Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Mora
MIK
Borta
Timrå
TIK

Ny seger, ny nolla och nytt mål av Madsen!

5 december 2020 19:55
Matchrapport

Inför kvällens match hade Timrå IK tolv raka vinster. Dessa tolv blev tretton efter att laget fått sig en rejäl urladdning i den andra perioden där bland annat Morten Madsen gjorde mål för fjärde matchen på raken. Även bakåt var det tätt där Jacob Johansson höll nollan!


Disciplinerad start

Timrå inleder starkt och visar tidigt att man är sugen på att förlänga vinstsviten. Redan efter en minut har man utmanat Moras försvar och målvakt. Sebastian Hartmann får tidigt matchens första ordentliga målchans! Men, inget mål.

Timrå fortsätter att sätta press på Mora i större delen av perioden och man har ett par riktigt bra målchanser också. Stundtals hänger det ett mål i luften. Men det vill sig inte riktigt. Mora jobbar istället in sig i matchen mot slutet och har en och en annan bra målchans också. Mycket mer än så händer inte i den första perioden.

Det är ett väldigt disciplinerat spel från båda lagen där båda lagen undviker misstag som orsakar ett baklängesmål eller ens en utvisning. När klockan har tickat ner till periodvila står det även 0-0 på resultattavlan.

Utdelning!

Mora kommer ut starkast inledningsvis och utmanar Johansson på en gång. Under dom inledande minuterna får han göra ett par starka insatser för att inte släppa nollan. Men inom kort så vaknar Timrå till och tar över matchen igen.

Matchens bästa målchans kommer strax därefter när Madsen åker in på högerkanten och skickar iväg pucken till Lindholm som är strax vänster om målet. Ward i Moramålet blir ställd och det är vidöppet men tyvärr skuttar pucken över klubban på Lindholm. Men det blev glädjescener en kort stund senare. Timrå vinner tekning som sker strax efter och pucken hittar bak till Per Svensson vid blålinjen. Väl där laddar han bössan och avlossar en rejäl kanon som hittar nätet! Matchens första mål är ett faktum och Svensson är den första målskytten.

Men glädjen skulle komma att bli kortvarig, till en början i varje fall. Några minuter senare anfaller Mora och efter kamp vid mål lyckas Johan Persson hitta nätet bakom Johansson. Dock vill domaren ringa på målet och efter någon minuts övervägande så dömer han bort målet.

En minut senare är det dags för matchens första utvisning. Det är Moras Amnér som åker ut för en slashing och vi får spela powerplay. Timrå har dock svårt att utnyttja det numerära överläget. Man har svårt att komma in i offensiv zon och utmana Mora. Med ungefär 30-40 sekunder kvar av utvisningen så börjar Timrå få lite momentum men utan utdelning. Målet uteblir under det numerära överläget men det momentum man byggt lönade sig. Bara sekunder efter att Mora blivit fulltaligt så får Jacob Blomqvist pucken helt ren från Mattues Ward och gör där inga misstag. Utökningen till 2-0 är ett faktum!

Den disciplinen Mora visade upp i den första perioden är som bortblåst. Bara minuten efter målet drar man på sig ytterligare en utvisning, denna gång är den en crosschecking av Adam Masuhr. Det blir en liknande situation som föregående utvisning. Man har svårt att skapa något ordentligt under dessa två minuter med numerärt överläge. Istället är det när Mora är fulltaliga som man blir heta. Denna gång är det Morten Madsen som ligger framme och styr in en puck från Filip Westerlund. Målet innebär att han gör mål för fjärde matchen på raken nu. Dock skulle det krävas en videogranskning innan domaren kunde godkänna målet.

Målet tände en rejäl flamma i Mora som blev fast beslutna att komma in i matchen igen. Man tar över totalt i några minuter och Jacob Johansson får hoppa och flänga rejält i målet för att behålla sin nolla.

Mora orkar dock inte hålla uppe energin mer än ett par minuter. I slutminuterna av perioden är det åter Timrå som tagit över. Men mycket mer hinner inte hända innan periodvilan är kommen.

Spiken i kistan

Perioden inleds i ett ställningskrig där Timrå i slutändan visar sig vara det starkare laget. Efter en stund med tryck på Moramålet tvingar man även fram en utvisning på Lukas Wernblom som får åka och sätta sig i utvisningsbåset efter hög klubba.

Timrå fortsätter att pressa på för ett nytt mål under det numerära överläget men efter ungefär en minut så lyckas Mora fånga pucken och kontra. Under kontringen så tvingas Lodin att haka Moraspelaren och drar därmed på sig Timrås första utvisning under matchen. Vi får se ett 4 mot 4 spel i ungefär en minut innan Mora är fulltaliga och med det har ett powerplay. Det blir dock inte speciellt fruktsamt utan Timrå håller undan och behåller sin nolla. I samband med att Lodin äntrar isen så jagar han ikapp pucken bakom offensiv förlängda mållinjen. Därifrån hittar han Olofsson som inte gör några misstag och sätter Timrås fjärde mål för matchen.

I samband med powerbreak någon minut senare blir det grinigt. Lukas Wernblom åker ut för en crosschecking och samtidigt så börjar Wernblom och Liljewall att ruffas. Efter att situationen är uppklarad får både Wernblom och Liljewall 2 minuter för roughing som kvittas men eftersom Wernblom även åkt ut för crosschecking så blir det åter powerplay för Timrå. Men likt tidigare powerplay ikväll så har man inte riktigt fått till spelet och blir mållösa även denna gång.

Med ungefär en minut kvar av matchen så får Timrå för andra gången denna match spela i boxplay. Hugo Reinhardt åker ut för en slashing och bara sekunder in i det numerära underläget åker även Erik Walli Walterholm ut. Det innebär att vi får spela fem mot tre med minuten kvar av matchen. Mora fäster sig snabbt i vår zon och kämpar för att få in ett tröstmål i slutsekunderna men försvaret och Johansson håller tätt! Timrå vinner med 4-0 och Jacob Johansson får hålla nollan ikväll!