Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Vinst i förläningsdrama efter stark vändning

9 april 2021 21:50
Matchrapport

Semifinal, match nummer fyra. Andra raka bortamatchen och läge för Timrå att studsa tillbaka från förra mötet och gå ifrån till ett 3-1-övertag i den här semifinalserien. Men det skulle börja motigt. Efter första perioden fann man sig i ett tvåmålsunderläge, trots ett massivt spelövertag. I den andra perioden var det målmässigt ombytta roller då Albin Lundin hittade nätet både en och två gånger, vilket också blev de sista målen vi bjöds på under ordinarie tid. I förlängningen klev Albin Lundin fram när det behövdes som mest och avgjorde matchen i Timrås favör.


Tvåmålsunderläge trots stort övertag

Timrå öppnar bäst och testar Daniel Marmenlind en handfull gånger i inledningen av matchen. Man äger i stora drag hela första halvan av perioden, och släpper inte till ett enda skott mot eget mål under den tiden.

Trots detta tar Västervik ledningen med sitt första skott på mål. Efter lite tumult så får Västervik loss pucken till höger om Johansson och får sedan iväg ett halvavslut, på vilket Viktor Öhman snappar upp returen och slår in pucken i mål.

Strax därefter får Västervik möjligheten att spela powerplay då Hartmann får en tvåa för slashing.

Timrå håller undan i numerärt underläge, men man lyckas dessvärre inte hålla tätt perioden ut. Västervik utökar sin ledning till 2-0 genom Kellen Jones med minuten kvar, vilket också är resultatet när det är dags för periodpaus. Detta trots 3-14 i skottövertag i Timrås favör.

Återkomsten

Timrå kommer ut till den andra perioden med en rejäl uppförsbacke framför sig, och är i enormt behov av utdelning på målkontot.

Man får slita oerhört ont får inte till det där sista lilla som behövs för att pucken ska nå över mållinjen, trots ett gediget skjutande.

Men skam den som ger sig! Med sitt tjugonde avslut på mål så får Timrå till slut in pucken. En snabb spelvändning vid ett Västervik-byte ställer Lööke och Lundin ensamma mot Marmenlind, och ett sådant läge missar man inte. Lööke spelar över till Lundin som reducerar matchen till 2-1. Vittring!

Och nu har Timrå sannerligen börjat omsätta avsluten till mål. Albin Lundin ser till att bli tvåmålsskytt när han håller sig framme på en retur på ett Westerlund-skott, och matchen är med det utjämnad till 2-2, vilket står sig perioden ut.

Mållös sista period

Timrå inleder även matchens sista period klart bättre än sina motståndare. Man får även sin första chans i powerplay, drygt fyra och en halv minut in i slutakten. Det är dessvärre ett powerplay som lämnar en del att önska, och ställningen är fortsatt 2-2 när hemmalaget är fulltaligt igen.

Timrå fortsätter att trumma på och är uppe och sniffar på 40 skott på mål, men tiden tickar på och pucken vill inte in.

Med precis två minuter kvar av den tredje perioden så får Timrå en sista möjlighet i powerplay, då hemmalagets Michael Kapla åker ut i två minuter för en crosschecking. Man tar i samband med det en time out för att lägga ut planen, men man lyckas inte överlista Västervik under sitt powerplay utan matchen går till förlängning.

Hattrickhjälte avgör

Den första förlängningsperioden hinner inte bli två minuter gammal innan Västerviks Ryan Gropp får ett jätteläge framför en skymd Jacob Johansson, som trots detta lyckas rädda Gropps skott med klubbhandsken.

Timrå får sedan spela med kniven mot strupen när man drar på sig en puck out-utvisning. Man lyckas tack och lov hålla undan och är snart fullt manskap på isen igen.

Och då kliver kvällens gigant fram. Direkt efter tekning får Lööke tag på pucken och spelar fram till Albin Lundin, som med sitt tredje mål för kvällen avgör matchen och Timrå går ifrån till 3-1 i matcher.

Nästa hemmamatch

Den 11 april tar vi emot Västerviks IK hemma i NHC Arena igen! Som vanligt kan man alltid köpa stödbiljetter till våra matcher.

Stödbiljetter

Boka bord på balkongen

Det finns fortfarande platser kvar på balkongen! Passa på att boka din plats medan det fortfarande finns platser kvar

Klicka här