Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Seger i semifinal nummer ett

3 april 2021 20:16
Matchrapport

Det hade blivit dags för det första semifinalmötet i denna bäst-av-sju-serie, och den skulle spelas hemma i NHC Arena. Timrå inledde matchen i rejäl motvind, då Västervik klev ut och satte full fart direkt. Jacob Johansson stod för ett par svettiga räddningar och höll laget kvar i matchen, medan Timrå sakta men säkert jobbade sig in i matchen. Första perioden var mållös, i den andra delade man lika på två mål, och i den tredje så var återtaget av matchen till slut fulländat, och man gick ifrån till en 3-1-ledning vilket också blev slutresultatet.


Svag inledning

Blott trettio sekunder in i matchen ställs Jacob Johansson på prov, då Västervik testar skott och är snabbt framme på den efterföljande returen, men Johansson står för en kanoninsats i kassen och håller tätt.

Bara ögonblick senare har Västervik ytterligare ett riktigt farligt läge då de kommer i ett två-mot-en-läge efter en snabb spelvändning, men Johansson räddar med klubbhandsken.

Matchens första powerplay åtnjuts av gästerna efter att Hartmann blir utvisad för en holding. Timrå håller Västervik på utsidan av boxen, där de spelar pucken runt och runt. De försök de gör att få in pucken i slottet avvärjs snabbt av Timrå, och man visar upp ett sannerligen kompetent boxplay.

Med fyra minuter kvar av perioden kommer Västervik i ytterligare ett två-mot-en-läge efter ännu en snabb spelvändning, men Johansson läser sidopassningen och står för en stensäker räddning.

Vi lämnar den första perioden med likaläge på tavlan, men med en rätt bitter eftersmak och kan konstatera att det finns en del att jobba på till den andra perioden. Skotten: 6-15, fördel Västervik.

Jämnare mittenperiod

Snacket i omklädningsrummet har gett viss effekt. Timrå kommer ut på isen i den andra perioden och sätter sig i förarsäter direkt. Man ser till att hålla pucken inom laget, man kliver in och vinner betydligt fler dueller än i den första perioden och man ser till att sätta press på Daniel Marmenlind i Västervikskassen.

Det blir tråkigt nog pyspunka på det övertag man skaffar sig i inledningen. Vid en avvaktande Timråutvisning så tar Zach Budish tillfället i akt och tar en sväng genom Timrås zon och skickar in pucken i det bortre krysset.

Men Timrå ska ta sig tillbaka in i matchen igen. Jens Lööke hittar, med ett långt uppspel, fram till Jonathan Dahlén som inte göra några misstag utan tar sig in mot kassen, håller undan och med några rappa dragningar hittar en väg in i kassen, och matchen är kvitterad.

Efter Timrås mål så jämnar matchen ut sig och blir mer av ett ställningskrig än tidigare. Västervik skjuter något mer än de gjort tidigare i perioden, och puckinnehavet jämnar ut sig. När perioden summeras så har vi 20-27 i skott och 1-1 på tavlan.

Timrå kliver ifrån

Timrå ser till att lägga ribban för den tredje perioden direkt. Efter knappt två minuter så tar Timrå ledningen för första gången i matchen. Jacob Blomqvist vinner pucken i mittzon, tar sig fram och frispelar Jacob Olofsson som skickar in pucken bakom gästernas Daniel Marmenlind.

När knappt halva tredje perioden är spelad får Västervik chansen i powerplay, det andra för kvällen. Timrå visar återigen prov på ett stabilt boxplay och låter inte gästerna skapa något att skriva hem om, och när Timrå är fulltaligt är ställningen fortsatt 2-1.

Strax därpå får Timrå sitt första powerplay för kvällen efter en situation där gästernas Connor Jones, efter viss överläggning av domarteamet, tilldöms ett matchstraff, och fem minuter powerplay väntar för Timrå.

Två och en halv minut in i powerplayet så åker Västervik på ytterligare en utvisning. Gilbert Gabor får sätta sig i två minuter för en slashing. Fem mot tre i två minuter, och ett gyllene läge för Timrå att utöka sin ledning.

Och visst gör man mål! När det återstår trettio sekunder i powerplay så prickskjuter Jacob Blomqvist in pucken efter att han plockat upp en sargstuds och tagit sig inåt i banan och avlossat bössan.

Västervik ryckte målvakten i ett sista försök till reducering, men slutsiffrorna kunde till slut skrivas till 3-1, och den första av fyra nödvändiga segrar kunde säkras. På återseende redan på måndag klockan 18, även då i NHC Arena.