Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Kristianstad
KIK

Timrå vände underläge till seger i sista perioden mot Kristianstad

18 oktober 2020 17:40

Efter två raka bortamatcher i veckan så var Timrå tillbaka på hemmaplan för ett möte mot Kristianstad som i sin tur kommer från dubbla matcher mot Modo. Timrå visade på kvalitet i slutet på matchen och krigade sig tillbaka efter att ha hamnat i underläge dubbla gånger. Vi går ifrån matchen med tre poäng efter att ha vänt från 1-2 till seger 4-2 under de sista tio minuterna i den tredje perioden.


Intensiv och fysisk matchinledning med få målchanser

Farligt direkt i matchinledningen. Timrå kom fram och Christopher Liljewall bröt sig in på första stolpen och ville tränga in pucken under Mattias Pettersson i Kristianstads mål, men gästernas målvakt höll sig tät längst isen. Bara sekunder senare så kommer Kristianstad i en två mot etta och Johan Lundgren kom som skjuten ur en kanon på bortre stolpen och var väldigt nära att istället ge gästerna en tidig ledning med Jacob Johansson gjorde en riktigt svettig räddning.

Mitt i den första perioden så fick Kristianstad iväg ett skott från blålinjen, Johansson hade koll på att pucken är påväg utanför men sargstudsen håller på att ställa honom. Han höll sig kall och stöter iväg pucken.

Med tre minuter kvar så är Timrå nära igen. Blomqvist hittar en yta längst sargen medans Erik Walli Walterholm drar sig in mot kasse. Passningen gick in mellan backarna och målvakt fram mot Walterholms klubba men pucken går precis förbi.

I spel fyra mot fyra med bara sekunder kvar på perioden så fick Leon Lerebäck en jättemöjlighet rakt fram mot Mattias Pettersson. Kristianstads målvakt höll sig tät och gör så att första perioden slutade mållöst.

Första perioden slutar alltså mållöst. Matchen rivstartade med vars en chans inom de första 30 sekunderna, men det avtog snabbt och blev en fysisk och kämpa period från båda lagen utan några större farligheter på något håll.

Gästerna pressar ner oss men vi replikerar sent

Första chansen i andra perioden kom gästerna fram till. Efter att brutit loss pucken i offensiv sargkant så frispelas en back som i sin tur lägger in pucken på mål. Det blir retur men Johansson stängde alla luckor som möjligen fanns och höll nollan intakt.

Inledande fem minuterna så fick Kristianstad en rejäl press på oss i och forcerade fram flertalet farliga målchanser. Men Jacob Johansson fortsatte att göra stora räddningar gång på gång.

8.25 in i den andra perioden så fick Jacob Johansson till slut kapitulera. Kristianstad får ett powerplay och Joel Kellman tar sikte från Jacob Johanssons vänstra tekningscirkel och skickade upp en projektil i närmsta krysset.

Efter gästernas ledningsmål så tog Timrå över kommandot i matchen och med tre minuter kvar på perioden så kom också jätteläget som skulle innebära kvittering. Sebastian Hartmann fick tag på en lös puck vid offensiv blålinje och åker i ensamt majestät mot Mattias Pettersson. Hartmann gjorde inga misstag utan tryckte upp pucken i bortre krysset fram till 1-1.

Vi avslutade perioden i spel fem mot tre vilket gjorde att Kristianstad fick ordentligt tryck i vår zon men kommer inte till någon direkt jättefarlighet utan andra perioden slutade precis som den första oavgjort.

Ny återhämtning i sista perioden efter magisk andra halva

Gästerna återtog ledningen efter 3.03 i den tredje. Efter att Timrå klarat av två tre mot fem spel så får Gustav Willman Borvik ett kontringsläge och hans dragskott gick över Johanssons benskydd och in till 1-2.

Timrå skulle visa prov på gammal god powerplay känsla. Efter total dominans så får Dahlén pucken och serverar pucken mellan benen till Lööke som distinkt tryckte upp pucken i taket fram till 2-2.

Målet gav energi till Timrå som bara en och en halv minut senare skulle resultera i Timrås första ledning för dagen. Återigen så var det med kapten Dahlén vid rodret som knäppte in en puck från blålinjen, framför mål stod Albin Lundin som styrde in 3-2 som bekräftades efter videogranskning.

I spel tre mot fem och 4.30 kvar på matchen så får Timrå en kontring. Per Svensson bryter sig loss och försöker runda målvakten men lyckas inte få pucken förbi gästernas målvakt.

Efter ett avklarat tre mot fem spel så får Timrå ett fyra mot tre och precis i samband med att Kristianstad får in sin fjärde spelare så tar Dahlén hand om pucken, håller bort sin spelare, bryter in mot slottet och nyper upp ett vasst handledsskott i krysset fram till 4-2 som också skulle stå sig matchen ut.

Återigen visar vi en enorm kämpavilja i den tredje perioden och kommer återigen tillbaka för att vinna matchen. Vi laddar om tills på fredag då vi tar oss an Södertälje på hemmaplan 19.00.