Söndag Sön 9 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Onsdag Ons 12 Maj Maj
Onsdag Ons 11 Augusti Aug
Fredag Fre 13 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Onsdag Ons 1 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Timrå
TIK

Tillbaka i vinnarspåret mot Almtuna

18 december 2020 21:10
Matchrapport

Fredagskväll och bortamatch i Upplands Bilforum Arena, då Almtuna bjöd upp till dans. Det var ett revanschsuget Timrå, som efter sin fina segersvit fick syna sin första förlust i förra matchen mot Vita Hästen. Och man skulle hoppa upp på segerhästen direkt, då man efter en hel del om och men till slut lyckas vinna matchen med 2-4 (0-0, 1-1, 1-3).


Tight inledning

Det är två lag som verkligen är påslagna och på tå ute på isen. Både Timrå och Almtuna gör det de behöver göra för att stänga ned sin motståndare och inget av lagen släpper till särskilt mycket alls. Timrå får jobba hårt för att komma fram till bra skottlägen, och när de gör det så är det ofta en försvarande Almtunaspelare i vägen mellan klubban och målvakten.

Därtill så är det dessvärre rätt slarvigt periodvis, med en hel del passningar som inte hittar rätt adress. Dessbättre är det något som gäller för båda lagen.

När slutsignalen ljuder och det är dags att summera perioden så ser vi att det är mållöst, utvisningsfritt, försvarsmässigt fina insatser, offensivt svårt och mycket kamp lagen emellan.

Skotten vinner Timrå med fem skott mot Almtunas fyra.

Mål åt båda håll

Den andra perioden inleds piggt av Timrå, som direkt utmanar Erik Hanses i bortakassen och riktar två inte helt oproblematiska skott mot nämnde Hanses, men det går inte hela vägen fram och ställningen fortsatt 0-0.

Timrå fortsätter utmana och Marcus Hardegård är oerhört nära att slå in 0-1, efter en kanonpassning av Jens Lööke, men pucken blir något för svårstyrd och går strax utanför Hanses vänstra stolpe.

Strax därefter får TImrå möjlighet att spela powerplay, då Almtuna blir tilldelade en utvisning då de är för många spelare på isen. Timrå fortsätter kämpa och kriga i matchen och fortsätter utmana Almtuna men man lyckas inte hitta det där allra sista som krävs för att få en målmässig utdelning, och det numerära överläget avslutas mållöst.

Almtuna hinner dock inte vara fulltaligt i mer än knappa två minuter innan det är dags igen. Den här gången är det hemmalagets Marcus Karlström som åker ut i två minuter för en interference, och nytt powerplayläge för Timrå.

Lyckan är dock inte bättre den här gången, utan Almtuna står upp bra och stänger ner Timrås offensiv och krymper de ytor som finns för Timrå att spela på och lyckas återigen hålla undan.

Minutern senare är det dock dags! Timrå tar ledningen genom Morten Madsen, som piskar upp pucken i krysset bakom Erik Hanses, efter ett mönsteranfall av honom, Blomqvist och Liljewall.

Den ledningen hinner tråkigt nog inte bli mer än två minuter gammal, då Almtunas David Karlström smiter in framför Jacob Johansson och styr upp pucken i nättaket bakom honom. Likaläge igen.

Ett par minuter senare är det Almtunas tur att spela powerplay då Hugo Reinhardt blir utvisad i två minuter för en hakning. Timrå står upp bra och håller undan perioden ut.

Två mål i perioden, ett åt vardera håll. Fortsatt likaläge, 1-1.

Stark avslutning

Matchens sista period inleds med uppförsbacke direkt, då Almtuna genom Tim Söderlund tar ledningen efter att Almtuna förvaltar en lös puck i Timrås zon.

Timrå får, efter dryga halvminuten, sitt för kvällen tredje powerplay efter att Anton Björkman i Almtuna blir utvisad för en slashing. Möjlighet för Timrå att kvittera Almtunas ledning direkt, alltså. Man får dock gå mållösa även från detta powerplay och fortsätta jaga en kvittering.

Tack och lov ska den jakten inte behöva bli särskilt långvarig. Matchen är kvitterad genom Jens Lööke som stänker dit pucken efter en stark individuell prestation, fint assisterad av Per Svensson.

Och Albin Lundin vill inte vara sämre! Assisterad av just Lööke så gör Lundin Timrås tredje mål för kvällen, då han slår in sin egen retur via ryggen på Hanses, och Timråledningen är ett faktum.

Det är en ledning som Timrå sedermera håller i, genom två numerära underlägen och nästan två minuter i spel fyra mot sex, och man lyckas dessutom utöka ledningen med hundradelar kvar av matchen, då Jonathan Carlsson skickar in en puck i öppet mål. Man löser uppgiften och tar med sig tre poäng hem till Medelpad.