Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Västerås
VIK
Borta
Timrå
TIK

Stark avslutning säkrar nionde raka Timråsegern.

8 november 2020 19:48
Matchrapport

Timrå var på besök i ABB Arena Nord för att ta sig an tabellfemman Västerås. Det var två riktigt tighta och målsnåla perioder (0-0, 0-1), men som så många gånger förr så hittade Timrå en extra växel i matchens avslutande period och lyckades i den göra fyra mål. 0-5, och Timrås nionde raka seger var ett faktum.


Tight inledning

Pucken släpps och det är Västerås som omgående sätter press på Timrå och matchen hinner inte bli mer än 30 sekunder gammal innan Västerås testar Jacob Johansson, men han löser det utan bekymmer. Händelsemässigt är den första perioden fattig, då varken Timrå eller Västerås lyckas etablera sitt spel och skapa några riktigt farliga målchanser. Tempot är högt och båda lagen kämpar, men chanserna uteblir. Skotten: 7-4, fördel Västerås.

Målsnålt men fördel Timrå.

Den andra perioden startar precis som den första, fast precis tvärt om. Timrå är laget som kommer ut med mest energi och testar Emil Kruse i Västeråsmålet, men även han håller tätt, och fortsatt mållöst i matchen.

Timrå fortsätter att föra spelet i perioden och hämtar upp underläget i skottstatistiken, och det ska också bära frukt. Knappt sju minuter in i perioden så får Timrå till en spelvändning genom Morten Madsen, som hittar fram till Sebastian Hartmann som slår in ledningsmålet för Timrå.

Strax efter Timrås ledningsmål så blir Viktor Lodin utvisad efter en slashing, och Timrå får spela boxplay. Och det gör man med bravur, håller tätt och ledningen kvarstår.

Det är också TImrå som drar på sig matchens andra utvisning då Morten Madsen åker ut i två minuter för en interference. Även detta numerära underläge löser man bra, och perioden avslutas med ställningen: Västerås 0, Timrå 1.

Islossning!

Den tredje perioden inleds med en utvisning för hemmalaget, då Jimmie Jansson åker ut för en puck out. TImrå lyckas dessvärre inte förvalta möjligheten utan ställningen är fortsatt 0-1, fördel Timrå, när Västerås återigen blir fulltaligt.

Timrå dubblerar istället sin ledning i fem-mot-fem-spel genom Christopher Liljewall, assisterad av Filip Westerlund, efter en situation som videogranskas då misstanke finns att Emil Kruse i Västeråsmålet blockerat pucken innan Liljewall hinner slå in den. Inge felaktigheter finns utan målet är godkänt.

Och nu har Timrå låst upp matchen och målen börjar ramla in. 11:40 in i perioden gör Jesper Boqvist Timrås tredje mål, efter fint förarbete av Jens Lööke och Filip Westerlund.

Jacob Blomqvist firar sin födelsedag med att även han skriva in sig i målprotokollet, då han gör Timrås fjärde för kvällen, detta i powerplay.

Knappa minuten senare gör även Jeremy Boyce-Rotevall mål efter att pucken studsat fram till honom från en Västeråsskridsko. Västerås 0, Timrå 5!

Efter detta så spelar Timrå av matchen och inkasserar tre poäng.