Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Mora
MIK

Nioende raka vinsten till hemmapublikens jubel!

28 februari 2020 21:35
Efter match

Timrå startade denna match mot Mora med 8 segrar i bagaget, och kanske den mest triumferande senast när man gjorde hela 11 mål borta mot Almtuna! Det har dock varit jämnt mellan dessa lag tidigare i säsongen, och Mora har spelat upp sig under säsongens senare hälft. Det skulle också bli jämnt ikväll, men Timrås medvind skulle visa sig hålla i.


Rivstart av Timrå

Matchen inleds i ett hissnande tempo och Timrå är de som går på offensiv direkt. Mora väljer att stå upp med intensitet med, men mer i en defensiv bemärkelse än en offensiv. Första skottet står Jonathan Carlsson för men Wallin i Moras mål nyper den i famnen. Efter detta byter Mora målvakt. Timrå fortsätter att spela med hög forecheck och pressar Mora i varenda läge, vilket tvingar bortalaget till någon icing när vi jobbar oss in i perioden. Timrå kommer dock inte till så värst farliga lägen, men viljan finns där. Istället får Mora lite anfallsinitiativ och pressar Timrå i någon minut när vi närmar oss 5 minuter spelade av första. Det blir inte här heller några större farligheter, men Brattström får göra sina första ingripanden för matchen. Istället går Timrå på en fartfylld kontring. Morten Madsen får pucken centralt bakom offensiv blå och drar iväg en snärtpuck som Wallin först räddar, men pucken går en båge över honom och 1-0 för Timrå! Det dröjer inte länge efter första målet innan målsignalen ljuder igen. Denna gång är det ett anfall där Jens Lööke avlossar ett skott från slottet. Wallin räddar pucken men den går ut till vänster där Albin Lundin kommer framstörtandes. Lundin står för ett akrobatnummer när han vrider kroppen för att kunna stöta in pucken, vilket han helt lyckas med och 2-0 för Timrå! Mora tar här time-out för att samla sitt lag, och visst ska det ge utdelning. I ett flygande anfall får Ljunggren pucken till vänster om Brattström och drar iväg ett skott som sitter högt i nättaket för 2-1. Timrå hamnar här lite i brygga då man först drar på sig en offensiv utvisning, och i sitt boxplay får man en ytterligare vilket ger Mora ett 5 mot 3 läge i 1.20! Timrå spelar extremt uppoffrande och disciplinerat under hela det numerära underläget, och klarar av detta kraftprov med bravur.

När powerbreak är avverkat återstår 9 minuter av första perioden och Mora har faktiskt kommit in i matchen på ett sätt som Timrå nog inte tycker om. Man kommer ut med bra fart efter det korta avbrottet, men det märks att Moras självförtroende är stärkt med. När 13 minuter är spelade har Timrå en bra anfallssekvens där Fjellström-Nässén-Walli Walterholm snurrar runt riktigt fint, och är några felstuds ifrån att få till farliga lägen. Men Mora vill inte vara sämre och kämpar sig tillbaka efter denna energibomb. De har också farligaste läget på länge när man sånär kommer fri. Timråbackarna jobbar ikapp bra och skottet kommer lite ur vinkel, Brattström gör också en mycket bra räddning i denna sekvens. Spelet böljar mer och mer när vi jobbar oss ner mot periodpaus och bägge lägen har sin beskärda del av anfallsvågor. Timrå har återigen ett fint läge av samma kedja som innan. Wallin i Moras mål räddar pucken men vet inte var den hamnar, när den för oss andra till synes ligger fri. Timråspelarna hinner dock inte fram på returen och han hinner lägga plockhandsken på den. I detta skede visas Mora ut för interference, och Timrå sätter direkt igång med sitt skräckinjagande powerplay när 3.50 återstår. Det bombarderas mot Moras mål, och Timrå lämnar inte zonen under hela överläget. Det är så fruktansvärt nära både 2 och 3 gånger att nog många har måljublet nära till hands. Även när Mora är fulltaliga fortsätter Timrå har press då vi kliver ner på avslutande minut. Men Wallin är med på styrnignar och de som går förbi honom viner över. Med 51 sekunder kvar får Mora ett jätteläge när Gazely kommer ensam med Brattström. Dragningen sitter fint men Bratten är ju vigare än vigast och sträcker ut sitt vänsterben och täpper igen stolpen. Resultatet står sig och 2-1 till Timrå efter första perioden.

Mora hämtar igen

Denna period kommer Mora utmed raketer under skridskorna och hinner inom 15 sekunder ställa Brattström på rejält prov när han får nypa en puck som avlossas precis framför honom. Timrå svarar tämligen omgående, men lyckas inte utmana Wallin allt för blodigt. Mora är de som står för den farliga offensiven i andra periodens inledning, och de pressar Timrås försvar upprepade gånger när Brattström återigen får visa sig stor. Det dröjer 3 minuter innan Timrå har sitt första riktiga läge, och då är det Dahlén som hittar Lundin över slottet men skottet sitter i utsidan målbur. Mora ställer om blicksnabbt efter detta och får ett friläge som Brattström räddar, men Timrå visas ut för en slashing i samma sekvens och således kvitteringschans för Mora. Timrå ställer återigen upp med en tät box och ser oförskämt stabila ut i spelet med en man mindre. Man får också en jättechans att utöka sin ledning när Madsen snor åt sig en puck med minuten kvar av överläget, han har med sig boxplay-skyttekungen Ohlsson som får pucken över slottet, men Wallin gör en superräddning och räddar Mora denna gång. Bortalaget vinner tekningen efter och lyckas etablera sitt specialfemma på ett sätt som ska visa sig ödesdigert för Timrå. Pucken passas upp mot blå där backen Amnér avlossar en stenhård bössa som Brattström är chanslös på och 2-2 på tavlan.

Mora får ett nytt powerplay när vi spelat 8 minuter av andra, efter en mycket diskutabel situation. Publikens stora missnöje ljuder över hallen och det verkar egga hemmalaget då man inte låter Mora etablera något spel alls med deras powerplayfemma. Det blir ganska passande att Timrå är fulltaliga precis när de blåses av för powerbreak, så man får prata ihop laget. Men i samma veva visas Timrå ut för too many players on the ice och ska således återigen spela en man mindre när spelet drar igång. Det börjar bli irriterat i hemmalaget och det märks framförallt hur hett det blir längs sargerna. Mora har återigen svårt att etablera något strukturerat spel men de få gånger de får spela runt så blir det också tämligen farligt. Det uppstår en hetlevrad situation med 20 sekunder kvar av Moras powerplay då Brattström i målet till synes har pucken blockerad, tumult sker framför honom och pucken dyker upp i slottet där Mora sätter den i mål. Efter videokonferens konstateras det att Brattström mycket riktigt hade blockerat den och inget mål. Men Mora fortsätter att ha lite momentum i periodens slutskede och har de bästa anfallen då Timrås försök oftast slutar via sargerna. Brattström visar dock här hur viktig han är för detta lag, och defensivt gör Timrå också ett bra jobb via våra backar som skär av farliga spellägen. När 3.30 återstår av andra har Timrå en offensiv tekning, och Lundin vinner mycket snyggt denna. Dahlén snappar upp pucken när han är hårt uppvakad. Men stark som han är håller han undan och sprätter upp pucken i bortre krysset och 3-2 till Timrå efter en period som känts som allt gått emot oss. Timrå får ved till elden efter detta och börjar spela mer vågat offensivt, vilket innan blivit upphakat av utvisningar och bra Moraanfall. Det blir ett par farligheter, men inget som resulterar i mål och 3-2 efter andra.

Timrå kontrollerar situationen

Det märks att vi har två lag som spelar om för saker, för bägge lagen kommer ut glödheta. Mora har ett bra läge efter 30 sek, men Brattström fortsätter att storspela. När Lööke anfallet efter dribblar på NHL-manér och når frama mot Wallin så hakas han rejält, och Timrås andra powerplay tar vid efter endast 1 minut av tredje. Det blir inget vidare skönspel denna gång av Timrås annars vassa PP, men så fort Mora är fulltaliga drar de på sig ytterligare en utvisning. De gånger Timrå bygger upp ett spel är känslan att det kryps ihop defensivt av Mora, och att många av Timrås prickskyttar ska gynnas av detta. Men Mora spelar uppoffrande och skotten landar oftast på första bästa täckande bortaspelare. Så även denna powerplaymöjlighet grusas av ett bra försvar från Mora. När lagen är lika många spelare på isen får dock Timrå sitt bästa läge i perioden när Lööke återigen snirklar sig fram. Han drar både 1 och 2 spelare innan han avlossar bössan, men Wallin nyper den med axeln! Vi ser ett monumentalt jobb av Timrås nuvarande förstakedja när man håller kvar pucken offensivt genom Ohlsson-Madsen-Hartmann då de skrinnar efter varje puck som de gällde liv och död. De dödar inte bara ett par minuter, de får även läge för att utöka när pucken sånär når Ohlssons blad. När vi kliver ner på 10 minuter kvar att spela väljer Mora att gå på en liten offensiv, och de gör det bra. Brattström har dock varit klar och tydlig med att han inte tänker låta vad som helst slinka förbi, och håller tätt.

Precis innan powerbreak har Timrå en jättefin sessior i offensiv zon. Det är också ett höstlöv som är riktigt nära att hitta in mellan Wallins ben, men utan styrning som skottet är så nyper han ihop benskydden och får till en tekning. Mora steppar upp rejält efter detta och sätter både utespelare och målvakt på prov när de snurrar runt i Timrås zon med hög fart. Brattström får hoppa mellan stolparna när köksvägen utnyttjas monumentalt, och här känns en ytterligare kvittering relativt nära då 8 minuter återstår av tredje. Timrå värjer sig ändå och spelet ebbar ut något när vi börjar gå in i kritiska minuter. Med Timråögon sett är det ändå Mora som dessvärre är något hetare i offensiven och med 5.46 kvar har de ett jätteläge när pucken spelas in framför slottet, Brattström får återigen göra sig stor och ser till att Timrå fortfarande är i förarsätet i matchen. Vi närmar oss de absoluta slutminuterna när man blandas mellan hopp och förtvilan då Mora mycket förväntat är de som försöker offensivt, men Timrå motar det bra. Dock är det avgörande defensiva lägen som gör att pucken blir kvar i Timrås zon och Mora börjar etablera sin förväntade slutoffensiv. Klockan står på 2.31 kvar av tredje när Mora har tekning i Timrås zon efter att Bratten blockerat en puck, Timrå kommer inte riktigt nära pucken i flera sekvenser men när brytningen kommer tack vare en stötbrytning vid blå får hemmalaget andas ut. Timrå lyckas hålla koll på pucken en stund, och även om Mora kommer ner i deras offensiva zon så spelar Timrå här med ett gediget självförtroende. Mora kommer aldrig riktigt nära, och Timrå håller undan för 9e raka!

Det fortsätter att vara extremt spännande i jakten på andraplatsen. Ikväll visar Timrå att man klarar av att vinna även fast mycket går emot en i perioder. Underbar stämning på plats, mot Björklöven hoppas vi på samma om inte bättre. Nu kör vi Timråfans!!