Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Almtuna
AIS

#15

11 december 2020 21:18
Matchrapport

Timrå tog emot Almtuna i NHC Arena, för en match som hade förutsättningar att bli historisk, då Timrå jagade sin femtonde raka seger och med det vara ensamma på toppen över flest segrar i följd i HockeyAllsvenskan. Det började bra och fortsatte även så, fram till mitten på den tredje perioden då Almtuna la i en extra växel och började plocka igen det underläge de satt i. Men när slutsignalen till sist ljöd så stod det 5-4 på tavlan och seger nummer femton var ett faktum.


Drömstart och sen ledning

Timrå öppnar starkt och låter inte målet vänta på sig, utan ger sig själva en drömstart genom Jacob Olofsson, som ger Timrå ledningen när han slår in en Hartmann-retur.

Snabb ledning för Timrå, men Almtuna tuggar sig tillbaka och får en handfull målchanser i följd, men Jacob Johansson håller tätt.

Glädjande för Timrå är att Almtunas momentum bryts av en utvisning, orsakad av för många spelare på isen.

Timrå hinner dessvärre inte skapa så mycket innan Jonathan Dahlén får en 2+2:a för highsticking, och spel fyra mot fyra står att vänta. Något som Almtuna försöker ta tillvara på direkt då de skapar sig en riktigt vass målchans, men Johansson står återigen pall och håller tätt.

Däremot utnyttjar Almtuna det powerplay de får åtnjuta när de blir fulltaliga, då bortalagets Tim Söderlund, med ett direktskott från slottet, hittar in med en kvitteringspuck.

Efter kvitteringsmålet blir spelet mer jämnt fördelat, mer fysiskt och betydligt mer chansfattigt.

Men det viktiga är ju trots allt inte antalet målchanser, utan hur man förvaltar de man skapar sig. Med trettio sekunder kvar av perioden så lyckas Timrå kliva upp i ledning igen, då Jens Lööke slår in en backhand mellan benen på Filip Larsson i bortamålet, och Timrå får gå till pausvila med en 2-1-ledning.

Timrådominans

Timrå sätter sig i förarsätet nästan omgående och tar över matchen. Parkerar sig i offensiv zon, skjuter många skott, släpper inte till speciellt mycket. Första halvan av perioden är egentligen en enda lång belägring av Almtunas zon, dock utan någon målmässig utdelning.

De chanser Almtuna skapar kommer av kontringar, och med knappa sju minuter kvar av matchen skapar de sig en riktigt vass målchans och är farligt nära att slå in en retur, men Johansson står för några oerhört kvalificerade insatser och lyckas till slut blockera pucken.

Till slut ska dock dödläget brytas. Detta efter att både Filip Westerlund och Simon Löf blir utvisade i två minuter för Delaying the game, och det ska spelas fyra-mot-fyra-hockey. Det är Albin Lundin som vackert styr in ett Dahlén-skott.

Snart därefter får Timrå chansen i powerplay, då Almtuna återigen åker på en utvisning på grund av för många spelare på isen, men man lyckas inte förvalta det numerära överläget. Fortsatt 3-1.

Man ser däremot till att utöka sin ledning i spel fem mot fem istället. Lööke skjuter från sin position strax innanför offensiv blå och pucken lyckas leta sig in bakom Almtunamålvakten.

2-0 i perioden, 4-1 i matchen.

Nerver i slutakten

Timrå inleder även den sista perioden piggt och tar tag i taktpinnen direkt. Och det ska betala sig, då Hugo Reinhardt styr in ett skott av Per Svensson och vi har 5-1 på tavlan.

Timrå fortsätter att kontrollera matchen, men när knappt halva perioden är spelad så löser Almtuna en spelvändning och hittar en reducering genom gästernas Marcus Karlström.

Almtuna får sedan chansen att spela fem mot tre, efter utvisningar på Lundin och Liljewall. Tre-mot-fem-spelet löser Timrå bra, men Almtuna greppar tag i det halmstrå de kan och hittar in med ytterligare en reduceringspuck i spel fem mot fyra. Hampus Harlestam målskytt för gästerna.

Almtuna fortsätter att trumma på, då de reducerar ytterligare en gång. Denna gång är det Tim Söderlund som får ett friläge och lyckas får in pucken bakom Jacob Johansson, och nu lever matchen i allra högsta grad.

Almtuna försöker få till en slutforcering och tar ut målvakten, men Timrå lyckas till slut att förvalta den ledning man tillskansat sig tidigare, och matchen slutar 5-4 till Timrå.