkt. Arvid Ljung i Västerviks mål är dock med bra längs isen och håller tätt. Det fortsätter på samma anfallsspår för Timrå som inte visar någon nåd i sin offensiv. Fem minuter in i perioden har Sebastian Ohlsson ett jätteläge när han bryter in framför kassen med sin speed, han kommer ensam med Ljung och dragningen är bra, men Ljung är fortsatt stabil i mål och motar bort pucken med benskyddet. Anfallet efter är det Timrå igen som står för farligheterna när Hardegård får pucken vid blå och lägger en smörpass fram mot mål som Dahlén bara knackar till, och utan Ljungs spänst i sidled så är det mål i det läget, men fortsatt 0-0. Brattströms första riktiga ingripande kommer efter 8 minuter när Västervik faktiskt har en bra sekvens i Timrås defensiva zon. Skottet touchar ett par klubbor på vägen fram och Bratten får sträcka ut tån för att mota bort pucken.

När vi jobbat oss ner mot halva perioden spelad så har Timrå återigen ett jätteläge när Ohlsson skrinnar fram och vinner pucken precis nedanför offensiv blå. Han bryter in mot kassen men blir något uppvaktad så han tappar balansen. Hartmann snappar istället upp pucken och drar till direkt. Ljung som är mitt i en sidledsförflyttning blir nog ställd av skeendet och Hartmanns mycket finurliga skott riktat mot vänstra stolpen smiter precis utanför. Även om mycket talar för en Timråledning i detta skede så får man inte underskatta sin motståndare. Kanske är det de som Timrå gör när Västervik kommer 2 mot 1 efter 11 minuter. Passningen täcks av av Carlsson och man försöker istället avlossa ett skott, dock missar han pucken och både forward och back glider förbi pucken som nu är ensam framför Brattström. Västervik får till en knackning på den och Brattström får än en gång sträcka ut sin längd för att mota bort den med benskyddet. Det blir ett par intetsägande minuter när vi jobbar oss ner mot periodvila. Timrå lyckas inte etablera sin offensiv och Västerviks anfall genererar sällan något större tryck. En slarvig Timråpassning är dock nära att ge bortalaget ledningen när 5 minuter återstår. En fejkad skottpassning är sånär att träffa precis på bladet på spelare framfår mål men den glider istället utanför. Timrå hittar tillbaka till offensiven i slutminuterna, och firma Dahlén-Lundin-Lööke har en bra sekvens när de biter fast pucken i offensiv zon. Det är dock lite hackigt i avgörande lägen och de farliga chanserna uteblir. När man tror att perioden är över och sista minuter bara ska spelas av så dyker ett Timråläge upp återigen, och denna gång är det Hardegård som bombar från blå. Direktskottet är distinkt men precis som för Hartmann sitter pucken rakt i ribban! Mållös första period, men absolut inte utan chanser.

Offensiv triumf från hemmalaget

Västervik inleder andra bra, och efter 1.30 får de också med sig en utvisning. Timrå är dock stabil i sin box och håller borta farligheterna med bravur. Det blir också bravur i sin renaste bemärkelse när 40 sekunder återstår av utvisningen. Madsen bryter loss för en kontring och hittar Ohlsson över slottet. Som den boxplaykung han är gör inte Sebastian några misstag utan trycker dit pucken för 1-0! Timrå har som sagt kvar tid på sin utvisning och direkt efter målet faller man ner i sin box. De spelar fortfarande väldigt stabilt, och precis när man blir fulltaliga så sticker hemmalaget upp på anfall. Och vem om inte tar vara på denna möjlighet om inte Jonathan Dahlén? Ohlsson står för en fin assist när Jonte trycker iväg pucken för 2-0. Timrå har här ett riktigt psykiskt övertag och Västervik väljer att ta time-out. Efter time-outen kommer de ut med mer energi, men den offensiva spetsen saknas när man försöker bygga längre anfall. Istället går Timrå återigen på kontring när vi spelat nästan 8 minuter av andra. Denna gång lirar kedja Dahlén-Lundin-Lööke runt som om det vore sambafotboll, och pucken landar till slut hos Jonte som trycker iväg den mot halvöppen kasse, och 3-0 till Timrå. Om man trodde att Timrå skulle sluta med denna produktion här så trodde man helt fel. Bara c:a 1 minut efter målet kommer Timrå återigen i ett fint läge när Ohlsson-Madsen-Hartmann driver in pucken offensivt. Både Ohlsson och Madsen avslutar bra mot mål, men det är Hartmann som tar vara på en retur som han bra snärtar dit med sin backhand upp i nättaket, och 4-0 till Timrå! Timrå får i anlsutning till målet även med sig en utvisning. Spelet är genomgående bra i specialformationen men målen uteblir denna gång.

Det är inte så mycket som talar för någon comeback för Västervik när vi nått halva matchen spelad. Inte mycket stämmer i bortalagets offensiv, och defensivt är det lite panikartat, eller så är det Timrås offensiv som är så pass bra som får det att se ut så. När 5 minuter återstår av mittperioden är det återigen ett klassanfall av Timrå som pågår i nästan 1 minut, och många har nog måljublet i halsgropen när både 2 och 3 skott viner förbi Ljung i målet. Timrå är de som för spelet i slutet av andra och inte mycket tyder på att det ska bli på något annat sätt. Dock kommer Västervik i ett energifyllt anfall när 2.30 återstår, och pucken landar hos Erik Ullman som bombar iväg ett skott från blå, och den sitter som en smäck i nattaket. 4-1 på tavlan och kanske lite liv i matchen? Än mer nervöst ska det bli när Västervik kommer fri med 1 minut kvar av perioden. Det dribblas men pucken avlossas mitt i dribblingen med sikte på 5:e hålet. Brattström är helt med i sekvensen och stänger igen, och räddar alltså friläget! Inget mer hinner hända innan klockan ljuder för periodpaus och andra perioden slutar 4-1.

Komfortabelt avslut

Timrå inleder perioden med en man mindre då Sebastian Hartmann åker på ett matchstraff precis i andra periodens slutskede. Man inleder det numerära underläget med riktigt bra spel, och Västervik har inte efter 2.30 minuter fått till något anfall värt att nämna. När 2 minuter återstår av utvisningen får de dock till en bättre sekvens där de spelar runt pucken och intar sina positioner. Men det vill sig inte i de avgörande lägena och Timrå rensar ett par gånger till innan man är fulltaliga. Med Timråögon sett måste man påpeka spelet i neutral zon under utvisningen, där Timrå är klockrena och bryter många potentiellt farliga uppspel innan bortalaget hunnit över blå. När Timrå är fullt manskap går man direkt igen på offensiven, och det är mycket nära att pucken hittar fram till Lundin som stormar fram mot bortre stolpen, men den smiter precis förbi. Västervik växer mer och mer in i perioden, och även fast det är Timrå som kanske kontrollerar spelet något så har de ett par vassa kontringar när vi nått 8 minuter spelade, men Brattström är stabil längst bak och står för ett par högklassiga räddningar med både stöt och plock.

När vi ganska precis nått periodens mitt kommer Timrå i ett flygande anfall. Hardegård hittar Ohlsson när han står låst längs sargen, och Sebbe blir helt fri med Ljung i målet. Han är så kylig när han håller inne skottet och helt rundar målvakten och lägger in pucken för 5-1! Timrå bärs här fram av publik och klack, och fortsätter med fina initiativ som flera gånger är nära att utöka den redan stora ledningen. Västervik försöker skaka liv i sitt anfall, om inte för att vända matchen så för att putsa till siffrorna. De kommer ner djupt i Timrås zon när 7 minuter återstår av perioden, och det blir bökigt längs sargerna. De hittar ändå inte riktigt in framför mål och istället blir det irriterat på isen när mycket av energin går åt att gruffas. Bägge lagen visas ut för roughing när vi spelat 14 minuter och med lite färre spelare öppnar spelet upp sig lite mer. Dessvärre för Västervik verkar detta gynna Timrå mer som ställer upp som om de spelar powerplay. Den offensiva viljan från hemmalaget verkar avtagit något dock och vi får inte se samma "go" mot mål som vi skådat tidigare i matchen. Det är ändå en bekvämlighet från Timrå som vittnar om att man kan mer, men väljer att dra av på tempot då målglappet är för stort för Västervik att hämta igen. I slutet ser vi inte någon slutforcering av bortalaget. Matchen spelas mer bara av, och Timrå inkasserar 7e raka segern i jakten på andraplatsen!

Det är extremt viktiga poäng som inkasseras ikväll. Konkurrenter tappade poäng i samma omgång och nu är siktet inställt mot seriefinal när endast ett par matcher återstår. Tack för allt stöd ikväll, och stort grattis till Sebastian Ohlsson som utses till matchens lirare efter 2 mål och 2 assist!