Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Segersviten bruten mot Vita Hästen

16 december 2020 21:10
Matchrapport

Allting har ett slut, sägs det. Så även Timrås formidabla segersvit som sträckt sig över sexton raka matcher. Detta då Vita Hästen, som gästade NHC Arena för ett onsdagsmöte, till slut lyckades med bedriften att slå Timrå IK, då slutsiffrorna skrevs till 1-3 och därmed satte stopp för segertåget.


Händelsefattig start

Timrå kommer ut och vill naturligtvis få en så bra start som möjligt för att jaga sin sjuttonde raka seger, men Vita Hästen tänker inte vika ned sig. Perioden utvecklas till ett riktigt ställningskrig där varken Timrå eller Vita Hästen lyckas skapa sig några riktigt farliga målchanser, med undantag för ett Sebastian Hartmann-friläge efter sex spelade minuter. Ett friläge som Christian Engstrand räddar.

Matchens första utvisning drabbar Timrå, då Albin Lundin får åka och sätta sig på kvisten i två minuter för en slashing. Det efterföljande boxplayet löser man dock med bravur, då man visar upp ett riktigt stabilt och pålitligt försvarsspel.

Sammanfattningsvis kan man säga att den första perioden är en försiktig inledning på matchen.

Skotten då? 5-3, fördel Timrå.

Effektiva gäster

Perioden hinner bara bli två minuter gammal innan Timrå ska få spela powerplay för första gången i matchen, då gästernas Karl Påhlsson åker ut i två minuter för en interference. Timrå försöker spela sig fram till en målchans men lyckas dessvärre inte, trots några fina spelmässiga tendenser.

En minut efter att Påhlsson lämnat utvisningsbåset så får Timrå ytterligare en chans i powerplay, då Emil Lundberg visas ut efter att ha fått alldeles för bra lyft på en rensningspuck.

Matchens farligaste målchans kommer till i detta numerära överläge, då Sebastian Hartmann är oerhört nära att ge Timrå ledningen, men gästerna lyckas reda upp situationen på något sätt och det är fortsatt mållöst.

Det är Timrå som sätter sig i förarsätet i matchen och är det spelmässigt bättre laget, och har efter drygt halva perioden en skottstatistik som lyder 16-0.

Men som en blixt från klar himmel så tar gästerna ledningen genom Marcus Eriksson, som rakar in pucken efter en snabb spelvändning. Bortaledning alltså.

Drygt 30 sekunder efter baklängesmålet får Timrå en ny chans i powerplay, då Vita Hästens Erik Borg åker ut i två minuter för en tripping.

Man lyckas dessvärre inte förvalta den chans man ges, utan fortsatt mållöst då Vita Hästen blir fulltaligt.

Men Timrå ger sig inte, utan man fortsätter sätta press på gästerna och man fortsätter skjuta på Engstrand i målet. Och till slut ska det bära frukt, då Walli Walterholm fångar upp en misslyckad rensning och skickar in den i mål för 1-1.

Men säg den lycka som varar? Med 90 sekunder kvar av perioden så kommer gästerna återigen i en snabb spelvändning och kliver upp i ledningen igen, genom mål av Marcus Fagerudd.

Timrå går således till pausvila i underläge, 1-2.

Segertågets slutstation

Kniven mot Timråstrupen när matchens sista period drar igång, och den hinner bli blott femton sekunder innan Timrå får spela med decimerat manskap. Detta då Filip Westerlund blir utvisad för en hakning.

Timrå visar återigen prov på ett fenomenalt boxplay och låter inte Vita Hästen skapa någonting värt att skriva hem om.

Det gör man dock och dessvärre inte långt därefter, då gästernas Marcus Eriksson styr in en puck bakom Jacob Johansson. Timrå 1, Vita Hästen 3.

Timrå skjuter, kämpar, river och sliter men man lyckas inte få några fler hål på Engstrand i gästernas mål, utan resultatet skrivs till 1-3, och segersviten är därmed bruten efter sexton raka segrar.