Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskoga
BIK

Storseger av Timrå i den inledande matchen av hockeykvalet

11 mars 2020 21:32

Hockeykvalet är igång och vi startade med toppmöte direkt när vi tog oss an BIK Karlskoga. En på förhand viktig match, vinnande lag idag skulle inte bara tre poäng utan även ta ett kommando i kvalet på en gång. Timrå dominerade från start till mål och vann matchen med klara 8-3.


Målkavalkad av Timrå efter att snöpligt hamnat i underläge

Timrå öppnade offensivt och kom också till en farlig möjlighet redan efter 18 sekunder. Morten Madsen forecheckade i offensiv sargkant och vann puck, drev in centralt och fick iväg ett farligt skott som Tim Juel kunde ta hand om.

Bara minuten senare så skickar Jonathan Carlsson in en puck mot mål som Jeremy Boyce styr och det är inte långt ifrån att den pucken hittar in i nät.

Trots den intensiva Timrå inledningen så är det ändå gästerna som tar ledningen. Efter att ha vunnit puck i offensivt läge så hittar man först ett läge som Brattström räddar men returen går rakt ut till Linus Karlsson som rundar Brattström och lägger in den i tom kasse.

Efter målet så drar gästerna på sig en utvisning och Timrå kunde återigen ställa upp i anfallszon och Hartmann plockar upp pucken vid bortre stolpen och är så nära att lägga in kvitteringen.

Timrå får därefter en 5-mot-3 chans där Dahlén hittar en yta och drar ett dragskott rakt i ribban. När gästerna sedan blir fulltaligt så hittar Filip Lander in en puck som styrs vackert in av Sebastian Ohlsson fram till 1-1.

Kort efter kvitteringen så får Timrå ytterligare en 5-mot-3 chans och denna gången så skulle Timrå verkligen ta vara på läget. Först så hittar Dahlén en vacker krosspassning över till Jens Lööke som prickskjuter in 2-1 i Juels vänstra kryss. Bara sekunder senare så får Dahlén samma läge men denna gången drar han själv och hittar motsvarande högra kryss fram till 3-1.

Knappt en minut efter Timrås dubbla powerplay mål så kommer även ett fjärde. Filip Westerlund plockar upp en lös puck vid offensiv blålinje och driver längst sargkanten och bryter in mot mål, där hittar han en minimal yta mellan Juels ben och pucken hittar nätet fram till 4-1.

I samband med 4-1 målet så valde gästerna att byta målvakt och nyinbytte Henrik Lundberg fick inte vara inne länge innan Timrå även skulle göra 5-1. Boyce har puck bakom mål och lägger in till Westerlund som skjuter, Lundberg räddar med benskyddet men då kom Tobias Lindberg som en kobra och trycker in returen.

Perioden slutade med en 5-1 ledning för Timrå som Timrå dominerade (Trots BIK:s ledningsmål) från start till mål. Värt att notera är att Timrå alltså gör fem mål på 4.17 och vänder alltså ett negativt 0-1 läge till en storledning i den första perioden.

Kontrollerat och stabilt utan att bli passiva

En minut tar det för Timrå sen sitter 6-1 efter att Jonathan Dahlén blivit frispelad i slottet av Jens Lööke och utan några större svårigheter så drar han in nästa Timrå mål.

Kort därefter så kommer nästa läge, Filip Lander får stå och sikta in sig, när skottet väl går av så är det stenhårt men Lundberg lyckas få den i plocken men kan inte hålla den. Pucken stannar oavsett utanför målet denna gången.

Efter nio minuter så reducerade gästerna till 6-2 i powerplay. Efter att ha vunnit tekning i offensiv zon så skjuter Wilhelm Westlund ett pangskott som Brattström inte hinner reagera på.

Efter 11.50 så fick Timrå ytterligare en vass möjlighet när kapten Berglund styr pucken i toppen av slottet, Lundberg är påbäg ner för att plocka in pucken men styrningen ger pucken höjd och gästernas målvakt tappade sikten på pucken som går tätt över ribban.

Trippelläge för Timrå i powerplay. Först så styr Lundin pucken men Lundberg räddar, sen är det Dahléns tur men inte heller denna gången går pucken in. Inte heller när pucken blir liggande framför Lundberg som var liggande på isen.

Målet skulle istället komma när gästerna blivit fullt och Dahlén hittade in till Lööke som retfullt knackar in pucken mellan benen på Lundberg fram till 7-2.

Karlskoga får en bra chans i powerplay när de hittar en öppen spelare i den vänstra tekningscirkeln och spelade bort tre av fyra spelare. Men Brattström fick bevisa att han har snabba reflexer och höll pucken på rätt sida.

Ytterligare en periodvinst, denna gången med 2-1 och 7-2 totalt. Perioden var en genomkörare som Timrå hade full kontroll på och kunde spela avslappnat utan att bli allt för passiva. Timrå byggde även vidare på den fantastiska första perioden och utökade redan i den första minuten av mittperioden. Om man bara håller samma intensitet och kontroll så ser det ut att kunna bli en bra tredje period också.

Stabil avslutning utan att ta ut sig helt

Tredje perioden hann knappt starta innan Timrå kom fram till sitt första läge, Hartmann blir helt ensam med Lundberg men skottet blir blockerat av gästernas målvakt.

Det blev en lång paus efter att Lundin fått en tackling i ansiktet men när spelet väl kom igång så var det dags för fem minuter powerplay och det dröjde inte länge innan Lööke fick ett öppet mål och kunde enkelt lägga in 8-2.

Sebastian Kaijser blev frispelad centralt i offensiv zon av Walli Walterholm, han får iväg ett bra skott mot mål men Lundberg är med och kan stöta undan pucken.

Gästerna får en möjlighet halvvägs in i perioden men Brattström är snabbt med och kan rädda och backarna ger understöd så pucken kan blockeras.

Med 17 sekunder kvar så reducerade Karlskoga i powerplay efter att Timrå försökt hålla fast pucken i sargkanten, istället fick Linus Karlsson helt öppet mot Brattström och med en dragning så kunde han lägga in slutresultatet 8-3.

Vi tackar alla som tog sig ut till NHK Arena idag och stöttade fram oss i hockeykvalets första match. Nu laddar vi om och satsar vidare mot kommande uppgifter som EN ENHET med EN UPPGIFT. För VI SKA TILLBAKA!