Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Timrå
TIK

Tung förlust borta mot BIK Karlskoga

29 december 2020 20:15

Med vind i seglen åkte Timrå ned till Nobelhallen för att på bortaplan ta sig an BIK Karlskoga. Det blev en match som inte såg ut som det gjort tidigare i säsongen, med få målchanser åt båda håll och en generell händelsefattig matchbild. Matchens första mål kom först efter drygt 38 spelade minuter. Slutsiffrorna skrevs till slut till 3-1 och Timrå fick se sig besegrade av hemmalaget.


Chansfattig första period

Tvärtemot vad rubriken vill göra gällande så inleds perioden med en riktigt farlig målchans för Karlskoga, med en puck som håller på att leta sig in efter tumult framför Timråkassen, men Jacob Johansson, uppbackad av en hög Timråspelare, lyckas hålla pucken ute.

Något senare så skaffar sig hemmalagets Aleksi Rekonen ett superläge efter en oerhört stark soloprestation, men nollan hålls fortsatt intakt.

Utöver dessa två Karlskogachanser så finns inte mycket annat att säga om perioden. Långa spelsekvenser med få avblåsningar, schysst spel, inga utvisningar, blott två riktiga målchanser. Skotten 5-11, fördel Timrå alltså.

Karlskoga tar ledningen

Andra perioden inleds som den första såg ut i huvudsak, med få målchanser och inte speciellt händelserik. Knappt fem minuter in i perioden kommer dock matchens första utvisning, då Marcus Hardegård får en 2+10:a för checking to the head och misconduct. Det är ett strålande boxplay man visar upp och man släpper inte till någonting.

Efter den avklarade utvisningen så följer fem återigen händelsefattiga minuter innan det är dags för nästa utvisning. Även denna gång är det en Timråspelare som får sätta sig, då Jacob Olofsson åker ut i två minuter för en roughing. Återigen gör man det oerhört bra i numerärt underläge och håller nollan intakt.

Tio sekunder efter att Timrå blivit fulltaligt så får man chansen i powerplay, då hemmalagets Aleksi Rekonen blir utvisad i två minuter för en tripping.

Timrå lyckas bra med uppgiften att etablera spel i offensiv zon, men man lyckas mindre bra med att nå fram till några riktigt farliga lägen. Man utmanar Tim Juel i Karlskoga-kassen ett par gånger, men man får inte in pucken och fortsatt 0-0.

Dödläget kommer dock brytas innan perioden är över. Det är Karlskoga som tar ledningen genom Johan Larsson.

Det är sedermera det sista som händer i perioden. Jagaläge för Timrå inför tredje perioden alltså.

Tight avslutning

Underläge 1-0 när den tredje perioden inleds, och man har en tuff uppgfit att lösa. Och tuffare ska den dessvärre bli, då Karlskoga utökar sin ledning till 2-0 genom Axel Bergkvist som skjuter från blålinjen.

Det är ett Timrå på isen som inte riktigt står att känna igen från majoriteten av säsongen. Det intensiva, kreativa, snabba, rappa och tekniskt briljanta som i vanliga fall ger Timrå en uppsjö av målchanser finns inte där på samma sätt i dagens match utan Timrå får slita väldigt ont.

Det ska komma ännu en fnurra på matchtråden då Timrå får ytterligare en utvisning och får fortsätta jakten i numerärt underläge.

Man löser problemet och håller Karlskoga-målen kvar på två.

Med drygt fyra minuter kvar får Timrå chansen i fem mot tre, då Karlskoga får två spelare utvisade med några sekunders mellanrum. Och visst tar man den chansen! Albin Lundin piskar in ett slagskott, assisterad av Marcus Hardegård. Det efterföljande fem-mot-fyra-spelet avslutas dock mållöst. Direkt från utvisningsbåset kommer Gustaf Thorell fri mot Jacob Johansson. Johansson räddar men Thorell blir tilldömd en straff.

Jacob Johansson är säkerheten själv när Karlskogas Linus Karlsson kommer med pucken, och räddningen är ett faktum.

Timrå fortsätter jaga en kvittering och tar i och med detta ut målvakten. Det landar tyvärr inte som man önskar, utan Henrik Björklund i Karlskoga utökar hemmalagets ledning till 3-1, vilket också är det sista som händer i matchen.