Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Tung förlust mot Björklöven

5 februari 2021 21:30
Matchrapport

Det var dags för Timrå att ta sig an det första av två möten på två dagar mot Björklöven. Man hade tagit sig till Umeå och A3 Arena för att försöka plocka med sig tre poäng hem och utöka sin segersvit på elva raka segrar. Matchen inleddes i en rejäl uppförsbacke då man hamnade i ett tidigt underläge och gjorde en spelmässigt svag insats under den första perioden, där hemmalaget var klart bättre. Timrå ryckte dock upp sig och lämnade den första perioden bakom sig, och spelade betydligt bättre resten av matchen, men fick till slut ändå se sig besegrade då siffrorna skrevs till 4-2 (1-0, 1-1, 2-1).


Tuff start

Björklöven inleder med störst intensitet av de två lagen på isen, och tar tydlig position i förarsätet. Man testar Johansson en hel del och har ett stort skottövertag, och det ska också ge utdelning. Efter drygt sju och en halv minut tar Björklöven ledningen genom Alexander Wiklund, som snappar upp en slumppuck och rundar Johanssons kasse och lirkar in pucken köksvägen.

Kort efter Björklövens ledningsmål så får Timrå spela boxplay, då Hartmann blir utvisad i två minuter för en hooking. Man visar att man är seriens bästa lag i numerärt underläge och låter inte Björklöven skörda någonting från sitt powerplay.

Hartmann hinner bara ut ur båset innan han får åka och sätta sig igen. Den här gången blir det en något längre vända då han får 2+10 för en checking from behind.

Även detta boxplay reder man ut och när Timrå återigen är fulltaligt så är ställningen fortsatt 1-0.

Med drygt tre minuter kvar av perioden så får Timrå möjlighet att spela powerplay. Dessvärre visar även Björklöven upp ett starkt boxplay i kväll och Timrå lämnar sitt powerplay, och sedermera perioden, mållösa.

Ombytta roller

Timrå kliver ut på isen i den andra perioden i jaktposition. Visst har man en del att jobba på med den första perioden i ryggen, och man ser till att göra slag i saken direkt. Mindre än minuten in i mittenakten så kvitterar Timrå genom Alexander Lindelöf, som med ett rappt skott skickar in pucken bakom Kevin Poulin.

Det är ett klart förbättrat Timrå på banan i den andra perioden, och inte långt efter målet har man dubbla stolpträffar på kort tid.

Skotten i den första perioden slutade 18-6 till Björklöven, men vartefter perioden går så tuggar Timrå ikapp det övertaget, bland annat vid ett spelmässigt fint, men målmässigt svagt, powerplay.

Med en liten blixt-från-klar-himmel-varning så återtar Björklöven ledningen, då Alexander Wiklund återigen är sist på pucken efter att Johansson fått besök i målgården och inte har en chans att rädda.

TImrå får således gå till periodvila i målmässigt underläge även denna gång.

Svängig avslutning

Precis som i den andra perioden så kliver man in på isen som jagande lag. Man är tidigt riktigt nära att kvittera då Lodin tar sig fram till ett jätteläge, men en Björklövenförsvarare dyker upp i sista sekund för att slå undan pucken.

Strax därpå får Lundin ett fint läge, men hamnar i en obekväm vinkel vilket gör det hyfsat lättlöst för Kevin Poulin.

Efter Timrås två bra lägen så utvecklas matchen till ett ställningskrig, utan några riktigt skarpa målchanser och få avblåsningar.

Men när bra precis halva perioden har spelats så lyckas Timrå till slut hitta den där kvitteringen man jagat. Hartmann gör ett jättejobb och vinner en duell mot hemmalagets Tyler Vesel, tar sig ned bakom Björklövens kasse och hittar fram till Blomqvist som sprätter upp pucken över axeln på Kevin Poulin.

Säg dock den lycka som varar. Blott 90 sekunder senare så tar Björklöven ledningen för tredje gången i matchen. Det är Fredric Andersson som plockar upp en sargstuds och hittar en lucka ovanför Johanssons högra axel.

Timrå inleder nu en desperat jakt på en kvittering, och man försöker med alla tänkbara vapen. Med drygt två minuter kvar tar man en time out och plockar Johansson från målet i ett sista ryck för att hitta det där 3-3-målet. Björklöven står dock upp bra, och med två sekunder kvar av matchen så sätter Tyler Vesel spiken i kistan med sitt 4-2-mål i öppen kasse.

Chans till revansch redan imorgon.