Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
AIK
AIK

Timrå föll på övertid - efter en jämn tillställning mot AIK

14 februari 2021 17:15
Matchrapport

Det var två formstarka lag som äntrade isen, något vi tydligt fick se när det stod 1-1 efter bara tre minuter. Utöver målen var det även en hel del utvisningar. Bland annat åkte Timrå på ett matchstraff. Den andra perioden var händelsefattigare, men fortsatt fartfylld. AIK stack ut och var det bättre laget i perioden, utan någon målmässig utdelning. Det skulle visa sig vara en tät tredje period, där inget av lagen direkt hade något kommando. Matchen gick till övertid där AIK avgjorde med 3,5 sekunder kvar av matchen. Slutsiffrorna landade på 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)


Händelserik första period

Det var en fartfylld inledning, där Albin Lundin efter bara några sekunder fick ett gyllene läge. Istället för att Timrå tog ledningen den gången, gjorde AIK istället det efter 2:19. Från ingenstans fick Kim Tallberg pucken helt fri inne i slotten, och kunde enkelt skjuta in 0-1.

Direkt efter målet var det en anstormning från Timrå. De radade upp lägen, vilket även gav utdelning. Precis som igår fick Jonathan Dahlén chansen på straff, som han även denna gången förvaltade. En snygg dragning och pucken upp i nättaket, 1-1 tid 2:52.

Matchtempot var högt genom hela perioden, och chanser skapades åt båda hållen. Tid 11:21 in i perioden åkte Sebastian Hartmann på ett matchstraff för charging, och fem minuters powerplay gavs till AIK. Det dröjde drygt tre minuter innan AIK ens hann etablera spel i Timrås zon. Därefter hade de ett kraftigt tryck mot Timråkassen, där Jacob Johansson stod upp bra och stoppade samtliga skott.

Efter två snabba AIK-utvisningar fick Timrå chansen till ett långt fem-mot-tre-spel, som även blev sex-mot-tre i över minuten. Timrå lyckades inte hitta något hål på AIK, samtidigt som de visade upp ett bra boxplayspel.

Efter en händelserik period stod det ändå bara 1-1, trots hela 31 utvisningsminuter och 9-11 i skott. Lagens respektive målvakter var självklart en bidragande orsak till det.

Timrå gick ner sig

Tidigt in på perioden fick AIK chansen i ett nytt numerärt överläge. Bortalaget skapade bra lägen, där pucken bland annat dansade i målgården och sånär gick in i mål. Men Johansson gjorde sitt yttersta för att hålla pucken på rätt sida av mållinjen.

Under mellanakten skiftades kommandot mellan lagen. Båda lagen visade upp en frejdig offensiv, med viljan att styra spelet.

AIK tog över mer och mer ju längre in på perioden vi kom. De var det hetaste laget på isen, och etablerade både mest och bäst spel i offensiv zon.

Med mindre än två minuter kvar av perioden fick AIK återigen chansen i powerplay, där Timrå ännu en gång höll emot på ett bra sätt. En mållös period blev det, med skotten 3-9, där AIK var det bättre laget under stora delar av perioden.

Jämn tillställning

AIK började den tredje perioden i numerärt överläge, och radade upp tre högkvalitativa målchanser inom loppet av 30 sekunder. Johansson i Timråmålet var stabil och höll fortsatt kvar Timrå i likaläge.

Även fast matchen började dra ihop sig, visade lagen fortsatt upp viljan att vinna. Inget av lagen höll direkt igen. AIK började perioden bäst, medan Timrå var det bättre laget senare in på perioden.

Inget av lagen tog ett kommandot, och matchen var öppen enda in i det sista. Nästa mål blev mer och mer betydelsefullt. Frågan var bara vem som skulle göra det. Efter full tid var det däremot fortsatt likaläge, där inget av lagen direkt var nära att näta mot slutet.

Timrå föll med 3,5 sekunder kvar

Albin åkte sig fri och var centimeter från att avgöra direkt i övertiden, men målramen var i vägen den gången. Det skulle istället vara AIK som gick segrande ur matchen, som avgjorde med 3,5 sekunder kvar av övertiden. Målet gjordes av Eric Norlin, som kunde trycka in pucken från slottet mot en överspelad Johansson längst bak. Matchen slutade målsnåla 1-2, där lagens målvakter höll ner slutsiffrorna.