Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Björklöven
IFB

Seger i toppmötet

27 december 2020 17:28
Matchrapport

När klapparna har öppnats och julmaten har fått smältas så är det dags för den fina mellandagshockeyn. Serieledande Timrå tog emot serietvåan Björklöven hemma i NHC Arena för ett renodlat toppmöte. Det skulle bli en svängig tillställning där Timrå var det klart bättre laget den första halvtimmen, för att sedan lämna över taktpinnen till gästerna efter man tagit ledningen. Man rycker lyckligtvis sedan tillbaka den och när visslan ljuder så har vi 3-2 Timrå, tre poäng i bagaget och utökad serieledning. God fortsättning!


Klar fördel Timrå

Matchen inleds väldigt fysiskt från båda lagen, och varken Timrå eller Björklöven kommer till några riktigt vassa målchanser de första minuterna.

Fyra minuter in i perioden kommer dock Timrå genom Filip Westerlund väldigt nära kontakt med nätet, då han klipper till med ett direktskott från sin backposition som tyvärr tar klockrent i stolpen.

När halva perioden passerat kan man konstatera att det är klar fördel Timrå, och skotten noterar vi till 8-1.

Matchens första utvisning tilldelas Björklöven, då de får ett lagstraff på grund av för många spelare på isen. Det efterföljande powerplayet renderar dock inte i något målpling, trots att Timrå visar upp ett bra spel och tar sig fram till en del chanser.

Men Timrå ska få chansen igen, då Tyler Vesel i bortalaget drar på sig en tripping-utvisning blott 30 sekunder efter att de blivit fulltaliga. Timrå lyckas dock inte bryta dödläget denna gång heller, utan Björklöven står upp och håller tätt.

Precis innan periodens slut får Jonathan Dahlén ett kanonläge när han kommer fri mot Kevin Poulin efter en felpass, men Poulin står för en jätteräddning.

På tavlan står 0-0, skotten stannar på 14-1, fördel Timrå.

Gästerna växlar upp

Perioden hinner inte bli mer än 37 sekunder gammal när Timrå får sitt tredje powerplay för dagen. Detta då gästernas Alexander Wiklund åker ut i två minuter för Abuse of Officials.

Timrå får kämpa och slita men lyckas inte få in pucken i gästernas mål, mycket på grund av en storspelande Kevin Poulin. Tre mållösa powerplay alltså.

Men powerplaymöjligheterna slutar inte dyka upp för Timrå. Den nyss nämnde Kevin Poulin blir tilldelad en tvåminutare för spel med hög klubba.

Grant Besse, som sitter av Poulins straff, hinner knappt sätta sig på bänken i utvisningsbåset innan han får komma ut igen, då Jens Lööke ger Timrå ledningen efter ett direktskott på en undantäckt Dahlén-puck.

Timrås första utvisning kommer efter knappt åtta minuters spel i den andra perioden. Per Svensson får sätta sig i två minuter efter en crosschecking. När halva utvisningen har suttits av så har gästerna ett skott som tar klockrent i Jacob Johanssons vänstra stolpe.

Närmare än så kommer de inte i det numerära överläget. När Timrå blivit fulltaligt så har dock gästerna ett skott som återigen tar i målramen, men nollan förblir intakt.

Efter gästernas numerära överläge så märker man att de jagar en kvittering och är beredda att göra allt för att få tag i den. Matchbilden är klart förändrad till gästernas fördel, och de sätter ett ordentligt tryck på Timrå. Detta resulterar i ytterligare en Timråutvisning, då Jakob Ragnarsson får två minuter för en fasthållning.

Timrå krigar på bra och Jacob Johansson håller fortsatt nollan och ställningen är fortsättningsvis 1-0 till hemmalaget, vilket också är resultatet när perioden avslutas.

Spänning in i det sista

Matchens sista period inleds med spel fyra mot fyra, efter att vardera lag får en utvisning för osportsligt uppträdande efter en dispyt efter den andra periodens slutsignal.

Björklöven kommer ut och tar vid där andra perioden tog slut och fortsätter jakten på kvittering. En jakt som ska bära frukt då Alexander Deilert prickskjuter in 1-1 direkt efter tekning i Timrås zon.

Strax därpå får gästerna chansen i powerplay efter en tripping-utvisning på Filip Westerlund. Timrå gör det fortsatt bra i numerärt underläge, och efter knappa minuten så är det dags för fyra-mot-fyra spel igen då gästernas Alexander Wiklund blir utvisad i två minuter för en boarding.

Powerplay för Timrå i en minut, men man hinner inte kapitalisera på det.

Björklöven-utvisningarna fortsätter att komma, denna gång efter en hakning av Daniel Rahimi. Och detta powerplay ska komma att bli lite av en repris av det som gav Timrå ledningen i den andra perioden. Rahimi får vända i dörren till utvisningsbåset då Jens Lööke lägger in 2-1 i öppen kasse efter en otrolig passning av Jonathan Dahlén.

Ledningsmålet gör att Timrå återigen får försvara sig mot Björklövens kvitteringsjakt, vilket man gör med beröm godkänt. Att det är mycket känslor i denna fysiska match är klart och manifesterar sig i ett handgemäng mellan Jacob Oloffson och Alexander Deilert, vilket resulterar i att båda spelarna får 2+2 för fighting och kommer således inte återvända till isen.

Med knappa två minuter kvar får Timrå en utvisning då Per Svensson åker ut för en tripping. Powerplay för gästerna i resten av matchen, alltså.

Björklöven plockar ut målvakten för en slutforcering. Efter en tappad puck i Timrås zon så får Jacob Blomqvist ett friläge mot den tomma målburen och lyckas tilldömas ett mål utan att faktiskt få in pucken i buren, då han blir fälld mitt i friläget.

Men matchen är inte riktigt över än. Med sju sekunder kvar av matchen får Björklöven in en reducering genom Alexander Wiklund. Nerv in i det sista.

Men när slutsignalen till slut ljuder så läser vi resultatet Timrå 3 - 2 Björklöven. Tre poäng och utökad serieledning.