Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Sent avgörande i förlustmatch borta mot Västervik

2 mars 2021 20:18
Matchrapport

Det var dags att avsluta den fyra matcher långa bortaturnén med ett möte mot Västervik i Plivit Arena, och chans att återvända hem till Medelpad med fyra raka bortasegrar. Matchen var i stora drag oerhört jämn, men där Västervik ändå fick ses sitta i förarsätet i den större delen av matchen. Det skulle dröja ända till matchens sista två minuter innan avgörandet kom, då Västervik utnyttjade ett av sina powerplay. Spiken i kistan kom sedan i öppen kasse och slutsiffrorna kunde skrivas till 3-1 för hemmalaget.


Helt jämn första akt

Matchen inleds relativt försiktigt, men där Timrå ändå är det spelförande laget. Man har ett par halvchanser men kommer inte till de riktigt farliga lägena till en början. Men det är inget långvarigt problem. Efter drygt sex och en halv minut tar Timrå nämligen ledningen genom Viktor Lodin som gör ett oerhört vackert hockeymål när han, efter en fin passning från Per Svensson, kommer fri mot Daniel Marmenlind och fintar densamme genom att gå åt höger men lägga pucken till vänster.

Matchen kvitteras dock direkt efter periodens powerbreak, då Västervik efter vunnen tekning lägger ned pucken i ena hörnet i Timrås zon, där den sedan rappt spelas in mot Timrås mål och via Jacob Johanssons klubba hittar sin väg in i målet. Joakim Hagelin tilldelas den kassen.

Västerviks mål ger hemmalaget en del vind i seglen och periodens andra halva är Västerviks, där de har en hel del puck och kommer till en del avslut, men ingenting som inte Johansson står pall för.

Matchens första utvisning drabbar Timrå, då Morten Madsen får en tvåa för tripping. Timrå ställer upp ett bra och stabilt boxplay och Västervik kommer inte till några farligheter.

Timrå fulltaligt och en händelselös halvminut passerar innan perioden avslutas.

Inget som skiljer lagen åt

Den andra perioden ser i mångt och mycket ut som dess föregångares inledning, med en jämn puckfördelning lagen emellan och chanserna, eller bristen därav, ser lika ut för de båda kombatanterna på isen.

Det ska ta fjorton minuter in i den andra perioden innan Timrå får chansen i powerplay för första gången i matchen, då Alexander Anderberg åker ut i två minuter för en interference, och läge för matchen att ta en ny riktning.

Timrå lyckas inte ställa upp sitt spel utan pucken kommer in i Västerviks zon för att sedan spelas ut och ned bakom Timrås kasse för Timrå att hämta pucken, och så ser det ut under majoriteten av det numerära överläget.

I nästan samma andetag som Västervik blir fulltaligt så får Timrå sin andra utvisning för kvällen, då Johan Lindholm visas ut i två minuter för en late hit.

Är det något som verkligen klaffar i kväll, för båda lagen, är det boxplayet. Även denna gång så håller Timrå i och håller ut och ser till att Västervik inte kommer till några farligheter. Med en sekund kvar av Lindholms utvisning får man dock ytterligare en spelare satt på botbänken då Wiercioch skickas dit för en hooking.

Halvminuten in i det nya numerära överläget är det skrämmande nära att pucken letar sig in bakom Johansson då den, efter ett blockat Västerviksskott, går som i en båge över Johansson men lyckas till slut att blockeras innan den glider över mållinjen, vilket också blir det sista som händer i perioden.

Sent avgörande

Matchens avslutande period fortsätter även den i samma anda som tidigare. Det är en match som inte präglas av heta målchanser utan det är försvarsmässigt kontrollerat och anfallsmässigt något trubbigt, för båda lagen. Dock finns det en viss mersmak för Västervik, som testar Jacob Johansson något mer än vad Timrå testar Västerviks motsvarighet.

Med drygt tre minuter kvar av matchen så blir Alexander Lindelöf förpassad till utvisningsbåset i två minuter för en boarding, och det är dags för Timrås fjärde boxplay för kvällen.

Denna gång får dessvärre Västervik utdelning på sitt numerära överläge då hemmalagets Victor Öhman trycker in pucken bakom Jacob Johansson, och 2-1 är ett faktum.

Direkt därefter plockar Timrå ut målvakten och blir straffade direkt. Jacob Bjerselius bryter sig loss och lägger in 3-1 i öppen kasse, vilket också är spiken i kistan och Timrå får se sig besegrade.